Zonnepanelen Werkendam

Zonnepanelen WerkendamWerkendam is een prachtige plaats waar de zon flink kan schijnen. Wanneer jij hier woont zie je dan ook geregeld dat mensen zonnepanelen op hun dak plaatsen. Niet zo heel verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat de zon jou kan voorzien van gratis energie. Wanneer jij hier ook aan denkt maar nog wat extra informatie wil is dit een heel geschikt item voor jou.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Werkendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten waar je voor betaalt

Zonnepanelen kosten een rib uit je lijf. Het is dan ook heel goed om te weten waar je nu precies voor betaalt als je ze neemt. We hebben de onderdelen van de prijs voor je op een rij gezet.

  • Kostbaar silicium en research. De panelen van nu worden gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat speciaal is ontwikkeld. Doordat de delen allemaal dezelfde vorm hebben kan dit paneel energie opwekken met zonlicht en daglicht. Het is een kostbaar materiaal en je betaalt ook een deel van de research kosten terug. Bespaar hier nooit op door een ander materiaal te kiezen.
  • Dure arbeidsloon. De gecertificeerde installateur is kostbaar maar hij is iedere euro waard. Hij maakt het verschil tussen een installatie die maar halfslachtig werkt en een installatie die een topprestatie levert.
  • Je betaalt voor een lage afname. Zonnepanelen worden nog altijd niet in bulk besteld of geproduceerd. Daarom betaal jij voor de lage afname van panelen. Door met een groep kopers samen te werken kan jij een lagere prijs bedingen.
  • De kilometers die tellen. Jij betaalt voor de reiskosten van een leverancier van zonnepanelen. Door te kiezen voor een lokale leverancier bespaar je hierop.

De kosten van zonnepanelen in Werkendam

We vroegen meerdere leveranciers in de regio naar hun prijzen. Men stuurde ons de volgende prijsopgaven.

Het type paneel wat je neemt De piekwaarde in Wp De manier waarop energie wordt opgewekt De prijs van een installatie met 10 panelen en een omvormer, prijs gemiddeld.
Verouderd groen glazen model 150 tot 175 Volle zon 3255
Blauw polykristallijn silicium 200 tot 275 Zonlicht 4688
Zwart monokristallijn silicium 300 tot 400 Zonlicht plus daglicht 6549

Waarom een specialist in Werkendam inhuren

Voor zonnepanelen schakel je het beste een plaatselijke expert in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een plaatselijke expert weet of er een voordeel te behalen is. Hij weet of er in de gemeente Werkendam een subsidiepotje is waarop jij aanspraak kan maken.
Een specialist uit Werkendam weet of jij een vergunning nodig hebt. Sommige daken zijn beschermd aangezicht. De plaatselijke specialist weet of dit in jouw geval zo is. Hij kan helpen bij de aanvraag.

Steun of subsidie in Werkendam

De gemeente Altena waar Werkendam onder valt is actief met het plaatsen van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze site.

Jouw BTW gemakkelijk terugvragen

De BTW die je hebt betaald bij je zonnepanelen kan je terug vragen wanneer je ze registreert bij de overheid. Dat doe je met de volgende stappen:

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Wacht nu op de bevestiging vanuit de belastingdienst.

Ga je BTW terug vragen.

De keurmerken en subsidies waar jij op let

Bij zonnepanelen en het plaatsen ervan let je op de volgende zaken:
Je let op het zonnekeur keurmerk van de installateur. Je weet dan zeker dat je met een gecertificeerde installateur te maken hebt.
Je let op het CE en het Tüv logo. Dit zijn logo;s die aangeven dat de panelen voldoen aan respectievelijk de eisen van de EU en Duitsland.

De problemen die je tegen kan komen

Bij het inschakelen van een professional kan er flink wat misgaan. Denk aan de volgende zaken:
De installatie lijkt helemaal niet te werken. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat er geen schouw is uitgevoerd. Er is niet gekeken naar schaduwval op jouw dak. Dat kan er voor zorgen dat één of meerdere panelen helemaal niet werken.
De installatie levert niet genoeg op. Dit is het gevolg van een installatie die niet door een erkend installateur is geplaatst. Ook kan het zijn dat er een slechte oude partij zonnepanelen is gebruikt.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben als groot voordeel dat jij ze terug verdient. Dat doe je aan de hand van de volgende factoren:
De prijs van de zonnepanelen.
Het rendement van de zonnepanelen
De subsidie die je krijgt op energie die je terug levert.

Check deze zaken

  • Kijk naar je verbruik en stem je panelen daarop af. Dat kan aan de hand van jouw jaarafrekening.
  • Kijk naar je energiemeter. Voor zonnepanelen heb je een slimme meter nodig.

Besparen doe je zo

Koop samen met een groep. Samen kan je een lagere prijs bedingen.
Vergelijk goed prijzen voor je koopt.

De kwaliteit van vakmannen in Werkendam vergelijken

Dit doe je door eerst offertes op te vragen. Je vergelijkt ze en kan tot een besparing van wel 20 procent komen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!