Zonnepanelen Zierikzee

Zonnepanelen ZierikzeeDe cijfers van zonnepanelen in Zierikzee zijn de afgelopen paar jaar flink omhooggegaan. Dit komt niet alleen door de stijgende vraag naar energie bezuinigende maatregelen maar ook de dalende zonnepanelenprijs rond Nederland. Wil je meer weten over de zaken die belangrijk zijn bij het aanschaffen en vervolgens het installeren van zonnepanelen in Zierikzee? Ga dan direct door met lezen hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zierikzee? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Zierikzee

De gemeente Zierikzee is al enige tijd bezig met het verduurzamen van het gebied. Er ligt al een groot industrieterrein met minstens 41.000 zonnepanelen die samen energie opwekken voor 4.200 huishoudens. Dit komt overeen met ruim 13.750.000kWk per jaar. Zonnepanelen in Zierikzee zijn dus al enige tijd populair onder zowel huiseigenaren als ondernemers die willen besparen op de maandelijkse lasten en profiteren van hoge jaarlijkse opbrengsten door op milieuvriendelijke manier je eigen groene stroom op te wekken.

Kosten van zonnepanelen in Zierikzee

Steeds meer mensen kopen zonnepanelen in Zierikzee, waardoor de kosten ook flink omlaag zijn gegaan. De kosten voor zonnepanelen worden onderverdeeld in de panelen zelf, de omvormer en de installatiekosten aan de specialist voor de montage van het hele systeem. De tabel hieronder geeft duidelijk weer wat het gemiddeld kostenplaatje is voor zonnepanelen in Zierikzee.

Huishouden Panelen Kosten panelen Kosten omvormer Kosten installatie
1-2 6 1.500 – €2.000 500 – €750 800 – €950
2-4 10 2.500 – €3.000 750 – €1.100 1.000 – €1.150
4-6 14 3.500 – €4.000 750 – €1.100 1.200 – €1.450

Het belang van een lokale specialist

Je kunt bij het kopen en installeren van zonnepanelen in Zierikzee liever een lokale zonnepanelen specialist inschakelen. Lokale zonnepanelen specialisten zijn voordeliger omdat ze minder rekenen aan kilometerkosten. De afstand die de specialist moet afleggen naar je woning toe is namelijk vee kleiner. Hierdoor kan de specialist ook sneller op de afspraak komen om de panelen te installeren. Ook in geval van een storing of probleem in de toekomst kan de lokale specialist er sneller bij zijn.

Subsidies zonnepanelen in Zierikzee

Alhoewel de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Zierikzee zeker wordt aangemoedigd, zijn er vanwege financiële redenen geen landelijke of lokale subsidies meer beschikbaar vanuit de overheid of de gemeente voor particulieren. Om op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen over subsidies in dit gebied, check dan de site van de gemeente Zierikzee. Wil je toch een deel van de kosten verlagen? Dan kan je wel de 21% btw terugvorderen door gebruik te maken van de btw-regeling.

De btw-regeling

Je kunt geen landelijke maar ook geen regionale subsidie voor zonnepanelen in Zierikzee aanvragen, maar gelukkig kan je wel profiteren van de btw-regeling, waarbij je de gehele 21% btw die je over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terug kunt krijgen. Meld jezelf eerst aan als ondernemer voor de btw op de website van de Belastingdienst en dien vervolgens je aangiftebiljet in zodat het bedrag binnen een korte periode weer op de bankrekening staat.

Keurmerken en garanties

Kwaliteit is niet altijd makkelijk op te merken, waardoor het essentieel is om te vragen om de keurmerken voordat je de panelen gaat kopen. Zonnepanelen die een keurmerk bevatten zijn getest en beoordeeld onder strenge voorwaarden en kunnen dus beschouwd worden als panelen van hoog kwaliteit, milieuvriendelijk, duurzaam en veilig. De keurmerken waar je voornamelijk op moet letten als je zonnepanelen in Zierikzee gaat kopen zijn het Tüv-keurmerk, het CE-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk voor erkende specialisten.

Valkuilen zonnepanelen

Wil je besparen op de installatiekosten door zelf de zonnepanelen te installeren? Zorg er dan voor dat je de juiste ervaring en kennis hebt. Daarnaast dien je te beschikken over specifiek apparatuur en moet je rekening houden dat je geen garantie op de installatie krijgt. Mocht er wat verkeerd gaan tijdens de installatie, dan krijg je je geld niet terug en worden de kosten niet vergoed. Laat bij voorkeur de zonnepanelen altijd installeren door een erkende en professionele zonnepanelenspecialist.

Check eerst deze zaken

Het loont om je op de juiste manier te voorbereiden op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zo is het van belang om eerst te checken hoeveel je huishouden jaarlijks aan energie verbruikt, zodat je kunt bepalen wat de capaciteit moet zijn van het systeem. Zo kan je een systeem kopen waarbij je voldoende energie opwekt voor je huishouden en voorkom je het afnemen van extra energie bij de energieleverancier. Je kunt checken wat je exact jaarverbruik is door je jaarrekening te raadplegen.

Zonnepanelen behoren minstens 25 jaar lang mee te gaan, waardoor je jezelf op de juiste manier moet voorbereiden op de aanschaf. Voordat je overgaat tot het kopen van de panelen, vergelijk eerst offertes van zoveel mogelijk zonnepaneel specialisten uit de regio zodat je inzicht kunt krijgen tot de gemiddelde kosten. Dit maakt het mogelijk om te besparen door een voordelige offerte uit te kunnen kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!