Eneco zonnepanelen

Eneco is een energieleverancier die jou wil helpen met het zelf opwekken van energie voor je huis. Daarom levert men als installateur zonnepanelen aan jou waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Men spreekt daarbij duidelijke taal, en men informeert je goed voordat je zonnepanelen aanschaft. We keken naar de producten en de diensten die Eneco zonnepanelen jou aanbiedt.

Bedrijfsinformatie

Levering via Suniverse

Bos en Lommerplein 270 300

1055 RW Amsterdam

Soort panelen: panelen polykristallijn nieuwe generatie, panelen monokristallijn.

www.eneco.nl/energieproducten/zonnepanelen

Voordelen van Eneco zonnepanelen

Eneco zonnepanelen is een bedrijf wat jou nogal wat voordelen biedt. Denk maar eens aan de volgende zaken:

 • Een betrouwbare partner met gecertificeerde installateurs. Suniverse werkt met een landelijk netwerk en staat snel tot jouw dienst.
 • Alle informatie over subsidies paraat waardoor jij geen geld laat liggen. De partner Suniverse kan bovendien voor jou tegen een vergoeding van 99 euro de BTW die je hebt betaald bij de belastingdienst terug vragen. Zo krijg je direct een interessant bedrag aan voordeel op jouw investering.
 • Aansluiting zon op Toon. Wanneer je al een slimme thermostaat in je huis hebt hangen kan je daar heel gemakkelijk de resultaten van je zonnepanelen aan koppelen. Zo zie je direct wat je bespaart en hoeveel je terug levert aan het energienet.

Landelijk of regionaal werkgebied

Doordat Eneco zonnepanelen een samenwerking is aangegaan met een bedrijf wat landelijk zonnepanelen levert kan men over het hele land heel werken en klanten bedienen. Wanneer je echter een persoonlijke benadering wil met een installateur die echt snel bij je huis kan zijn is het aan te raden om een bedrijf te zoeken wat een standplaats heeft in jouw eigen regio.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Eneco Zonnepanelen onderscheidt zich van de concurrentie op de volgende manieren:

 • Men neemt een belangrijk deel van de administratieve afhandeling tegen betaling uit handen. Dat scheelt jou als klant een hoop tijd.
 • Je kan jouw zonnepanelen koppelen aan Toon. Daardoor wordt Toon steeds meer een alles in één apparaat in je huis. Je hebt alles onder handbereik.
 • Alle informatie over salderen en terug leveren. Men zal je direct kunnen adviseren over de nieuwste regels over het terug leveren van energie aan het energiebedrijf. Je hoeft de panelen niet apart te laten registreren; dat doet men al voor je.

Specialismen van dit bedrijf

Eneco zonnepanelen heeft de volgende specialismen:

 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen die de kracht van de zon omzetten in energie.
 • Omvormers. Dit zijn de apparaten die de energie van de zon omzetten in stroom voor je huishouden.
 • Een financiering voor jouw panelen. Suniverse biedt de klanten een mogelijkheid aan om de zonnepanelen te financieren. Ze bemiddelen met consumptief en hypothecair krediet.

De panelen die men in de verkoop heeft

Afhankelijk van de behoefte aan energie die jouw huishouden heeft en je budget biedt men de volgende panelen aan:

 • Polykristallijn panelen, nieuwe generatie. Dit zijn blauwe zonnepanelen met een maximale opbrengst van 275 Wp.
 • Monokristallijn panelen. Dit zijn de zwarte panelen met een maximale opbrengst tot 310 Wp.

De voorwaarden van de garantie

Koop je zonnepanelen bij Eneco zonnepanelen, dan gaat men er vanuit dat je ze laat plaatsen door Suniverse. Men hanteert dan ook de volgende voorwaarden voor garantie.

 • Een vakkundig onderhoud van de installatie. Een installatie met zonnepanelen die niet wordt onderhouden zal te maken krijgen met een tegenvallend rendement en brandgevaar. Het is dan ook om die reden dat je altijd de zonnepanelen moet laten onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsbedrijf.
 • Een professionele schoonmaak. De installatie op je dak zal door de loop der jaren minder energie gaan opleveren. De reden daarvan is dat zich op de panelen vuil ophoopt. Door het professioneel laten schoonmaken van de panelen, of schoonmaken met een professioneel middel, voorkom je dit probleem. Wanneer jouw installatie een terugval heeft in de opbrengst die hoger is dan 8 procent door de jaren heen moet je kunnen aantonen dat je de panelen professioneel hebt schoongemaakt of hebt laten schoonmaken.

Werken bij Eneco zonnepanelen

Wil je gaan werken bij Eneco Zonnepanelen dan moet jij je wenden tot Suniverse. Dit bedrijf werkt met meerdere standplaatsen waar vanuit men de klanten bedient. Je moet voor dit werk een afgeronde MBO/HBO opleiding elektrotechniek hebben. Je wordt op de werkvloer geschoold voor de functie van erkend installateur.

Offertes vergelijken

Wil je zonnepanelen gaan aanschaffen dan zal je eerst offertes moeten vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je niets teveel gaat betalen bij de investering vooraf. Dat doe je met de onderstaande button. Vervolgens vergelijk je de offertes op de volgende punten:

 • Vergelijk de kosten van het materiaal. Daaronder vallen de zonnepanelen, maar ook de omvormer en het installatie- en plaatsingsmateriaal.
 • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Let er op dat je alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
 • Vergelijk alleen de prijzen die inclusief de BTW worden weergegeven.
 • Vergelijk de kilometerkosten. Moet een installateur van ver komen, dan zal hij later bij jou zijn. Daarnaast krijg je een hoge nota voor de kilometerkosten gepresenteerd. Voorkom dit, door eerst de afstand tussen jou en de installateur zo laag mogelijk te houden.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.