Zonnepanelen Winterswijk

Zonnepanelen WinterswijkWinterswijk is een relatief grote gemeente in de Achterhoek. Het is een plek met behoorlijk wat zonuren per jaar en jij kan daar mooi van profiteren. Dat doe je door te investeren in zonnepanelen. We keken voor je naar struikelblokken op de weg wanneer je zonnepanelen koopt maar ook naar de beste plek om te investeren in zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Winterswijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet hoeveel je ongeveer gaat betalen

We deden navraag naar de prijs van zonnepanelen bij meerdere leveranciers. Men gaf ons prijsopgaven van een aantal modellen zonnepanelen. Daarnaast ontvingen we een indicatie van het vermogen van de panelen. Dit is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel van dit type maximaal kan opwekken.

 

Welk model zonnepanelen schaf je aan Wat is het vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de prijs bij benadering inclusief installeren en BTW per zonnepaneel
Amorf materiaal 116 Wp 304 euro
Polykristallijn materiaal 178 Wp 360 euro
Monokristallijn materiaal 279 Wp 385 euro
Dubbelzijdige panelen Vanaf 365 Wp oplopend Vanaf 604 euro

Waarom je het beste kiest voor een leverancier uit de regio Winterswijk

Ga je investeren in zonnepanelen dan zijn er een hoop aanbieders. De ene klinkt nog mooier dan de andere. Toch is het advies altijd om de zonnepanelen te kopen bij een installateur uit de regio Winterswijk. Dat doe je om praktische en financiële redenen. Een installateur uit je eigen regio zal jouw aanvraag gemakkelijk kunnen plannen omdat er niet ver hoeft te worden gereisd om bij jouw huis te komen. Daarnaast zal hij altijd de meest volledige dienstverlening kunnen bieden. Daarnaast hoeven er weinig kilometers te worden verreisd. Deze zullen dus ook niet in rekening worden gebracht. Een regionale leverancier is dus op meerdere punten in jouw voordeel.

Steun in de gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk heeft een inkoopcollectief waarbij jij je kan aansluiten wanneer je zonnepanelen wil gaan inkopen. Men geeft verder informatie maar voor een daadwerkelijke financiële tegemoetkoming moet je bij de rijksoverheid zijn. Bij de belastingdienst kan je namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we in onderstaand stuk uit.

 

Jouw BTW terug vorderen in een paar stappen

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen kan je terugvorderen bij de belastingdienst. Dit is de subsidie die je krijgt van de rijksoverheid. Dat doe je in een aantal stappen.

  1. Ga naar de site van de belastingdienst. Daar vind je het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’. Dat formulier vul je in.

  2. Wacht op de reactie van de belastingdienst. Men heeft 10 werkdagen nodig om jouw aanvraag te registreren.

  3. Na ontvangst van jouw brief. Ga naar de website van de belastingdienst en registreer jouw IBAN bankrekeningnummer.

  4. Volg en doorloop de stappen in de brief. Doe aangifte belasting en vorder de BTW terug.

Struikelblokken onderweg

Bij het investeren in zonnepanelen kan behoorlijk wat mis gaan. Denk aan de onderstaande zaken. Allereerst zijn daar de ‘snelle installateurs’ die enkel op Google Maps kijken en voor jouw huis een installatie zonnepanelen intekenen. Ga hier niet mee akkoord. Er moet altijd eerst worden gekeken naar zaken als schaduwval door een schoorsteen en bijvoorbeeld schaduw door hoge gebouwen of bomen rondom je huis. Deze bepalen de energie opbrengst. Verder moet je er op letten dat je daadwerkelijk een installateur uit je eigen regio kiest. Ga niet voor een concurrent aan de andere kant van het land. Houd ook altijd rekening met het vermogen wat de zonnepanelen moeten opleveren. Bespaar niet op het vermogen, wel op de prijs.

Een goede garantie voor jou

Zonnepanelen verkoopt men met meerdere soorten garantie. Die hebben we voor je toegelicht. Op die manier weet jij gelijk wat voor kwaliteit je in huis haalt.

  • De vermogen garantie. Het vermogen van zonnepanelen zal gedurende de eerste 20 jaar van de levensduur terug lopen. Er blijft dan een bepaald percentage over. Dit wordt vermeld in de vermogen garantie. Een vermogen garantie onder de 75 procent geeft aan dat de panelen relatief snel verouderen tijdens het gebruik. Aan het eind van de levensduur heb je te weinig vermogen over om jouw huishouden van energie te voorzien. Een vermogen tussen 80 en 90 procent geeft aan dat je met een goede kwaliteit te maken hebt. Dit is de beste aanschaf.

  • De fabrieksgarantie. Het gaat hier om de garantie van de fabrikant zelf. Een zonnepaneel met een garantie van 10 jaar of minder geeft aan dat je met een bedenkelijke kwaliteit te maken hebt. Je zou voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan. Een garantie van 20 of 25 jaar geeft aan dat je met een zeer goede kwaliteit te maken hebt. Je hebt zekerheid.

  • De installateur garantie. Een installateur zal doorgaans een garantie geven op zijn eigen werkzaamheden. In dit geval gaat het dan om een garantie die kan oplopen van 5, 10 tot 15 jaar.

  • De garantie op het systeem. Dit is de garantie die betrekking heeft op alle delen van de installatie behalve de panelen zelf.

Kies voor de beste leverancier uit Winterswijk

Met onderstaande offerte vraag je gemakkelijk bij lokale installateurs de prijzen op. Op die manier zie je snel genoeg wat voor jou de meest aantrekkelijke leverancier is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!