Zonnepanelen Zwijndrecht

Zonnepanelen ZwijndrechtWonen in de Drechtsteden betekent wonen middenin alle bedrijvigheid. Het heeft echter ook zijn keerzijde. De energie is er namelijk behoorlijk duur maar daar vinden steeds meer huishoudens een oplossing voor. Ze nemen zonnepanelen en maken op die manier hun eigen energie. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar dit wel overweegt hebben we hier wat informatie voor je.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zwijndrecht? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De opbouw van de prijs van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een kostbare aanschaf. We hebben de onderdelen van het kostenplaatje voor je op een rij gezet. Zo zie je gelijk waarop jij kan besparen.

  • Waar je niet op bespaart is het materiaal. De moderne zonnepanelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een mooi maar kostbaar materiaal wat van zowel zon- als daglicht energie kan maken. Het is niet verstandig om hierop te gaan bezuinigen aangezien deze panelen een zeer hoog rendement hebben.
  • Waar je evenmin op bespaart is het arbeidsloon. Voor het installeren van je zonnepanelen vraag je het liefst een gecertificeerd installateur. Deze zal rond de 1200 euro kosten maar je moet er niet op gaan besparen. Een gecertificeerd installateur plaatst jouw installatie zo dat je er het uiterste uit haalt. Je hebt gewoon meer waar voor je geld.
  • Waar je wel op bespaart zijn de kilometerkosten. Je bespaart hier heel gemakkelijk op door een plaatselijke leverancier en installateur te kiezen.
  • Waarop je kan besparen is de schaarste. Dat doe je door een groter aantal te bestellen via een collectief.

De kosten van zonnepanelen in Zwijndrecht

We vroegen bij meerdere leveranciers offertes op. We ontvingen de volgende prijsopgaven.

Welke panelen worden er gekocht Welk vermogen levert één paneel In hoeveel jaar verdien je de installatie terug Wat is de prijs van het paneel
oude groene panelen Tot 175 Wp 7 jaar 239 euro
Modernere blauwe panelen Tot 275 Wp 9 jaar 389 euro
De nieuwste zwarte panelen Tot 400 Wp 11 jaar 499 euro

Waarom een specialist in Zwijndrecht inhuren

Voor zonnepanelen schakel je het beste een regionale of plaatselijke leverancier in. Dat doe je om de volgende redenen.
De specialist uit Zwijndrecht weet of er voor jou een subsidiepotje is. Hij weet of er een subsidieregeling voor jouw huis geldt en hij kan die ook gelijk aanvragen.
De specialist uit Zwijndrecht weet of er voor jouw huis een vergunning moet worden aangevraagd. Hij kan die ook gelijk voor jou aanvragen als dit nodig is.

Is er subsidie in Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht geeft actief steun en subsidie bij zonnepanelen. Men werkt actief aan het verduurzamen van de gemeente. Wil je er meer over lezen, ga dan naar deze pagina.

Vraag in 3 stappen de BTW terug

Bij wijze van subsidie mag je de BTW die je betaalt voor je zonnepanelen terug vragen. Dat doe je volgens het onderstaande stappenplan.

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Wacht nu het bericht van de belastingdienst af.

De BTW mag worden terug gevraagd.

De keurmerken waarop je moet letten

Bij zonnepanelen draait alles om kwaliteit. Let op de aanwezigheid van deze keurmerken
De keurmerken CE en Tüv voor de panelen. Dit geeft aan dat de panelen respectievelijk door de Europese Unie en de nog wat strengere Duitse regering zijn goedgekeurd.
Het Zonnekeur keurmerk. Dit geeft aan dat je met een gecertificeerde installateur te maken hebt.

De valkuilen bij een vakman inhuren

Bij het inhuren van een professional kan er nogal eens wat mis gaan. Denk bijvoorbeeld hier aan.
Er worden oude panelen geleverd. Deze zijn goedkoper maar goedkoop wordt al snel duurkoop wanneer jouw dak te weinig oplevert.
Er wordt iemand van ver ingeschakeld. Je krijgt hetzelfde product maar betaalt opeens veel meer reiskosten. Ga liever voor een lokale leverancier.

De voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je terug. Dat doe je aan de hand van de volgende zaken:
De tijd waarin je terugverdient hangt af van de prijs.
De tijd waarin je terugverdient hangt af van het rendement .
De tijd waarin je terugverdient hangt af van tussentijdse subsidie van de overheid.

Checklist voor je koopt

  • Informeer vooraf naar jouw verbruik. Dat doe je door op je jaarafrekening te kijken.
  • Informeer naar jouw energiemeter. Je moet voor zonnepanelen wel een slimme meter hebben. Kijk vooraf of jij die al had.

Handiger besparen

Maak van goedkoop geen duurkoop. Ga niet voor een verouderde techniek panelen maar kijk wel naar de goedkoopste panelen in het segment.
Koop met een groep. Zo kan je besparen doordat je meerdere panelen in één keer koopt.

De kwaliteit van vakmannen in Zwijndrecht vergelijken

Dit doe je heel gemakkelijk via onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat kan je een voordeel tot 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!