Zonnepanelen Zwartemeer

zonnepanelen zwartemeerAl sinds het voorjaar zijn de aanschafcijfers van zonnepanelen in Zwartemeer flink omhoog gegaan. Dit komt volgens onderzoek vanwege de dalende zonnepanelenprijs, de opkomende energietransitie in Nederland en de aantrekkelijke financiële regelingen vanuit de overheid. Voor meer informatie over de belangrijke zaken die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Zwartemeer ga hieronder door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zwartemeer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je wilt weten waar de zonnepanelenprijs precies uit bestaat, dan moet je kijken naar de materialen, de apparatuur die nodig is voor de installatie, de arbeidskosten die de specialist in rekening brengt en de kilometerkosten die je moet betalen per gereden kilometer. Boven op deze kosten betaal je ook nog eens 21% btw zoals op elke aankoop binnen Nederland.

Kosten van zonnepanelen in Zwartemeer

Zonnepanelen aanschaffen is een hele investering, zeker als je uitgaat van een potent systeem bestaande uit veel zonnepanelen met een hoog vermogen. Hieronder kan je nagaan hoeveel zonnepanelen ideaal is per grootte van je huishouden zodat je kunt voorzien in de volledige energiebehoeften. Daarnaast kan je zien hoeveel je gemiddeld kwijt gaat zijn aan zonnepanelen in Zwartemeer als je zonnepanelen aanschaft met een vermogen van 275 Wp per paneel.

Aantal zonnepanelen

Huishouden

Capaciteit

Terugverdientijd

Investering

12-14

1

3.300 Wp

6

€3.840 – €4.480

14-16

2

3.850 Wp

7

€4.480 – €5.120

16-18

3

4.400 Wp

7

€5.120 – €5.760

20-22

4

5.500 Wp

8

€6.400 – €7.040

24-26

5

6.600 Wp

8

€7.680 – €8.320

28+

6

7.700 Wp

9

€8.960 – €12.500

Lokale versus landelijke zonnepanelenspecialisten

Er zijn verschillende soorten zonnepanelenspecialisten, maar wanneer je zonnepanelen in Zwartemeer gaat laten installeren dan is een lokale specialist de beste keuze. Lokale specialisten bieden niet alleen lagere kilometerkosten omdat ze minder ver verwijderd zijn van je adres, maar ze kunnen ook sneller een afspraak maken om de installatie uit te voeren.

Subsidies zonnepanelen in Zwartemeer

Dat zonnepanelen in de gemeente Zwartemeer duur zijn weten we allemaal al, maar niet iedereen is ervan op de hoogte dat je de initiële investeringskosten kunt verlagen door een subsidie aan te vragen bij je lokale gemeente. Landelijk zijn subsidies niet meer beschikbaar, maar check t welke mogelijkheden je momenteel hebt bij de gemeente door regelmatig contact op te nemen. Daarnaast biedt het regionaal energieloket ook professioneel en onafhankelijk advies van een energiecoach.

De btw-aftrekregeling

Om de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Zwartemeer nog meer te verlagen kan je de btw-regeling aanvragen, waarbij je de btw die je hebt betaald over de aanschaf en de installatie terug kunt vragen als een ondernemer. Je wordt namelijk beschouwd als een ondernemer zodra je ook stroom levert aan het centraal energienet waardoor je belastingplichtig wordt. Bespaar tot wel 21% op de kosten door tijdig je belastingaangifte in te dienen.

De voordelen van zonnepanelen

Naast de lagere energiefactuur en het jaarlijks rendement kan je met zonnepanelen nog profiteren van voordelen zoals de waarde verhoging van je huis, het verbeterd energielabel en de milieuvriendelijke werking. Daarnaast zijn zonnepanelen snel terugverdiend en hoef je weinig aan onderhoud te doen. Een vergunning is voor zonnepanelen niet nodig, je betaalt geen energiebelasting en hebt recht op financiële steun vanuit de overheid.

De meest voorkomende valkuilen

Voorkom teleurstellingen met je zonnepanelen door te letten op de meest voorkomende valkuilen. Pas zo op voor panelen die niet zijn getest kunnen van laag kwaliteit zijn en een verminderd rendement opleveren. Vraag daarom altijd of de zonnepanelen die je koopt met een keurmerk komen. Daarnaast is het belangrijk om te vragen hoe lang de garantieregelingen lopen zodat je daar rekening mee kunt houden mocht er in de toekomst wat verkeerd gaan.

Zaken die je moet checken

Check eerst of je dak geschikt is, aangezien niet elk dak ideaal is voor zonnepanelen. Er zijn bepaalde eisen waar je dak aan moet voldoen zoals de beschikbare ruimte en de helling van het dak. Daarnaast dien je te checken of de specialist betrouwbaar is door te letten op de keurmerken en de garanties. Als je zonnepanelen koopt wil je natuurlijk zo lang mogelijk profiteren van het systeem.

Bespaartips

Laat de installateur langskomen om een offerte op maat te geven. Zo kan je besparen aangezien traditionele offertes meestal veel duurder zijn. Koop daarnaast collectief zonnepanelen in om groepskorting te bedingen of installeer de zonnepanelen zelf op je dak. Besparen kan ook door een financiële regeling te treffen bij de overheid of door lokale offertes met elkaar te vergelijken om de voordeligste keuze te maken.

Voorkom een miskoop, een onbetrouwbare specialist of peperdure zonnepanelen door eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je een goede prijs-kwaliteitsverhouding kunt selecteren. Op deze manier krijg je beter inzicht tot de algemene prijzen op de markt en kan je een wel geïnformeerde keuze maken. Bespaar tot wel 20% op de investeringskosten door te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!