Zonnepanelen Zandvoort

Zonnepanelen ZandvoortZandvoort is een voorbeeld van een plek waar de zon flink kan schijnen. Dat levert geld op in allerlei manieren en vormen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt doe je er goed aan om je in te lezen. We hebben wat informatie voor je verzameld. Zo weet jij straks alles wat je nodig hebt wanneer je ze gaat bestellen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zandvoort? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoe de prijs is bepaald

Zonnepanelen zijn duur en dat schrikt vaak af. We keken voor jou naar de onderdelen van de prijs. We keken ook waarop je kan besparen.

  • Monokristallijn silicium. Dit is het materiaal waar de nieuwste panelen van zijn gemaakt. Het is een materiaal waarop je niet moet bezuinigen. Dit is namelijk als enige materiaal in staat om ook energie op te wekken als de zon zich achter de wolken verschuilt.
  • Een gecertificeerd installateur. Dit is een post waarop je beter ook niet bespaart, omdat deze installateur in staat is jouw panelen zo te installeren dat je het uiterste uit de zon haalt.
  • Een beperkte oplage. Je betaalt meer voor een kleine hoeveelheid zonnepanelen. Je kan besparen door met een groep samen te kopen.
  • De kilometers van de leverancier en installateur. Deze zullen op de factuur kilometerkosten in rekening brengen. Door te kiezen voor een lokale leverancier bespaar je hierop.

De kosten van zonnepanelen in Zandvoort

We vroegen bij meerdere leveranciers prijzen op. Men stuurde de volgende informatie.

Welk type panelen ga je aanschaffen Welk vermogen in Wp hebben de panelen Hoeveel jaar is de terugverdientijd Wat is de prijs van een pakket met 10 panelen en een omvormer bij benadering
Groene oudere panelen 150 -175 Wp 7 – 8 Jaar 3179 euro
Blauwe modernere panelen 200 – 275 Wp 9 – 10 jaar 4289 euro
Zwarte recentste panelen 300 – 400 Wp 11 – 12 jaar 6389 euro

Waarom een specialist in Zandvoort inhuren

Dit doe je uiteraard om de volgende redenen:
Deze specialist weet wat jij nodig hebt. Hij weet of er voor jouw dak een vergunning nodig heeft en daarnaast weet hij wat de windrichting van jouw dak is.
Deze specialist weet waar jij recht op hebt. Hij weet of er in jouw situatie een subsidie mogelijk is en hij kan helpen bij de aanvraag daarvan.

Is er steun of subsidie in Zandvoort

De gemeente Zandvoort houdt zich in beperkte mate bezig met zonnepanelen en duurzaamheid. Je leest erover op deze pagina.

De BTW die je mag terugvragen

Als steun van de overheid mag je de betaalde BTW terug vragen. Dat doe je met de volgende stappen:

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Wacht nu op een bevestiging van de belastingdienst.

Vraag nu de BTW terug.

Jouw garanties bij zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen let je goed op de volgende keurmerken:
CE en Tüv. Deze panelen voldoen respectievelijk aan de eisen van de Europese Unie en de Duitse regering.
Zonnekeur bij de installateur. Deze installateur is gecertificeerd en haalt het meest uit jouw installatie.

De valkuilen als je een professional inschakelt

Bij het inschakelen van een professional zouden de volgende zaken kunnen misgaan:
Er staat een hoge post ‘kilometerkosten’ op de factuur. Als de leverancier van ver moet komen zal jij daarvoor moeten betalen. Bespaar door een plaatselijke leverancier in te schakelen.
Jouw panelen zijn verouderd. Goedkoop is duurkoop. Dit zie je vooral bij zonnepanelen. Kies altijd voor de recentste panelen met het hoogste vermogen.

Jouw terugverdientijd verklaard

Zonnepanelen verdien je terug in een paar jaar. Dat ligt onder andere hier aan.
De prijs van de panelen. Door voor het juiste type paneel de laagste prijs te betalen kan je flink besparen.
De subsidie. De overheid komt met een subsidie regeling waarmee jij in 7 jaar je panelen terug verdient.
Het vermogen van de panelen. Kies voor een zo hoog mogelijk vermogen.

Zaken die je eerst checkt

  • Kijk eerst goed naar je vermogen. Dat moet zich goed verhouden tot jouw verbruik. Dat bereken je aan de hand van je oude jaarafrekening.
  • Kijk goed naar je energiemeter. Jouw huis heeft vast al een slimme meter. Is dat nog niet zo, vraag die dan eerst aan.

Handig om te besparen

Koop samen met een groep consumenten. Dat kan een gemeentelijk collectief zijn maar het kan ook samen met je buren.
Vergelijk zelf eerst de prijzen van plaatselijke experts.

Kwaliteit van experts in Zandvoort vergelijken

Dat doe je via de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Het levert je een voordeel oplopend tot wel 20 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!