Zonnepanelen apps: een vergelijking

Zonnepanelen zijn een populaire manier op duurzame energie op te wekken. Tegenwoordig kan je door middel van een app zien hoeveel stroom is opgewekt door jouw zonnepanelen. En welke app je daarvoor gebruikt, maakt veel uit. Wij hebben daarom een aantal zonnepanelen apps op een rijtje gezet, en ook een vergelijking gemaakt door middel van een schema.

Waarom een zonnepanelen app?

Als jij wilt besparen op je energiekosten en ook duurzame energie wilt produceren, dan kom je gauw uit op zonnepanelen. Het is een grote business en je kan er veel mee.

Helaas wordt het de komende jaren steeds minder aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Op dit moment kan je namelijk er nog geld mee verdienen als je stroom opwekt en het vervolgens niet gebruikt. Het geld wat je ermee kan verdienen wordt steeds minder en opgegeven moment verdien je helemaal niks.

Toch zijn zonnepanelen wel de moeite waard. Voor op lange termijn is het de investering waard en ook werk je mee voor een beter milieu.

Omvormer en zonnepanelen app

Als je besluit om zonnepanelen te laten installeren krijg je ook te maken met de omvormer. De stroom die de panelen opwekken gaat richting een omvormer, die ergens in jouw huis wordt geplaatst. De omvormer maakt dan de stroom die geschikt is voor het gebruik in jouw eigen huis.

Ook bij een omvormer hoort er een app. Je kan namelijk dan zien hoeveel stroom jouw zonnepanelen opwekken. Ook zie je op welk moment van de dag het opwekken gebeurt en wat de totale hoeveelheid is.

Je krijgt niet alleen een idee over hoeveel jij verdient met je investering, maar je weet dan ook wanneer je bijvoorbeeld een wasje kan draaien. Dat kan je dan het beste doen op een moment dat de zonnepanelen veel zon kunnen opvangen. Een goed werkende app is dus echt belangrijk.

mySolarEdge app

Solar edge heeft een monitoring app ontwikkeld voor systeemeigenaren van een SolarEdge systeem, met paar functies waarmee ze snel en onafhankelijk problemen met hun systeem kunnen oplossen zonder dat ze hun installateur voor nodig hebben. Als je niet thuis bent kan je op afstand de app besturen en zo kan je dus bepalen wanneer je je energie verbruikt.

Ben je net een nieuwe of al een bestaande eigenaar van de SolarEdge-systemen dan moet je de mySolarEdge app als standaard gebruiken. Dit geldt ook voor de professionals.

De gebruikers van de mySolarEdge app kunnen zelf via de app hun wifi-wachtwoord en verbindingsinstellingen wijzigen. Ook kunnen de systeemeigenaars de communicatiestatus naar de monitoring server bekijken.

Functies mySolarEdge app

  • Realtime monitoring op modelniveau
  • Op afstand smart-energy apparatuur beheren en EV’s opladen

 

Zonneplan app

Met de Zonneplan app krijg je inzicht in de energieprijzen en het energieverbruik. Als je meer producten aanneemt bij Zonneplan, dan kan je ook meer met de app. Dit ligt uiteindelijk wel aan de producten die jij aanschaft bij Zonneplan. Je kan je verbruik 24/7 bekijken in de app. Verder kan je met de Zonneplan app informatie delen met vrienden en familie en ook kan je ze blij maken met de vriendenactie.

Zelfstroom

Met de Zelfstroom app kan je makkelijk zien hoeveel energie jouw panelen hebben opgewekt. Op het startscherm zie je een huisje staan, dat dus jouw moet voorstellen. Op het huisje kan je aflezen hoeveel energie jouw zonnepanelen hebben opgewekt in de betreffende periode. Als je meer inkijk wilt over de opwekgegevens dan kan je in het menu voor de optie ‘’zon’’ klikken.

De app heeft een menu optie: verbruik. Zoals de naam al zegt kan je je eigen verbruik bekijken en ook kan je zien hoeveel stroom jij terug levert aan het net. Ook zit er een functie waarmee jij je verbruik met het verbruik van vorig jaar kan vergelijken.

Mijnenergiebundel app

In de mijnenergiebundel app heb je verschillende widgets waaraan je kan zien wat je verbruikt aan elektriciteit, water, verwarming etc. De widgets:

  • Zonopwek: hierin kan je aflezen hoeveel stroom jouw zonnepanelen aan stroom opwekken.
  • Huishoudelijk: hoeveel elektriciteit jij gebruikt voor verlichting, wassen, strijken etc.

Ook kan je naar de energie jaarbundel kijken. Hierin staat hoe jij met je energie omgaat en het netgebruik met de teruglevering kan je ook terug vinden. In de app staan er ook tips voor het besparen van energie op de dagelijkse dingen.

Blinq

Met de Blinq app krijg je inzicht in je energieverbruik en ook wat jij weer teruglevert aan jouw energienet. Bij deze app zul je een slimme meter moeten hebben om er echt gebruik van te kunnen maken. Blinq zal dan toestemming vragen aan jouw energienet om jouw slimme meter uit te lezen. De app heeft op dit moment als extra functies alleen nog bespaartips. Dit komende jaar zullen zij nog aan de extra functies werken.

Info delen met vrienden/familie 24/7 live opbrengst en verbruik bekijken Rekeningen bekijken Extra functies (zoals tips)
Blinq x
Zonneplan x x x x
MySolarEdge x x
Mijnenergiebundel app x x
Zelfstroom x x x x

 

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%