Zonnepanelen Westkapelle

Zonnepanelen WestkapelleZonnepanelen in Westkapelle leveren direct resultaat op, dat is direct op te merken als je kijkt hoeveel daken van woningen en bedrijven in de gemeente berust zijn van zonnepanelen. Je eigen groene stroom opwekken geeft je de mogelijkheid om geheel onafhankelijk te zijn van energieleveranciers terwijl je er geld mee kunt verdienen ook nog. Als je meer wilt weten over zonnepanelen in Westkapelle, ga dan hieronder door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Westkapelle? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Westkapelle

Men verschuift het idee van de aanschaf van zonnepanelen telkens vanwege de hoge investering. Het aanschaffen van een set zonnepanelen kost je minstens €4.500, dit is niet niks. Als je zonnepanelen in Westkapelle koopt met elk een vermogen van 275 Wp, dan kan je van het onderstaand kostenplaatje uitgaan. Hierbij kijk je naar het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte.

Zonnepanelen Personen Vermogen Kosten
9 1 2.475 Wp 4.500
14 2 3.850 Wp 7.000
19 3 5.225 Wp 9.500
22 4 6.050 Wp 11.000
25 5 6.875 Wp 12.500

Waarom liever een lokale specialist?

Lokale specialisten dienen altijd de voorkeur te krijgen wanneer je zonnepanelen in Westkapelle gaat laten installeren. Je profiteert in dat geval van lage kilometerkosten en korte wachttijden waardoor je sneller aan de beurt bent. Daarnaast kan je rekenen op de kennis en ervaring van een lokale specialist die exact weet hoe zonnepanelen in dit gebied werken en wat de eisen van de gemeente zijn.

Subsidies zonnepanelen in Westkapelle

Subsidies worden door de overheid ter beschikking gesteld om de aanschafkosten van duurzaamheidsmaatregelen omlaag te halen, zodat de investering aantrekkelijker wordt gemaakt. Op deze manier kan iedereen een zonnepanelensysteem aanschaffen, met wat voor budget dan ook want subsidies doen de kosten flink verlagen. Als je wilt weten welke mogelijkheden je op dit moment hebt voor zonnepanelen in Westkapelle, check dan het de website van de gemeente Westkapelle.

Stappenplan btw-terugvorderen

Elke particulier die in Nederland zonnepanelen gaat kopen, kan de btw weer terugvorderen en zo de begininvestering dus aanzienlijk verlagen. Om duidelijk te zijn, het gaat om een korting van 21% op de investering. Vorder de btw op deze manier terug bij de Belastingdienst:

 1. Dien je registratieformulier in zodat je als ondernemer voor de btw wordt aangemeld.
 2. Wacht tot de Belastingdienst je aanmelding goedkeurt.
 3. Dien je belastingaangifte in en wacht tot het bedrag wordt gevorderd op je bankrekening.

De voordelen van zonnepanelen in Westkapelle

Iedereen weet dat zonnepanelen vele voordelen met zich meebrengen, maar niet iedereen is op de hoogte van hoeveel precies. De voordelen van zonnepanelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Verhoging in de waarde van je huis en het energielabel gaat vooruit.
 • De maandelijkse energierekening gaat omlaag.
 • Je kunt de flinke jaarlijkse besparingen in je eigen broekzak doen.
 • Zonnepanelen verdienen zichzelf vrij snel terug.
 • Je bent onafhankelijk van de energieleverancier.
 • Je wekt stroom op milieuvriendelijke manier op.
 • Zonnesystemen zijn onderhoudsarm en gaan minstens 25 jaar mee.

De terugverdienperiode

Zonnepanelen hebben elk een terugverdienperiode, aangezien je profiteert van jaarlijkse opbrengsten waardoor je je begininvestering zo terug hebt en je de aanschaf dus als de moeite waard kunt beschouwen. Zonnepanelen in Westkapelle hebben een terugverdienperiode van min of meer 8 jaar, waarbij de subsidieregelingen en de btw-aftrek de terugverdientijd nog verder kunnen verlagen. Ook de capaciteit van het zonensysteem speelt een grote rol op de terugverdientijd.

De kwaliteit van zonnepanelen herkennen

Je bent vast benieuwd naar de verschillende manieren waarop je kwaliteit kunt herkennen in zonnepanelen. We hebben het hierbij over de welbekende keurmerken, welke aangeven dat de zonnepanelen getest en beoordeeld zijn op de duurzaamheid, de kwaliteit, de veiligheid en de milieuvriendelijkheid. Let vooral op het Zonnekeur keurmerk voor gespecialiseerde zonnepaneelspecialisten, het Tüv-keurmerk van de Duitse overheid en het Europese CE-keurmerk.

Zaken die snel mis kunnen gaan

Zonnepanelen kopen kan ook misgaan, zeker als je niet voorbereid bent op de aanschaf en de installatie of als je geen onderzoek hebt gedaan over het systeem. Let zo op de volgende zaken:

 • Huur geen landelijke specialist in: Als je toch kiest voor een landelijke specialist, dan kan dit je veel geld gaan kosten aan reiskostenvergoeding. De specialist hanteert namelijk een tarief van €0,50 tot €1,- per kilometer om naar je toe te komen.
 • Koop alvast een slimme meter: Je gaat per 2023 verplicht een slimme meter in huis moeten halen als je zonnepanelen wilt gebruiken. De terug geleverde stroom moet namelijk nauwkeurig bij worden gehouden en dit kan een analoge meter helaas niet.

Bepaal wat voor zonnesysteem je gaat kopen door eerst een geschikte specialist uit te kiezen. Dit doe je het best door een aantal lokale specialisten op te zoeken en offertes aan te vragen zodat je een goede en eerlijke vergelijking kunt maken op basis van de prijs en kwaliteit. Kies vervolgens de specialist uit die je het meest aanspreekt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!