Zonnepanelen Westerbork

Zonnepanelen WesterborkDat de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen in Westerbork momenteel hot is hoeven we niet te zeggen, dat is al duidelijk te zien aan de daken in dit gebied. Je ziet namelijk veel zonnepanelen op verschillende bedrijven maar ook woningen waarmee op onafhankelijke en milieuvriendelijke wijze groene stroom opgewekt kan worden. Ga direct door met lezen om alles te weten over zonnepanelen in Westerbork.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Westerbork? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Het kiezen van de juiste panelen is niet altijd eenvoudig, en de prijs die je gaat betalen is afhankelijk per paneelsoort. Een standaard zonnepaneel heeft een prijsopbouw die bestaat uit de volgende componenten:

  • De materialen 70%

  • De arbeidskosten 20%

  • De voorrijkosten 5%

  • De apparatuur 5%

Kosten van zonnepanelen in Westerbork

Gelukkig hoeft het kopen van een set zonnepanelen in Westerbork niet per se duur te zijn. Als je kiest voor een systeem met een laag vermogen, dan betaal je ook minder. Systemen met een hoog vermogen kosten dan ook meer. Als je uitgaat van zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp, dan tref je het bijbehorend gemiddeld kostenplaatje hieronder:

Panelen

Personen

Vermogen

Kosten

Besparing

11

1

4.400 Wp

€6.500

€795

16

2

6.400 Wp

€8.950

€935

20

3

8.000 Wp

€10.550

€1.110

22

4

8.800 Wp

€11.700

€1.180

25

5

10.000 Wp

€13.450

€1.405

26

6

10.400 Wp

€13.500

€1.455

Huur een lokale specialist in

In Westerbork zijn een groot aantal specialisten gevestigd die je in kunt huren wanneer je zonnepanelen wilt laten installeren op je dak. Het voordeel van lokale specialisten is:

  • Ze zijn goedkoper omdat de kilometerkosten lager uitvallen.

  • Ze zijn sneller in staat om langs je huis te komen.

  • Ze weten meer over de regionale eisen en voorwaarden.

Subsidies zonnepanelen in Westerbork

De gemeente Westerbork kent verschillende financiële regelingen die de aanschaf en installatie van zonnepanelen aantrekkelijk maakt in dit gebied. Ga bij de gemeente langs zodat je na kunt gaan welke mogelijkheden je op dit moment hebt als je op zoek bent naar een subsidie voor het verduurzamen van je woning met zonnepanelen.

De btw-aftrekregeling

Zeg je plannen om een zonnepanelensysteem aan te schaffen niet direct af als je van de prijs schrikt, omdat je zowel als ondernemer als particulier gebruik kunt maken van de btw-aftrekregeling in Nederland. Hierbij kan je 21% terugkrijgen van de Belastingdienst als je jezelf eerst als ondernemer registreert. Naast de aanmelding als ondernemer zijn er nog een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De btw-aftrekregeling is de allerbelangrijkste financiële regeling voor zonnepanelen die we momenteel in Nederland hebben.

De voordelen van zonnepanelen in Westerbork

Zonnepanelen werken ook wanneer het regent en als je ze regelmatig onderhoudt kunnen de panelen heel lang meegaan. De terugverdientijd is daarnaast zeer laag, waardoor je sneller begint te profiteren van de hoge jaarlijkse besparingen. Naast de maandelijkse korting op de energierekening geniet je ook van een verhoging in de waarde van je woning en werken zonnepanelen op milieuvriendelijke wijze. Tenslotte zijn zonnepanelen in de toekomst eenvoudig uit te breiden en heb je meestal geen vergunning nodig.

De valkuilen

De meest gemaakt fouten als het gaat om zonnepanelen in Westerbork zijn:

  • Vergeet je niet aan te melden als ondernemer bij de Belastingdienst. Alleen op deze manier kan je de btw terugvorderen om van 21% korting te genieten.

  • Onderhoud de zonnepanelen regelmatig met een vochtig doekje om een maximaal rendement te garanderen, ook met verloop van tijd. Verwijder tevens sneeuw, bladeren of poep van de panelen.

Hoe snel is je investering terugverdiend?

Je bent vast benieuwd hoe lang je moet wachten voordat je initiële investering terug is verdiend. Als je in de gemeente Westerbork woont, dan kan je op een gemiddelde terugverdientijd van maximaal 8 jaar rekenen. Wil je de terugverdienperiode verder verlagen? Dan moet je kiezen voor panelen met een lage aanschafprijs, een subsidie aan te vragen, de btw terug te vorderen of een potent zonnepanelensysteem aan te schaffen die in staat is om veel stroom op te wekken.

Wat je allemaal moet checken

Vergeet niet na te vragen wat de termijn is van de verschillende garantiebepalingen die komen bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Westerbork. Je behoort minstens 10 jaar fabrieksgarantie te krijgen, 2 jaar op de installatie en een optimale vermogensgarantie. Hou tevens rekening dat je geen subsidie aan kunt vragen en geen garanties krijgt als je zelf de zonnepanelen gaat installeren op je dak.

Vraag offertes aan

De investering in een set zonnepanelen in Westerbork hoef je maar eenmalig te doen, aangezien je minstens 25 jaar lang gebruik kunt maken van het systeem waardoor je bespaart op de kosten maar ook geniet van enorme opbrengsten die direct in je portemonnee kunnen. Wil je de beste prijs scoren? Vergelijk dan liever eerst offertes van specialisten uit je omgeving en omstreken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!