Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
zonnepanelen

Laatst bewerkt op: 08 sep 2023

Veel huishoudens genieten tegenwoordig van de voordelen van zonnepanelen. Maar wist jij dat je woning ook veel meer waard wordt door zonnepanelen te plaatsen? In dit artikel lees je door welke factoren dit komt!

Energielabel stijgt

Door zonnepanelen aan te schaffen zal je energielabel stijgen. Bij de verkoop van jouw woning zullen mensen eerder kiezen voor een woning met een hoog energielabel. 

Minder maandelijkse kosten

Wanneer je zonnepanelen plaatst gaan de maandelijkse energiekosten enorm omlaag. Je wekt namelijk zelf energie op. Het is ook mogelijk om met zonnepanelen 100% onafhankelijk te worden waardoor je altijd al jouw eigen energie gebruikt. Dit verhoogt ook zeker de waarde van jouw woning. 

Klaar voor de toekomst

Met zonnepanelen op je dak ben jij je eigen energieleverancier. Met het oog op een duurzame toekomst help jij een handje mee aan een betere wereld. Zo help je bijvoorbeeld Nederland om de klimaatdoelen te bereiken. Schaf je nog meer duurzame maatregelen dan zal de woningwaarde natuurlijk nog hoger worden.

Waarom nu zonnepanelen aanschaffen?

Er is momenteel geen landelijke subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Toch heeft de overheid wel besloten om op dit moment 0% btw te rekenen over de aankoop van zonnepanelen. Hierdoor bespaar je al 21% op de kosten. Ook zijn de prijzen van zonnepanelen weer terug naar het niveau van voor de coronacrisis. Dit betekent dat de prijzen erg zijn gedaald. Dit komt door de goedkopere grondstofkosten en het grote aanbod van zonnepanelen.

Vergeet niet te vergelijken

Door te vergelijken kies je de juiste partij die bij jouw situatie past. Vergelijk gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk tot wel 4 lokale vakspecialisten. Hierdoor kun je ook nog eens tot wel 30% besparen op de totale kosten!


Laatste nieuws