Zonnepanelen Eneco

Belangrijke aandachtspunten: zonnepanelen plaatsen

Het wereldje van zonnepanelen blijft zich maar ontwikkelingen en hierdoor komen veel nieuwe regels en maatregelen bij kijken. Wat al die ontwikkelingen en nieuwe regels zijn, lees je in dit artikel?

Eisen bij verduurzaming van bestaande bouw en nieuwbouw

Steeds meer mensen willen zonnepanelen plaatsen. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer nieuwe aanbieders op de markt. Je zal denken dat het plaatsen van zonnepanelen nu wel heel hard zou gaan, maar dat valt nog allemaal best mee. Nieuwbouw en bestaande bouw bijvoorbeeld, er zit tussen die twee een groot verschil namelijk als het gaat om verduurzaming.

Nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 moet nieuwbouw voldoen aan de volgende BENG-eisen:

  1. De energiebehoefte verkleinen
  2. Aandeel hernieuwbare energie vergroten
  3. Maximum aandeel in primair fossiel energieverbruik

Er is nu veel vraag naar nieuwbouw en weinig aanbod. Je zult dus heel flexibel moeten zijn met jouw bouwplannen. Het is dus moeilijk om je eigen te gaan stellen en ook is het aardig prijzig. Je zult dus zelf duurzaamheidseisen moeten stellen.

Bestaande bouw verduurzamen

Voor de bestaande bouw is er op dit moment geen ambitieuze wetgeving voor verduurzaming. Het is niet verplicht om te renoveren. Er moet dus eigenlijk wel veel gebeuren als je een bestaande bouw wilt verduurzamen. En de prijzen zijn ook hoog. Waarschijnlijk komt er na 2025 verandering de regelgeving. Dan zal de isolatiewaarde van bestaande woningen aan strenge duurzaamheidsnormen voldoen. Houd dus rekening dat met bestaande bouw in de toekomst jij niet gedwongen wordt om in iets te investeren of te kopen.

Waar je moet opletten als je zonnepanelen gaat aanschaffen

Ga niet zomaar bij de eerste beste leverancier zonnepanelen kopen. Verdiep je eerst in zonnepanelen er komt namelijk meer bij kijken dan dat je denkt. Je moet bijvoorbeeld weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om genoeg stroom te kunnen produceren, btw terugvragen, hellingshoek etc. Iedereen heeft een eigen voorkeur en andere wensen. Lees je goed in en vraag ook advies aan specialisten. Laat ook iemand langskomen om te kijken wat geschikt is voor jouw dak. En kijk naar subsidies bij jou in de buurt. Sommige gemeentes gelden nog subsidies. Ben je nog aan het oriënteren of ben je echt op zoek naar zonnepanelen? Vraag dan bij ons offertes aan tot max 4 bedrijven bij jou in de buurt!

 

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%