Zonnepanelen Woudenberg

zonnepanelen WoudenbergAls je denkt dat je een fortuin moet betalen om zonnepanelen in Woudenberg te kopen heb je het verkeerd. Vroeger was de prijs 10x duurder, mar tegenwoordig zijn zonnepanelen veel aantrekkelijker vanwege de flink gedaalde prijs en de vele financiële regelingen vanuit de overheid. Maar naast de kosten van zonnepanelen, wat zijn de andere zaken die van groot belang zijn bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Woudenberg? Je leest het allemaal hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Woudenberg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van zonnepanelen in Woudenberg

Als je een groot zonnepanelensysteem gaat kopen die uit veel panelen bestaat met een hoog vermogen, dan kan je ook verwachten dat de kosten hoger uitvallen. Maar kies je een compact systeem, dan betaal je daar ook minder voor. De kosten zijn dus afhankelijk van je budget, maar je moet ook voornamelijk naar het soort zonnepaneel kijken. Het kostenplaatje hieronder geeft aan wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Woudenberg.

Soort zonnepaneel Prijs per paneel 14 panelen 18 panelen 22 panelen
Dunne film/Amorf 300 – €400 4.200 – €5.600 5.400 – €7.200 6.600 – €8.800
Polykristallijn 450 – €550 6.300 – €7.700 8.100 – €9.900 9.900 – €12.100
Monokristallijn 500 – €600 7.000 – €8.400 9.000 – €10.800 11.000 – €13.200
Glas-glas 700 – €800 9.800 – €11.200 12.600 – €14.400 15.400 – €17.600

Huur een lokale specialist in

Landelijke specialisten kunnen dan wel populairder, groter en eenvoudiger te vinden zijn, maar lokale specialisten zijn veel goedkoper, ze kunnen helpen bij de gemeente met het aanvragen van subsidies of vergunningen en hebben veel meer ervaring met de werking van zonnepanelen in Woudenberg. Daarnaast kan je beter communiceren met een lokale specialist en kan een specialist uit Woudenberg je beter advies geven over regionale zaken van zonnepanelen.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Woudenberg probeert de hele regio zoveel mogelijk te verduurzamen door het stimuleren van energie bezuinigende maatregelen middels aantrekkelijke kostenverlagende subsidieregelingen. Neem contact op met het gemeentehuis om te checken of je op dit moment een subsidie kunt aanvragen, anders kan je ook gebruik maken van de btw-aftrekregeling.

De btw-aftrekregeling

De btw-aftrekregeling komt goed van pas om de hoge zonnepaneelkosten te verlagen. Je kunt hierbij rekenen op een besparing van 21%. Het gaat om de btw die je al had betaald over de koop en de installatie van de zonnepanelen. Om de btw terug te vorderen moet je:

 1. Jezelf registreren als ondernemer voor de btw.
 2. Wachten tot de Belastingdienst reageert.
 3. De aangifte indienen.
 4. Je bankrekening doorsturen.
 5. Wachten tot het bedrag op je rekening staat.

Garanties van zonnepanelen

Garanties geven aan dat je de zonnepanelen en de specialist voldoende kunt vertrouwen. De garanties die het meest relevant zijn in de wereld van zonnepanelen zijn:

 • De fabrieksgarantie: Zonnepanelen behoren met minstens 5 tot 10 jaar fabrieksgarantie vanuit de leverancier te komen.
 • De installatiegarantie: Mocht er wat verkeerd gaan tijdens de installatie, dan kan je hier binnen 2 jaar aanspraak op doen.
 • De vermogensgarantie: Hierbij ben je verzekerd dat het rendement niet te veel omlaaggaat met verloop van tijd.

Wat kan er verkeerd gaan?

Bepaalde zaken kunnen al gauw verkeerd gaan bij de aanschaf van zonnepanelen in Woudenberg. Zo is het essentieel om eerst te checken of de zonnepanelenspecialist die je in hebt geschakeld wel lokaal gevestigd is. Als dit niet het geval is en je een landelijke specialist hebt ingehuurd, dan ga je veel hogere kilometerkosten moeten betalen en kan je rekenen op lange wachttijden aangezien de specialist van ver moet komen voor de installatie of voor een storing in de toekomst.

Checklist

Check of je dak wel voor het plaatsen van zonnepanelen geschikt is. Hierbij die je direct na te gaan of er wel voldoende ruimte is op je dak en of er geen objecten in de weg staan die voor schaduwvorming kunnen zorgen waardoor het rendement van de zonnepanelen vermindert. Daarnaast moet je ook even checken of je dak wel is opgeruimd zodat de specialist voldoende werkruimte kan hebben aangezien zonnepanelen monteren veel ruimte in beslag neemt.

6-handige bespaartips

Wil je besparen op de kosten van zonnepanelen in Woudenberg? Dan kan je deze 6 tips waarschijnlijk heel goed gebruiken:

 1. Huur geen landelijke specialist in.
 2. Vergeet niet om offertes te vergelijken.
 3. Vraag een subsidie aan of draag zorg voor het terugvorderen van de btw.
 4. Check of er collectieven zijn.
 5. Huur geen dure specialist in maar leg de panelen zelf aan.
 6. Koop geen groot en duur systeem maar start klein en goedkoop.

Specialisten vergelijken in Woudenberg

Zie je zonnepanelen in Woudenberg wel zitten? Dat is niet vreemd, aangezien in dit gebied de zon jaarlijks minstens 1.119 uur schijnt. Wil je daar direct van profiteren, ga dan eerst aan de slag met het vergelijken van offertes om kans te maken op de grootste besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!