Zonnepanelen Yerseke

zonnepanelen YersekeAls je bewust een steentje bij wilt dragen aan klimaatsverbetering en aan de vermindering van CO2 in onze atmosfeer, dan is het aanschaffen van een set zonnepanelen in Yerseke een goed idee. Je kunt op deze manier je eigen groene energie opwekken met zonnepanelen zonder het milieu te beschadigen, terwijl je ook nog eens bespaart op de kosten en profiteert van flinke opbrengsten. De belangrijkste zaken omtrent de aanschaf en ook de installatie van zonnepanelen in Yerseke worden hieronder vervolgens op een rijtje gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Yerseke? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Yerseke

De gemeente Yerseke staat bekend om de vele zonuren die jaarlijks schijnt boven dit gebied, ideaal voor de aanschaf van een set zonnepanelen op het dak. Maar je bent dan natuurlijk ook benieuwd wat je ongeveer kwijt gaat zijn aan de aanschaf en de installatie van de panelen. Wij hebben hieronder een samenvatting gemaakt van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Yerseke aan de hand van het aantal panelen, elk met een vermogen van 330 Wp.

Aantal panelen Vermogen Totale kosten Besparing
6 1.980 Wp 3.100 300 per jaar
10 3.330 Wp 4.300 500 per jaar
14 4.620 Wp 5.600 700 per jaar
18 5.940 Wp 6.900 900 per jaar
20 6.600 Wp 7.550 1.000 per jaar

Huur een lokale specialist in

De specialisten die in de gemeente Yerseke zelf gevestigd zitten, zijn er veel sneller bij. Zo zijn je panelen sneller aangelegd op je dak en hoeft de specialist niet van ver te komen in geval van een storing of een probleem. Dit voorkomt hoge kilometerkosten, die je bij het inhuren van een landelijke specialist wel moet betalen. Daarnaast kan je de vergunningsaanvraag en subsidieaanvraag aan een lokale specialist overlaten aangezien ze beschikken over voldoende regionale kennis en contacten.

 

Subsidies zonnepanelen in Yerseke

Zonnepanelen plaatsen kost behoorlijk wat geld, maar als je rekening houdt met subsidies dan valt het allemaal reuze mee. Subsidies doen de begininvesteringskosten namelijk flink verlagen waardoor de aanschaf veel interessanter wordt. Nederland probeert de inwoners te stimuleren om zoveel mogelijk in duurzame maatregelen te investeren zodat we een energiezuinig en milieuvriendelijk land worden. De website van de gemeente Yerseke blijft je op de hoogte houden van de actuele subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Yerseke.

Valkuilen zonnepanelen

Om te voorkomen dat bepaalde zaken mislopen tijdens de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Yerseke, dien je eerst rekening te houden met de volgende valkuilen:

  • Check hoe lang de specialist moet rijden om naar je toe te komen. Als de zonnepanelenspecialist van ver moet komen gaat dat je ook een flink bedrag kosten aan reiskostenvergoeding. Kies liever een lokale specialist die dichtbijgelegen is en er snel bij kan zijn.
  • Ga eerst na of je een slimme meter hebt in verband met terugleveren. Per 2023 is dit namelijk verplicht, aangezien je alleen op deze manier nauwkeurig kunt nagaan wat je exact verbruikt.

Handige checklist voor zonnepanelen

Een goede voorbereiding is het allerbelangrijkste wanneer je zonnepanelen in Yerseke gaat kopen. Check de onderstaande zaken daarom ook vooraf:

  • Check of het noodzakelijk is om eerst een vergunning te vragen bij de gemeente voordat je de zonnepanelen laat plaatsen. Zonnepanelen in Yerseke mogen in de meeste gevallen vergunningsvrij worden geplaatst, mits je ze gaat plaatsen op het dak van een monument of een beschermd stads- of dorpsaanzicht.
  • Check in hoeverre je dak wel geschikt is om een set zonnepanelen te plaatsen. Kijk hierbij niet alleen naar de beschikbare ruimte, maar ook naar zaken die zorgen voor schaduwplekke zoals schoorstenen, nabije gebouwen en objecten die in de buurt staan. Ruim je dak volledig op zodat de specialist voldoende werkruimte heeft op de dag van de installatie.

Besparen op zonnepanelen

Als je van plan bent om te besparen op de kosten van zonnepanelen in Yerseke, dan is het een goed idee om lokale specialisten in te huren door eerst offertes te vergelijken. Daarnaast zijn er vast collectieven waarbij je je aan kunt sluiten en kan je checken of je buren ook zonnepanelen willen kopen. Je kunt checken bij de gemeente in hoeverre er subsidies te pakken zijn, en ga uit van een korting van 21% door gebruik te maken van de btw-aftrekregeling. Tenslotte kan je besparen door eerst een kleiner systeem te kopen of door de installatie van de zonnepanelen zelf uit te voeren waardoor je geen specialist in hoeft te huren.

De toekomst geeft het al duidelijk aan: zonnepanelen zijn de nieuwste trend en de aanschaf van een zonnesysteem brengt veel voordelen met zich mee. Aangezien de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Yerseke zeker de moeite waard is, is het slim om te starten met het vergelijken van verschillende offertes van specialisten uit de regio om zoveel mogelijk op de kosten te kunnen besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!