Zonnepanelen Zaamslag

Zonnepanelen ZaamslagInvesteren in zonne-energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen in Zaamslag is zeer interessant, zeker als je een groot en potent systeem gaat kopen waarbij je op milieuvriendelijke manier veel groene stroom op kunt wekken binnen een korte periode. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen omtrent zonnepanelen in Zaamslag en de zaken die hierbij essentieel zijn. Lees dan ook hieronder verder als je meer hierover wilt weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zaamslag? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Zaamslag

Wanneer je zonnepanelen in Zaamslag gaat kopen, dan wil je natuurlijk wel van tevoren weten waar je aan toe bent qua kosten. Zo voorkom je onaangename verassingen waardoor je te veel gaat betalen. De kosten voor zonnepanelen worden voornamelijk bepaald door het soort paneel, het aantal zonnepanelen en het vermogen van de panelen. Hieronder tref je een kostenplaatje waarbij je kunt uithalen wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Zaamslag, afhankelijk van de oppervlakte van je dak en de grootte van je huishouden. Daarnaast kan je nagaan wat de jaarlijkse opbrengst is van het systeem en hoeveel de zonnepanelen na 20 jaar opleveren.

Huishouden Oppervlakte Kosten Opbrengst Opbrengst na 20 jaar
1-2 8 m² 3.400 – €4.000 250 per jaar 575
2-3 14 m² 4.000 – €5.500 325 per jaar 3.350
3-4 21 m² 5.500 – €8.000 470 per jaar 5.000
4+ 28 m² 8.000 – €11.000 615 per jaar 6.000

Moet ik nou een lokale of een landelijke specialist inhuren?

Het installeren van zonnepanelen is niet iets dat je door een amateur kunt laten doen. Laat een lokale erkende specialist de installatie uitvoeren. Lokaal is altijd beter omdat de specialist veel sneller kan komen bij je woning in geval van een toekomstig probleem of een storing. Daarnaast kan je het aanvragen van een vergunning of een subsidie gerust in handen van een lokale specialist laten, aangezien deze alles weet van de technische details over zonnepanelen in de regio en de hele aanvraag kan verzorgen voor je.

 

Subsidies zonnepanelen in Zaamslag

Aangezien zonnepanelen in Zaamslag vrij duur kunnen zijn, ben je vast wel geïnteresseerd om meer te weten over de huidige subsidiemogelijkheden om de kosten te verzachten. Inwoners worden aangemoedigd om te investeren in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, waardoor je op lokaal niveau regelmatig kans maakt op subsidies. Hou regelmatig de website van de gemeente Zaamslag in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

De btw-regeling

Heb je onlangs zonnepanelen in Zaamslag aangeschaft? Dan ben je in de ogen van de Belastingdienst ondernemer geworden omdat je groene stroom teruglevert aan het energienet. Om deze reden mag je dan de btw die je hebt betaald over het aanschaffen van de zonnepanelen en over de installatie van het systeem weer terugvragen door een aangiftebiljet in te vullen en tijdig op te sturen.

De terugverdientijd

Grofweg gezegd kan je uitgaan van een terugverdientijd die tussen de 6 en 8 jaar loopt wanneer je zonnepanelen in Zaamslag gaat kopen. Dit gebied heeft een zeer lage zonnepanelenprijs, er zijn regelmatig aantrekkelijke subsidiemogelijkheden die de prijs doen verlagen en je kunt een potent systeem aanschaffen als je je begininvestering het liefst zo snel mogelijk terug wilt verdienen. Door te kijken naar de terugverdientijd kan je bepalen in hoeverre je investering de moeite waard is geweest.

Valkuilen zonnepanelen

Je kunt verwachten dat de aanschaf en installatie van zonnepanelen vrijwel nooit zonder problemen verloopt. Er kan van alles misgaan, zeker als je niet op de hoogte bent van de volgende valkuilen:

  • Weet wat zonnepanelen kosten en ga dus niet meteen voor de bodemprijs. Zonnepanelen die worden aangeboden tegen opmerkelijk goedkope prijzen zijn meestal verouderd en leveren amper wat op. Zo is de investering de moeite niet waard.
  • Kies een systeem met een geschikt vermogen zodat je nooit te weinig stroom opwekt. Het is belangrijk om voldoende stroom op te wekken om te kunnen voorzien in de volledige energiebehoeften van je huishouden. Dan hoef je ook geen extra stroom af te nemen bij een energieleverancier.

Besparen op zonnepanelen

Ondanks de hoge zonnepanelenprijs kan je toch besparen op bepaalde manieren, waaronder:

  • Lokale specialisten zijn altijd goedkoper.
  • Vergelijk prijsopgaven van verschillende specialisten en kies de goedkoopste uit.
  • Neem een subsidie als dat mogelijk is.
  • Vraag de btw terug door gebruik te maken van de btw-aftrekregeling.
  • Koop de panelen collectief in of koop ze samen met de buren.
  • Installeer zelf de panelen op je dak zonder de hulp van een specialist.
  • Koop een klein en compact zonnesysteem die veel goedkoper is.

Aangezien de kosten van zonnepanelen in Zaamslag flink kunnen variëren afhankelijk van welk soort zonnepanelensysteem je uitkiest, welke specialist je inhuurt en wat de capaciteit is van je zonnepanelen. Vergelijk het liefst altijd eerst een aantal offertes van zonnepaneelspecialisten zodat je op eerlijke wijze een betrouwbare en goedkope specialist kunt uitkiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!