Auto opladen met zonne-energie

Als je een elektrische auto hebt wil je waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk laden. De goedkoopste manier is om dit met een eigen laadpaal te doen. Maar je kan nu ook jouw auto opladen met zonnepanelen. Dus heb je al zonnepanelen, dan kan je zo de gratis stroom voor jouw auto gebruiken. Zo werkt het.

Beter voor het milieu

Als jij met zonnepanelen jouw auto oplaad is dit veel duurzamer. Zonne-energie is circulair dus het raakt nooit op. Daarnaast wordt er tijdens het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit geen co2 uitgestoten. Dit allemaal is veel beter voor het milieu.

Ook beter voor jouw portemonnee

Zonnepanelen zijn op dit moment een heel aantrekkelijk duurzaam alternatief, want ze zijn relatief aan de lage kant. Als jij je auto oplaadt met het zelf geproduceerde stroom dan verdien jij je investering sneller terug. De kosten op korte termijn blijven ongeveer gelijk, maar op de lange termijn ben je veel goedkoper uit.

Welke laadpaal heb je nodig?

Als je zonnepanelen en een elektrische auto hebt dan kan je bijvoorbeeld met de Zappi V2 lader jouw auto opladen met zonne-energie. Hiervoor moeten jouw zonnepanelen wel genoeg energie kunnen leveren om dit ook echt te doen. Stel jij hebt 18 zonnepanelen die 4000kWh per jaar opleveren en dit is ook de hoeveelheid energie is die jouw auto nodig heeft, kan jij je auto helemaal gratis opladen.

De Zappi V2 heeft drie oplaadstanden. Hij kan jouw auto opladen in eco+ stand met alleen zonne-energie of windenergie. Heb jij haast of niet genoeg tijd om je auto op te laden? Dan kies je voor de fast stand. De lader gebruikt dan zoveel mogelijk zonne-energie, en als de zonne-energie opraakt dan stapt de paal over naar de normale stroom.

Bidirectioneel laden

Wil je een stapje verder gaan? Dan kan dat, er is namelijk een nieuwe methode en dat is bidirectioneel laden. De stroom gaat niet alleen vanuit de paal naar de auto maar ook andersom. Zo kan je dus jouw auto opladen met zonne-energie en kan jouw auto de zonne-energie weer terug leveren. Je gebruikt dus de auto als noodstroombron, maar je kunt er ook voor kiezen om energie terug te leveren aan het energienet. Maar hiervoor heb je wel een ander soort laadpaal voor nodig. De eerste laadpaal die hiervoor gemaakt is is de Wallbox Quasar. Een auto die deze techniek ondersteunt is de Nissan Leaf. Alleen is het bidirectioneel laden op dit moment nog niet bij elke auto mogelijk.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%