Zonnepanelen Zaanstad

Zonnepanelen ZaanstadInvesteren in zonnepanelen in Zaanstad is een zeer slim idee, zeker als we het aantal zonuren in acht nemen. Met een gemiddeld van 1.110 zonuren per jaar is de aanschaf van een set zonnepanelen de ideale manier om je eigen energie op duurzame, veilige, gratis en schone wijze op te wekken. Ga verder met lezen zodat je meer komt te weten over de belangrijke zaken omtrent zonnepanelen in Zaanstad.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zaanstad? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Zaanstad

Overweeg je de aanschaf van zonnepanelen in Zaanstad? Dan kan dit een zeer lonende investering zijn, voornamelijk vanwege de hoge jaarlijkse opbrengsten, de flinke besparingen en de verhoging in de waarde van je huis. Je investeert dus als het ware in je toekomst door een set zonnepanelen in Zaanstad te kopen.

Aan welke kosten moet ik denken?

Je kunt zelf bepalen of je een goedkoop of duur zonnepanelensysteem aan gaat schaffen door rekening te houden met onder andere het aantal panelen, het vermogen en het soort zonnepaneel. Check hieronder hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan zonnepanelen in Zaanstad afhankelijk van het aantal panelen voor je huishouden.

Aantal panelen

Huishouden

Kosten

8

1

2.900 – €3.100

10

2

4.200 – €4.400

13

3

5.400 – €5.600

14

4

5.900 – €6.100

16

5

6.600 – €6.800

Waarom een specialist in Zaanstad inhuren?

Een specialist in Zaanstad is veel sneller tot je dienst aangezien de afstand die de specialist moet rijden naar je woning toe veel kleiner is. Hierdoor betaal je dan ook minder aan kilometerkosten. Daarnaast is een lokale specialist bekend met alle regels van de gemeente en kan de specialist makkelijker onderhandelen over eventuele vergunningen zodat jij dit zelf niet hoeft te doen.

Subsidies zonnepanelen in Zaanstad

Helaas tref je voor het kopen van zonnepanelen in Zaanstad geen subsidiemogelijkheden meer. Niet op landelijk niveau, maar ook niet lokaal. Om de kosten te verlagen heeft de overheid het wel mogelijk gemaakt om de volledig betaalde btw over de investeringskosten terug te vragen bij de Belastingdienst. Blijf de website van de gemeente Zaanstad in de gaten houden voor mogelijke plaatselijke subsidies in de toekomst.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn een aantal voordelen die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen in Zaanstad. Heb je te veel energie opgewekt? Dan kan je deze extra stroom aan het energienet terugleveren en daar een kleine vergoeding voor terugkrijgen van de energieleverancier. Daarnaast hoef je geen belasting te betalen over de energie van zonnepanelen en kan je rekenen op een flinke stijging in de waarde van je huis door de plaatsing van de panelen om je eigen duurzame stroom op te wekken.

Zaken die verkeerd kunnen gaan

Bij het kopen van zonnepanelen in Zaanstad kan er van alles verkeerd gaan, waaronder de onderstaande 2 meest voorkomende fouten:

 1. Niet eerst prijzen vergelijken met elkaar. De kosten van een zonnepanelensysteem verschillen per leverancier. Ook de installatiekosten kunnen flink variëren tussen de zonnepaneelspecialisten.
 2. Geen schouw maken voor de installatie. Een schouw is nodig zodat er rekening wordt gehouden met de schaduwpunten op je dak, wat een verlaging in het rendement van de zonnepanelen als gevolg heeft.

Hoe koop ik zonnepanelen in Zaanstad?

De eenvoudigste manier waarop je zonnepanelen in Zaanstad kunt kopen is door het volgen van de onderstaande stappen:

 • Ga na wat voor soort panelen je wilt kopen en hoe groot en potent het systeem moet zijn. Check of je een vergunning nodig hebt.

 • Maak een lijstje van de lokale zonnepaneelspecialisten en vraag offertes aan.

 • Vergelijk de offertes met elkaar.

 • Kies een specialist uit die past bij je wensen en budget.

 • Neem contact op met de specialist en bespreek belangrijke zaken.

 • Laat de specialist langskomen om een schouw te maken van je dak.

 • Vervolgens zal de specialist overgaan tot de installatie.

Besparen op zonnepanelen in Zaanstad

De manieren waarop je kunt besparen op de initiële kosten van zonnepanelen in Zaanstad zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Het is verstandig om prijzen met elkaar te vergelijken zodat je de voordeligste optie kunt selecteren.

 • Ga na of er collectieven zijn waarbij je je aan kunt sluiten. Zijn er geen collectieven op het moment? Dan kan je zelf eentje starten en anderen uitnodigen.

 • Check of er buren zijn die ook zonnepanelen willen aanschaffen om dit samen te doen. De kosten voor het inhuren van een specialist worden zo onderling verdeeld.

 • Huur een specialist in die gevestigd is in Zaanstad zelf om te besparen op de hoge kilometerkosten van een landelijke specialist.

 • Start met een kleiner zonnesysteem en breid naderhand uit tot een groter systeem met meer panelen.

De eerste stap naar een zonnepanelensysteem op je dak is het aanvragen van verschillende offertes zodat je deze met elkaar kunt vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Zo kies je een specialist uit die het best past bij je wensen en budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!