Zonnepanelen Woerden

Zonnepanelen WoerdenInwoners van Woerden zijn doorgaans erg actief als het gaat om het besparen op de kosten van de energie. Steeds meer mensen krijgen dan ook door dat zonnepanelen de beste manier zijn om je eigen energie op te wekken. Wie slim is kiest dan ook nu voor zonnepanelen. Velen hebben de stap nog niet gemaakt omdat er nog veel onduidelijkheid is. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Woerden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs constructie

Zonnepanelen hebben een prijskaartje wat is samengesteld uit onder andere de volgende punten:

  • Het materiaal van de panelen en de research. Dit is wel het belangrijkste onderdeel van de prijs. Er wordt gebruik gemaakt van monokristallijn silicium voor de nieuwste panelen. Door die techniek kan er met zowel zonlicht als daglicht energie worden opgewekt. Voor dit research, deze techniek en het materiaal betaal je flink. Bespaar niet door goedkopere panelen te kiezen.
  • Het arbeidsloon. Je moet voor zonnepanelen een gecertificeerde installateur inschakelen. Deze kost een flink bedrag wat wel kan oplopen tot 1200 euro. Bespaar hier ook niet op. Alleen de gecertificeerde installateur is in staat om jouw installatie voor de volle 100 procent te laten werken.
  • De BTW. Deze kan je naderhand terugvorderen. We vertellen je straks hoe je dat doet.
  • De kilometerkosten. Daarop bespaar je direct door een lokale leverancier in te schakelen.

De kosten van zonnepanelen

We vroegen een aantal offertes voor je op. We kregen de volgende prijsopgaven toegestuurd.

Welke generatie panelen ga je kopen Wat is de opbrengst in Wp van het paneel Waarmee wordt de energie opgewekt Wat is de prijs van 10 panelen met een omvormer gemiddeld
Groene glazen panelen Tussen 150 en 175 Volle zon 3255
Blauw silicium Tussen 200 en 275 Zonlicht 4766
Zwart monokristallijn silicium Tussen 300 en 400 Zonlicht en daglicht 6849

Waarom een specialist uit Woerden

Je kiest voor een specialist uit Woerden om de volgende redenen:
Een specialist uit Woerden weet of er een vergunning nodig is. Eventueel kan hij je helpen bij de aanvraag bij de gemeente.
Een specialist uit Woerden weet of er een potje is. Hij weet of de gemeente een speciale subsidie heeft die jij kan gebruiken. Jij laat geen geld liggen.

Is er steun of subsidie in Woerden

De gemeente Woerden werkt met een duurzaamheidslening. Of die voor jou beschikbaar is lees je op de volgende pagina.

De BTW weer terugvragen

De overheid komt jou tegemoet in de aanschaf van zonnepanelen. Je mag namelijk de betaalde BTW weer terugvragen. Dat doe je via de onderstaande stappen.

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Wacht tot je een bevestiging van de belastingdienst binnen krijgt

Vraag je betaalde BTW terug.

Keurmerken en garanties waar je op let

Zonnepanelen zijn een kostbare aanschaf waarbij je goed op de volgende zaken moet letten.
De keurmerken CE en Tüv. Deze keurmerken gaan over de panelen zelf. Ze geven aan dat de panelen voldoen aan de eisen van de Europese en de Duitse overheid.
Het keurmerk Zonnekeur. Dit wordt afgegeven aan een installateur die erkend en gecertificeerd is.

De problemen waar je voor oppast

Bij een specialist inhuren kunnen er onder andere de volgende zaken misgaan:
Er worden oude panelen geleverd. Dit gebeurt vooral bij zogeheten stuntaanbiedingen. Je krijgt een restpartij verouderde panelen voor een lage prijs. Het rendement is ook heel laag daardoor.
Er wordt geen scan gehouden. Daardoor wordt er geen rekening gehouden met schaduwval. Jouw installatie zal maar half werken.

Jouw extra voordelen

Panelen verdienen zichzelf terug. Je bespaart gelijk op de energiekosten waardoor jouw panelen zich tussen 7 en 12 jaar terugverdienen.
Geen energietaks. Deze belasting is tussen 12 en 14 eurocent per kWh. Jij bespaart want die betaal je niet.

Check deze zaken

  • Controleer eerst je verbruik. Dat doe je door te kijken naar je oude jaaropgaven. Aan de hand daarvan bepaal je hoeveel vermogen je nodig hebt.
  • Controleer vervolgens je energiemeter. Je zal voor zonnepanelen een slimme meter moeten hebben. Kijk of jouw huis die al heeft.

Slim besparen

Koop met een groep samen. Zonnepanelen zijn duur doordat ze in een kleine oplage worden gemaakt en verkocht. Koop met een grotere groep en bespaar flink.
Vergelijk prijzen voor je koopt.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Woerden

Dat doe je via de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Dat levert je direct een voordeel oplopend tot 20 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!