EnergieWonen

Als jij zonnepanelen aan gaat schaffen, dan zal je een beslissing moeten maken over de installateur die dit voor je gaat doen. In Nederland zijn er meer dan 1500 bedrijven die dagelijks zonnepanelen plaatsen en elk hanteren ze andere prijzen, verkopen ze andere producten en leveren ze andere diensten. Het is dus belangrijk dat je deze keuze goed maakt en dat jij het pakket ontvangt waar je tevreden over bent. EnergieWonen is dan één van de grotere installateurs van zonnepanelen in Nederland en hier lees je meer over dit bedrijf.

Administratieve gegevens EnergieWonen

Voordat we verder ingaan op de producten en diensten van EnergieWonen, vind je hier een handig overzicht met alle administratieve gegevens die je nodig hebt.

EnergieWonen

Adresgegevens EnergieWonen B.V.

Hawaiiweg 25

1339 NW Almere

Website https://www.energiewonen.nl/
Werkgebied Landelijk
Wanneer opgericht 2009
Aantal medewerkers 50+
Aangesloten bij SGZE? Ja
Soort panelen die verkocht worden Zonnepanelen van Trina Solar, ZNShine Solar, AmeriSolar, Solar Clarity, Denim Solar, Risen Energy, Stion, Atronergy, Sunerg, SolarWorld, Avancies, Aventia, Upsolar, Solease, SunPower, Gintech, Zever Solar en JA Solar

Omvormers van onder andere Chint, Solar Edge en Goodwe

Garantieregeling Aanbetalingsgarantie

Fabrieksgarantie

De voordelen van EnergieWonen

Het assortiment zonnepanelen en andere materialen is indrukwekkend te noemen. Ze maken gebruik van een groot aantal servicepunten verspreidt over heel Nederland waar je persoonlijk contact kunt leggen en over dit aanbod kunt spreken. Er is voor iedereen wel een servicepunt in de buurt, of je nu in zuid Limburg of Noord Groningen woont. Het is ook een groot bedrijf met meer dan 13.500 klanten en die samen al meer dan 225.500 zonnepanelen hebben laten plaatsen. EnergieWonen installeert meer dan 100 installaties per week en zijn dus zeer ervaren te noemen. Op de website vind je veel informatie over zonnepanelen die je kunt gebruiken bij het maken van je keuzes.

Een landelijke installateur

EnergieWonen is een landelijke installateur met 28 servicepunten die over het gehele land zijn verspreid. Zo kunnen ze je snel helpen, maar weet je ook dat jouw zonnepanelen snel gerepareerd kunnen worden als ze defect raken. De voorrijkosten blijven laag, of je vermijd deze mogelijk helemaal. Bij landelijke installateurs is het soms moeilijk om een persoonlijke service te krijgen, maar bij EnergieWonen kun je direct naar het dichtstbijzijnde servicepunt rijden om duidelijkheid te krijgen en persoonlijk met een medewerker te spreken.

Wat onderscheidt EnergieWonen van de rest?

Er zijn twee dingen die EnergieWonen onderscheiden van de rest en dat is het grote assortiment en de snelle service. De meeste installateurs van zonnepanelen richten zich op één of twee fabrikanten terwijl EnergieWonen samenwerkt met een groot aantal bedrijven. Daarnaast kun je van hen een snelle service verwachten, zowel bij het inplannen van de montage als bij de reparatie van je zonnepanelen. Er is namelijk altijd wel een specialist bij je in de buurt.

De specialismen van EnergieWonen

EnergieWonen is gespecialiseerd in het inkopen, aanmeten, monteren en onderhouden van zonnepanelen installaties. Behalve zonnepanelen en bijbehorende randapparatuur verkopen ze dan ook geen andere producten.

Welke soort panelen verkoopt EnergieWonen?

EnergieWonen verkoopt allerlei soorten zonnepanelen van verschillende leveranciers. Je kunt er terecht voor monokristallijn-, polykristallijn-, dunne film- en CIS zonnepanelen en dit van zowel de A-merken als de goedkopere merken. Bij EnergieWonen staat kwaliteit voorop, dus de fabrikanten met wie ze samenwerken zijn zorgvuldig uitgekozen. Of je nu op zoek bent naar een zo kwalitatief mogelijk zonnepaneel dat geheel zwart is vormgegeven en waar je meer dan 30 jaar gebruik van kunt maken, of je kiest voor een zonnepaneel met een betere prijs/kwaliteit verhouding, bij EnergieWonen is het mogelijk.

De garantievoorwaarden bij EnergieWonen

EnergieWonen is lid van de Stichting Garantiefonds Zonne Energie (SGZE). Dat betekent dat je als klant zeker weet dat je een goede garantieregeling zal ontvangen.

  • Aanbetalingsgarantie: je krijgt bijvoorbeeld standaard een aanbetalingsgarantie, zodat je zeker weet dat jouw werkzaamheden worden uitgevoerd. Als er geen vervanging gevonden kan worden, dan krijg je je aanbetaling volledig terug tot €3000.
  • Fabrieksgarantie: verder weet je zeker dat je van de fabrieksgarantie van de fabrikant van de zonnepanelen gebruik zal kunnen maken, ongeacht de oorsprong. De SGZE dient je claim voor je in direct bij de fabrikant.
  • Geschillencommissie: als laatste krijg je toegang tot een onafhankelijke geschillencommissie die je met wettelijke steun bijstaat als er tussen jou en EnergieWonen een misverstand ontstaan is die jullie niet samen op kunnen lossen. De uitspraak is dan ook bindend.

Werken bij EnergieWonen

EnergieWonen is een groeiend bedrijf met veel mogelijkheden. Dagelijks installeren ze soms wel 20 systemen en dat moet gedaan worden door een team van medewerkers en planners. Deze leveren naar eigen zeggen ‘perfectie in zonnepanelen’ en perfectie zal dan ook bereikt moeten worden. Daarnaast is er natuurlijk ook een grote management tak en een hoofdkantoor waar je aan het werk kan in allerlei afdelingen. Het grote voordeel van EnergieWonen is ook hier weer dat er vast een servicepunt bij jou in de buurt is waar je aan de slag kunt. En op dit moment worden er landelijk voldoende banen aangeboden.

Vergelijk offertes

Voor het opvragen van offertes voor zonnepanelen op jouw dak kun je hier onze vergelijkingstool gebruiken. Deze tool legt je in contact met meerdere bedrijven tegelijkertijd die je graag verder willen helpen. Zo zie je direct wat jij zou moeten betalen voor zonnepanelen en waar je de beste service ontvangt.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.