Zonnepanelen Wijk bij Duurstede

Zonnepanelen Wijk bij DuurstedeZonnepanelen in Wijk bij Duurstede kan niet meer worden gezien als een luxe, maar eerder als een verstandige investering als je op een energiezuinige toekomst voorbereid wilt zijn. Nederland probeert zich zoveel mogelijk te verduurzamen, en zonnepanelen horen hier perfect bij. Als je meer wilt weten over zonnepanelen in Wijk bij Duurstede, lees dan eerst hieronder wat de belangrijke zaken zijn die hierbij komen kijken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wijk bij Duurstede? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Zonnepanelen bestaan elk uit een vast aantal onderdelen. Als je weet wat deze onderdelen zijn, dan is het ook veel makkelijker om te bepalen op welk van deze onderdelen je kunt besparen zodat de prijs nog meer verlaagt. De onderdelen van de zonnepanelenprijs zijn min of meer:

 • De materialen: 70%
 • De installatie: 20%
 • De apparatuur: 5%
 • De kilometerkosten: 5%
 • De btw: 21%

De kosten van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede

Iedereen die zonnepanelen in Wijk bij Duurstede aan gaat schaffen wilt natuurlijk weten hoeveel geld dit gaat kosten, vooral nu de zonnepanelenprijs flink verlaagd is. Toch zijn de kosten afhankelijk van wat voor soort panelen je koopt, hoeveel zonnepanelen je aanschaft en wat het vermogen van de panelen is. Het kostenplaatje hieronder geeft je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede:

Huishoudgrootte Aantal panelen Capaciteit Kosten Terugverdientijd
1-2 14 4.620 Wp 5.600 6,5
2-4 20 6.600 Wp 8.000 7,5
4-6 24 7.920 Wp 9.600 8
6+ 28 9.240 Wp 11.200 9,5

Landelijke versus lokale specialisten

Landelijke specialisten zijn meestal veel makkelijker te vinden omdat ze bekender en groter zijn, maar je gaat ook veel meer betalen aan kilometerkosten vanwege de grote afstand. Als je een lokale specialist inhuurt, heb je deze problemen niet. Je betaalt veel minder aan kilometerkosten en daarnaast kan een lokale specialist je niet alleen beter advies geven over plaatselijke zonnepaneelzaken en helpen met de aanvragen bij de gemeente.

De subsidiemogelijkheden

Je hoeft je geen zorgen te maken over de hoge zonnepaneelkosten, aangezien je bij de meeste gemeenten terecht kunt voor een verlaging van de investering middels allerlei aantrekkelijke subsidieregelingen. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft regelmatig interessante regelingen te bieden, dus hou het gemeentehuis nauwlettend in de gaten als je zelf binnenkort zonnepanelen in Wijk bij Duurstede gaat kopen.

De btw-aftrekregeling

De Belastingdienst is bereid om de 21% btw die je reeds betaald hebt over de aanschaf en de montage van zonnepanelen terug te geven, als je jezelf eerst als ondernemer aanmeldt. De btw-aftrekregeling maakt het mogelijk om honderden en soms zelfs wel duizenden euro’s op de koop en montage te besparen.

Keurmerken van zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen van hoogwaardig kwaliteit, dan is het essentieel om te kijken welke keurmerken er aanwezig zijn. Een CE en een Tüv keurmerk geven aan dat de zonnepanelen aan zowel Duitse als Europese voorwaarden voldoen, terwijl een Zonnekeur keurmerk handig is als je wilt weten of de specialist gecertificeerd is.

De voordelen

Als je zonnepanelen in Wijk bij Duurstede koopt, dan komen daar een aantal voordelen bij kijken waaronder:

 • De waarde verhoging van je huis en het verbeterd energielabel.
 • De kortingen elke maand op de energierekening en de jaarlijkse opbrengsten.
 • De interessante subsidieregelingen vanuit de overheid.
 • Zonnepanelen op je dak zijn meer waard dan rente op een spaarrekening.
 • Het systeem werkt milieuvriendelijk dus je verlaagt je CO2 afdruk.
 • Je bent onafhankelijk en wekt je eigen groene stroom op.
 • Je hoeft over de opgewekte stroom geen energietaks te betalen.
 • Je verdient een terugleververgoeding bij teruglevering van stroom.

Zijn er valkuilen?

Ja, voor de aanschaf van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede moet je denken aan mogelijke valkuilen. Zonnepanelen kunnen wel duur zijn, maar als je gaat wachten totdat de prijzen nog meer omlaag gaan dan is dit niet slim. De prijs van zonnepanelen is nog nooit zo laag geweest als nu, en er zijn verschillende interessante financiële regelingen die de investering veel aantrekkelijker maakt. De Nederlandse overheid probeert namelijk de aanschaf van zonnepanelen in Nederland zoveel mogelijk aan te moedigen zodat we een energiezuinig land worden.

Checklist

Check eerst de zaken die hieronder staan vermeld wanneer je zonnepanelen in Wijk bij Duurstede gaat kopen:

 • Check wat voor soort meter je hebt staan in de meterkast. Is dit geen slimme meter, dan is het nu tijd om er eentje aan te schaffen.
 • Check welke opgevraagde offertes inclusief de installatiekosten en de btw zijn, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken.

Specialisten vergelijken in Wijk bij Duurstede

De gemeente Wijk bij Duurstede geniet jaarlijks van ruim 1.110 zonuren. Daar wil je toch ook van profiteren? Koop dan zonnepanelen door eerst een paar offertes op te vragen bij zonnepanelenspecialisten uit je buurt zodat je een goede vergelijking op basis van de kosten, de voorwaarden en de kwaliteit kunt maken. Zo bespaar je het meest op de investering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!