Zonnepanelen op bijzondere daken

De meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Op platte en schuine daken en ook op een schuur en garage. Toch zijn er veel manieren om zonnepanelen te plaatsen en dit zijn ze.

Monument

Een hele aparte combinatie zal je waarschijnlijk denken, maar toch is dit wel gedaan. Het belangrijkst aan deze plaatsing is dat het monument niet beschadigd raakt en ook er kennis is van de oude bouwwijzen van dit soort dakconstructies. Het eerste monument met zonnepanelen is in Oegstgeest op het oude raadhuis.

Rond dak

Heb je een huis met een rond of halfrond dak? Dan is het ook mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Wel is dit een uitdaging omdat je te maken hebt met de verschillende hellingshoeken. Veel zonnepanelen installateurs hebben hier ervaring met dit soort installaties. Er wordt dan gebruik gemaakt van optimizers. Als je gebruik zou maken van een string-omvormer dan moeten alle panelen in een vlak liggen. De panelen moeten namelijk dezelfde hellingshoek en oriëntatie hebben, anders werkt het niet optimaal. Bij optimizers maakt het niet veel uit hoe de panelen liggen.

Gevelinstallatie

Dit is een heel bijzonder zonnepaneleninstallatie waarbij de zonnepanelen tegen de gevel gemonteerd worden. Er wordt dan tegen de muur een driehoekige constructie bevestigd waarop de zonnepanelen gemonteerd worden. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als het dak niet geschikt is voor zonnepanelen.

Tiny house

Een tiny house is zoals de naam al zegt klein. Het huisje heeft oppervlak tussen de 15 en 20 m2. De bewoners van deze kleine huisjes willen zo hun ecologische voetafdruk verkleinen. Het energie en waterverbruik is hierdoor veel minder en ook doordat je in zo een klein huisje woont, kan je in die ruimte niet veel spullen kwijt. Doordat er zonnepanelen op het dak liggen heb je een mogelijkheid om energieneutraal te leven.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%