Zonnepanelen Zuidlaren

Zonnepanelen ZuidlarenAls je op zoek bent naar zonnepanelen in Zuidlaren, dan kan je deze vrijwel op elk dak van de grotere bedrijven vinden. Ook woningeigenaren zien steeds meer het nut in van zonnepanelen en gaan ook over tot de aanschaf. Wil je zelf meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen in je eigen situatie? Dan is het verstandig om eerst hieronder door te lezen om alles te weten hierover.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zuidlaren? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Zuidlaren

Zuidlaren geniet jaarlijks van minstens 1.110 uren zonlicht, wat dit gebied ideaal maakt voor de plaatsing van zonnepanelen. De kosten kunnen dan wel oplopen, maar zo ook de voordelen. Als we van een vermogen per paneel van 300 Wp uitgaan, dan komen we uit tot de volgende schatting van de gemiddelde kosten. Hierbij dien je na te gaan hoeveel panelen je moet kopen per personen in je huishouden om te kunnen voorzien in de energiebehoeften. Daarnaast kan je zien hoe snel je de zonnepanelen terugverdient en wat de panelen jaarlijks opbrengen.

Huishouden

Panelen

Vereist vermogen

Aanschaf

Rendement

Terugverdientijd

1

12

3.000 Wp

€6.250

€635

7

2

14

3.500 Wp

€7.500

€755

7

3

16

4.100 Wp

€9.000

€875

8

4

18

4.700 Wp

€10.100

€1.025

8

5

21

5.300 Wp

€10.900

€1.130

9

6

23

5.900 Wp

€12.000

€1.260

9

Waarom je liever een lokale specialist in moet huren

Kiezen voor lokaal is niet alleen de voordeligste keuze, maar ook de meest verstandige als je direct wil beginnen met besparen. Als je voor landelijk gaat, dan ga je ook langer moeten wachten voordat de panelen op je dak kunnen aangezien de specialist een lange afstand af moet leggen om naar je toe te komen voor de installatie. Daarnaast gaat deze lange afstand je ook veel meer kosten per kilometer.

Subsidies zonnepanelen in Zuidlaren

Je kunt eenvoudig welke mogelijkheden er op dit moment zijn als je zonnepanelen in de gemeente Zuidlaren gaat kopen en de kosten wilt verlagen middels een subsidie. Landelijke subsidies zijn er inmiddels helaas niet meer, maar plaatselijk maak je vaak het meeste kans. Je moet wel aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een subsidie, maar uiteindelijk bespaar je flink op de aanschafkosten.

Stappenplan btw terugvorderen

Het stappenplan hieronder kan je goed helpen als je wilt weten welke stappen je moet doorlopen als je de 21% btw op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Zuidlaren weer terug wilt vorderen:

  1. Meld je als ondernemer aan bij de Belastingdienst middels het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’.

  2. Wacht tot de Belastingdienst reageert en je de aanmelding toestuurt.

  3. Dien je aangiftebiljet in en wacht op de goedkeuring.

  4. De Belastingdienst stort de 21% op je rekening.

De voordelen van zonnepanelen

Naast de verlaagde energierekening en de jaarlijkse opbrengsten beperk je ook je CO2 uitstoot en verhoog je de waarde van je woning. Dit zijn niet de enige voordelen van zonnepanelen in Zuidlaren. Je kunt namelijk vaak ook subsidies aanvragen bij bepaalde gemeenten en de btw terugvorderen voor extra korting. Zonne-energie is een schone, gratis en oneindige bron waarmee je op onafhankelijke wijze van de energieleverancier kunt besparen op de kosten.

De valkuilen

De valkuilen die het meest voorkomen als we het over de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Zuidlaren hebben, zijn als volgt:

  • De opgewekte energie is niet voldoende: Als je een systeem aanschaft met een laag vermogen, dan kan het gebeuren dat je toch extra energie nodig met hebben van het energienet. Hierdoor ben je niet geheel zelfvoorzienend.

  • Denken dat zonnepanelen te duur zijn: Ja, zonnepanelen kosten een hoop geld maar door de korte terugverdientijd heb je dat geld vrij snel weer terug en maak je daarna direct pure winst. Daarnaast zijn er allerlei financiële regelingen en bespaartips om de kosten nog meer te drukken.

Zijn zonnepanelen in Zuidlaren snel terugverdiend?

Ja, je kunt rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Zuidlaren van 5 tot 10 jaar. Neem je een subsidie, vraag je de btw terug bij de Belastingdienst of koop je een zeer potent systeem? Dan kan het zijn dat de terugverdientijd veel korter wordt waardoor je sneller profiteert van de opbrengsten. Deze opbrengsten kan je na de terugverdientijd direct in je portemonnee stoppen.

Check eerst de onderstaande zaken

Bepaalde gemeenten hebben lokale initiatieven ter beschikking gesteld om groepsaankopen te stimuleren. Hierdoor kan je de initiële investeringskosten verlagen waardoor de aanschaf aantrekkelijker wordt. Daarnaast kan je checken of de gemeente Zuidlaren subsidiemogelijkheden heeft als je lokaal zonnepanelen gaat kopen.

Op deze manier ben je altijd verzekerd van de best mogelijke prijs, de hoogste kwaliteit en de meest betrouwbare specialisten. Scheel jezelf een hoop werk en vraag offertes op bij specialisten uit de buurt en maak een vergelijking zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!