brand ontstaan bij zonnepanelen

Hoe kan brand ontstaan bij zonnepanelen?

Zonnepanelen blijven zich elk jaar ontwikkelen. De panelen worden beter en beter. Toch hoor je soms op het nieuws dat er brand is ontstaan door een zonnepanelen installatie op het dak. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk en heel erg zonde. In dit blog lees je hoe zo’n brand kan ontstaan en hoe je voorkomt dat jouw installatie in de fik vliegt.

 

De installatie

Er zijn twee manieren om een zonnepanelen installatie op je dak zetten. Namelijk op het dak en in het dak. Zonnepanelen branden komen het vaakst voor bij installaties die in het dak zitten. Wanneer er brand ontstaat slaat deze ook snel over op andere zonnepanelen omdat de achterkant van de zonnepanelen van kunststof zijn gemaakt. De kans is echter zeer klein (0,014%).

 

Hoe kan er toch brand ontstaan?

Dit komt vaak door slecht gemonteerde elektrische verbindingen. Wanneer de kabels van de installatie niet perfect in elkaar passen kunnen er soms vonkjes ontstaan. Maar zelfs dan is er een kleine kans dat er brand ontstaat bij een installatie die op het dak is gemonteerd. Wanneer een installatie in het dak is gemonteerd liggen de kabels die de panelen verbinden direct op het dakbeschot of bij het isolatiemateriaal. Wanneer de connector warm wordt kan dit overslaan naar brandbare materialen in het dak. Maar zelfs dan is de kans heel erg klein dat dit gebeurd.

 

Brand voorkomen

Je kunt brand in een zonnepanelen installatie het meest uitsluiten door de panelen te laten installeren door een professioneel bedrijf die de juiste certificaten heeft en goede garantievoorwaarden biedt. Wanneer je zelf de zonnepanelen installeert óf je laat de zonnepanelen door een zogenaamde ‘cowboy’ installeren, heb je geen zekerheid om brand te voorkomen en heb je geen recht op garantie mocht er wel brand uitbreken.

 

Hoe bespaar je op een professionele installateur?

Via Zonnepanelen-Info.nl kun je vrijblijvend in contact komen met diverse zonnepaneel installateurs in jouw regio. Niet alleen ontvang je dan vrijblijvend advies, je ontvangt ook vrijblijvend een prijsopgave. Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren, echter wil je dat deze minstens 25 jaar meegaan. Daarom kun je het werk overlaten aan een specialist. De prijzen lopen flink uiteen en is een goede vergelijking aan te raden. Volg het stappenplan hieronder en begin met besparen:

  1. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter
  2. Ontvang vrijblijvend tot 4 prijsopgaven in je mailbox van lokale installateurs
  3. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit (en de voorwaarden)
  4. Bespaar tot wel 30% op de kosten van een systeem

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%