Zonnepanelen Gramsbergen

Zijn glas-glas zonnepanelen de toekomst?

Er worden constant technieken ontwikkeld om zonnepanelen beter te maken. Er worden nu al zonnepanelen aangeboden die aanzienlijk minder in rendement dalen als ze warm worden, bijvoorbeeld of die bij schaduw beter presteren. Een bekend probleem met zonnepanelen is dat ze vrij breekbaar zijn en dat transport, montage en ander hardhandig gebruik haarscheurtjes in de cellen kunnen veroorzaken die met het blote oog niet te zien zijn. Komt de zonnecel onder spanning te staan, dan worden deze haarscheurtjes groter en daalt het rendement. Een antwoord op dit probleem zijn de glas-glas zonnepanelen en ook al zijn deze nu nog duurder, op de lange termijn betalen ze zichzelf meer dan terug.

*Tip:
Glas-glas zonnepanelen kopen? Vergelijk het aanbod!  Aangezien het om maatwerk gaat verschillen de prijzen per installateur. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes van diverse installateurs in jouw regio.

Het probleem met glas-folie zonnepanelen

De meest gangbare zonnepanelen bestaan uit een laag zonnecellen die tussen een glasplaat en een laminaatfolie worden geklemd. Samen worden ze dan vacuüm gezogen, zodat ze stevig vast zitten en water en lucht niet naar binnen kunnen komen. Het probleem met deze zonnepanelen is dat ze gevoeliger zijn voor haarscheurtjes, omdat de achterkant flexibel is. Kwalitatieve fabrikanten van zonnepanelen voeren daarom tests uit waarmee deze scheurtjes zichtbaar worden voordat het zonnepaneel de fabriek kan verlaten. Dit betekent echter niet dat je zeker weet dat jouw zonnepanelen geen haarscheurtjes bevatten, want tijdens het transport en de plaatsing kunnen deze nog net zo goed ontstaan.

De oplossing: glas-glas zonnepanelen

Voor dit probleem is nu een oplossing gevonden en wel in de hoedanigheid van de glas-glas zonnepanelen. De zonnecellen worden tussen twee harde glasplaten geklemd waardoor ze minder kunnen bewegen. De kans op haarscheurtjes is dus ook aanzienlijk kleiner. Hierdoor zullen de zonnepanelen langer een hoger rendement geven en krijgen ze dus ook een langere levensduur. Het is niet vreemd om een vermogensgarantie te zien waarin na 25 jaar nog 92 procent rendement wordt beloofd en om een productgarantie te krijgen van 30 jaar. Uiteraard betreft dit bijzonder kwalitatieve glas-glas zonnepanelen, maar het getuigt van kwaliteit en een maximaal vertrouwen van de fabrikant in eigen product.

Enkele problemen

Het lijkt er dus op dat glas-glas zonnepanelen veel beloven voor de toekomst. Als jij hierin bent geïnteresseerd, dan is het belangrijk dat je je twee dingen realiseert. Allereerst zijn glas-glas zonnepanelen nog duurder dan de standaard zonnepanelen en ook al betaalt deze investering zich op de lange termijn terug, dit is in het begin veel zwaarder voor de portemonnee. Je kunt rekenen op een meerprijs van tussen de 20 en 30 procent. Een ander punt is dat glas-glas zonnepanelen door de extra glasplaat zwaarder zijn dan glas-folie panelen. Het is belangrijk dat je dak deze kilo’s aankan en dat er tijdens de montage voldoende mankracht aanwezig is om ze te tillen.

Wat kun je nog meer doen om haarscheurtjes te voorkomen?

Dit betekent echter niet dat alle andere zonnepanelen per definitie haarscheurtjes hebben, want uiteraard doen fabrikanten van kwalitatieve glas-folie panelen er ook van alles aan om dit te voorkomen. Je kunt ook op andere manieren de kans hierop verminderen.

  • Keurmerken: schaf alleen zonnepanelen aan die de juiste keurmerken hebben en die door onafhankelijke instanties zijn getest. Denk dan bijvoorbeeld aan het TÜV keurmerk en de test van Photon. Het keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen in perfecte staat de fabriek verlaten en een testresultaat vertelt je veel over de prestaties van het zonnepaneel nadat deze is geïnstalleerd.
  • Leverancier: zonnepanelen die individueel worden getransporteerd lopen een grotere kans te beschadigen. Als je deze aanschaft bij een leverancier die jaarlijks veel installaties uitvoert, dan zal deze de zonnepanelen in bulk aanschaffen en dat betekent dat ze goed ingepakt op pallets worden afgeleverd. Kleinere leveranciers bestellen zonnepanelen op vraag en daarvoor zal een pallet soms moeten worden opengebroken. Dit vergroot de kans op beschadigingen.
  • Installateur: gebruik alleen een installateur van zonnepanelen die vakkundig is en die de beste materialen gebruikt. Zij zullen voorzichtig met je panelen omgaan bij de plaatsing en er zorg voor dragen dat de kans op haarscheurtjes minimaal is. Kijk daarom wederom naar keurmerken, erkenningen en ook naar klantenrecensies voordat je een installateur aanwijst. Vervolgens is het ook belangrijk dat deze je een garantieregeling van minstens 2 jaar geeft, maar 5 tot 10 jaar is beter.

Zijn glas-glas zonnepanelen de toekomst?

Op dit moment zijn glas-glas zonnepanelen de best presterende zonnepanelen op de markt en hier krijg je dan ook passende garantieregelingen voor. Of ze ook de toekomst zijn, dat hangt af van de andere ontwikkelingen die plaats zullen gaan vinden. Glas-glas zonnepanelen zullen altijd zwaar zijn, maar de prijs zal dalen als de interesse toeneemt. Op dit moment is het dus een investering waar je alleen maar voordelen van terug zal zien.

Vergelijk offertes

De beste glas-glas zonnepanelen vind je alleen door een vergelijking uit te voeren van leveranciers die deze aanbieden. Dan kun je er zorg voor dragen dat je de kwaliteit ontvangt die je nodig hebt en dat voor de meest gunstige prijs. Vraag daarom vandaag nog offertes op via onze vergelijkingstool en jij kunt snel van je nieuwe installatie met glas-glas zonnepanelen gaan profiteren.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%