Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
aleo

Laatst bewerkt op: 28 jul 2023

Wie zonnepanelen gaat plaatsen op het dak doet dat uiteraard om het milieu te helpen. Daarnaast wil je er zelf winst op maken doordat je geen stroom meer nodig hebt van het energiebedrijf. Waar veel mensen echter niet zo snel bij nadenken is dat zonnepanelen die op je dak worden geplaatst over het algemeen geen schoonheidsprijs verdienen. Het gaat om panelen die op je bestaande dak worden geplaatst waardoor er een dubbele constructie ontstaat. Dat is het punt waar je het voordeel ontdekt van Aleo Solar. We keken voor je naar een aantal voordelen van dit merk.

Aleo Solar
Adresgegevens Marius-Eriksen-Straße 1

17291 Prenzlau

Telefoonnummer +49 3984 8328 0
E-mail adres info@aleo-solar.de
Website https://www.aleo-solar.de/nl
Wanneer opgericht 2001

Het vermogen van Aleo Solar

Aleo solar zonnepanelen zijn er in meerdere vermogens en uitvoeringen. Er zijn panelen die een vermogen hebben van 310 Wp maar er zijn ook panelen met een aanmerkelijk hoger vermogen van 370 Wp Dit alles ligt aan het type zonnepaneel wat je kiest. We hebben de verschillende types voor je toegelicht zodat je voor jouw dak de beste keuze kunt maken.

Zonnepanelen monokristallijn van Aleo Solar

Allereerst maakt men mooie monokristallijn panelen die absoluut oogstrelend zijn. Het gaat om zonnepanelen die een mooi zwart uiterlijk hebben. Daarnaast zijn het panelen die naadloos zijn. Daardoor wekken ze energie op uit zowel de volle zon als uit 100 procent gefilterd daglicht. Deze alleskunners hebben het gemiddelde vermogen van de hele serie. Het gaat om panelen met een vermogen wat tussen de 320 en 330 Wp ligt. Deze conventionele panelen hebben 60 cellen en hebben een achterkant van polymeer folie. De panelen zijn gemaakt van Solar glas. Het gaat hier dan ook om panelen die zeer geschikt zijn om onder alle normale omstandigheden te worden geplaatst. Heb jij een dak op het zuiden dan zijn ze geschikt maar ook bij een dak op een andere windrichting komen deze panelen volledig tot hun recht. Een zeer goede keuze dus.

Zonnepanelen monokristallijn HE TEc

Dit is de nieuwe generatie monokristallijn panelen, een toonbeeld van verbetering. Door een verbeterde techniek in het paneel en bij de fabricatie ervan leveren deze panelen 5 tot 10 procent meer kW op dan de oorspronkelijke generatie monokristallijn panelen. Dat is iets waar jij als woningbezitter echt op zat te wachten. De panelen hebben een vermogen wat tot 340 Wp energie oplevert. De panelen werken optimaal onder alle weersomstandigheden en daarmee zijn ze het hele jaar door een zeer goede investering. Deze panelen zijn een goede investering voor die daken waar de conventionele monokristallijn panelen het nog wel eens laten afweten.

Zonnepannen

We benoemden al het probleem van de zonnepanelen die niet bepaald erg mooi zijn wanneer je ze op je dak plaatst. Zonnepannen zijn een variant die je dan ook niet iedere dag tegenkomt. Deze zonnepanelen plaats je niet op, maar in je dak. Ze nemen dus de functie van dakbedekking over. Dat maakt ze niet alleen praktischer dan gewone zonnepanelen maar ook nog eens een stuk mooier. Daar waar gewone zonnepanelen een stuk uitsteken is dat bij deze zonnepanelen dus niet het geval. Je kan daardoor een leefruimte op je zolder creëren met een dak gemaakt van zonnepanelen. Met een vermogen van 310 Wp zijn ze de ondergrens van de mogelijkheden die dit merk jou biedt, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarnaast kan je er vaak meer van plaatsen op je dak waardoor je met een esthetisch mooi paneel alsnog een zeer goede hoeveelheid stroom kan opwekken.

Afwegingen die jij maakt wanneer je zonnepanelen gaat kopen

Ga je zonnepanelen kopen en gaat jouw voorkeur uit naar Aleo zonnepanelen dan moet je een aantal afwegingen maken. Die hebben we voor je op een rij gezet. Zo is daar allereerst het esthetische aspect. Ga jij voor zonnepanelen die geheel in je dak verzonken zitten dan verhoog je daarmee de waarde van je huis. Je moet dan op de koop toe nemen dat er iets meer panelen nodig zijn om jouw hele huis van stroom te voorzien. De waarde van je huis neemt echter wel enorm toe doordat het gaat om een oplossing die niet alleen praktisch is maar ook nog eens een lust voor het oog is. Een andere afweging die je maakt is die van de situatie rondom jouw dak. Heeft jouw dak geen hoge begroeiing in de buurt dan kan je het af met de standaard monokristallijn panelen. Jouw dak wekt dan uit zonlicht en gefilterd daglicht energie op. Is er echter sprake van hoogbouw rondom jouw dak of bijvoorbeeld hoge bomen, dan zou je beter kunnen investeren in de nieuwe generatie monokristallijn panelen. Ook wanneer je een kleiner dakoppervlak hebt is de nieuwste generatie monokristallijn panelen de beste keuze.

Zelf installeren of laten plaatsen

Zonnepanelen zijn een duidelijk voorbeeld van een situatie waarbij je voor een bepaalde afweging komt te staan. Je kan ervoor kiezen om ze zelf te installeren maar je kan er ook voor kiezen om ze te laten installeren. Zelf installeren heeft als groot voordeel dat je gelijk kan profiteren van jouw zonnepanelen. In de praktijk blijkt dat het dan al snel gaat om een installatie zonnepanelen die niet brandveilig is geïnstalleerd waardoor er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Het is dan ook beter om te kiezen voor een installatie door een installateur die gecertificeerd is. Door te vergelijken met onderstaande button tussen diverse installateurs zie jij in één oogopslag welke installateur voor jouw installatie de beste keuze is. Deze installateur zal jouw zonnepanelen goed richten op de zon en daarnaast zal hij jouw installatie goed geaard plaatsen. Zo weet jij zeker dat je veilig het uiterste uit de zon haalt.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws