Zonnepanelen Wateringen

Zonnepanelen WateringenWie in Wateringen naar de daken kijkt heeft het gelijk door. Steeds meer inwoners stappen over op het gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt aangeschaft was je vast al bezig met het oriënteren daarop. We helpen je graag wat verder hiermee. We kijken naar zaken waarmee je rekening houdt bij de aankoop. Ook geven we je informatie waar je de zonnepanelen het beste kan gaan inkopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wateringen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De hamvraag: waarom zijn zonnepanelen zo duur

Het is iets waar eigenlijk iedere potentiële koper zich mee bezig houdt. Zonnepanelen zijn kostbaar. Dat is ook gelijk de reden waarom nog altijd zoveel mensen afzien van de aanschaf daarvan. Je kan besparen op deze aanschaf zolang je het met wijsheid doet. We keken naar zaken die de prijs bepalen.

  • De kosten van het materiaal zijn het hoogste. Daaronder verstaan we het monokristallijn silicium wat wordt gebruikt voor de platen. Dit materiaal wordt onder hoge temperatuur gesmolten waarna het gecontroleerd afkoelt. Dit, samen met het research wat erbij hoort, zorgt ervoor dat de panelen in staat zijn om daglicht en zonlicht in energie om te zetten. Daar bespaar je beter niet op door een oud type aan te schaffen.
  • De kosten van het arbeidsloon zijn hoog. Dit is een post waarop je met beleid moet bezuinigen. Het gaat om een gecertificeerde installateur die jouw panelen plaatst. Deze zal gemiddeld 1200 euro berekenen voor zijn diensten. Ga niet voor een goedkope monteur of klussen want die zal doorgaans niet het uiterste uit jouw panelen halen. Je kan wel de tarieven van meerdere gecertificeerde installateurs vergelijken.
  • De kilometerkosten waarop je bespaart. De reiskosten van de leverancier en de installateur zijn zaken waarop je wel kan besparen. Dat doe je door een leverancier te kiezen die in jouw eigen omgeving gevestigd zit.
  • De kosten van een beperkte oplage. Dit is een post waar veel mensen tegenaan lopen. We hebben het over schaarste bij de panelen. Jij betaalt vooral voor het feit dat ze in een zeer beperkte oplage worden gemaakt. Daarop kan je besparen door met een groter groep samen in te kopen.

De kosten van zonnepanelen in Wateringen

We vroegen meerdere prijzen op van zonnepanelen bij leveranciers uit Wateringen. We kregen de volgende offertes toegestuurd.

Welk type panelen ga je vergelijken Wat is het vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de tijd waarin je terugverdient in jaren Wat is de prijs voor tien panelen en een standaard omvormer exclusief het plaatsen in euro’s
Groene oude panelen 150 tot 175 7 tot 8 3188
Blauwe recentere panelen 200 tot 275 9 tot 10 4599
Zwarte monokristallijn panelen 300 tot 400 11 tot 12 6350

Waarom een specialist in Wateringen vragen

Het beste koop jij je zonnepanelen bij een leverancier uit Wateringen om de volgende redenen:
Een leverancier uit Wateringen weet wat er moet worden geregeld met de gemeente. Hij weet of er een vergunning moet worden aangevraagd en daarnaast weet hij wat er verder voor plaatselijke regels gelden.
Een leverancier uit Wateringen weet of er een subsidiepotje is. Hij weet of er een gemeentelijk of provinciaal fonds is en hij kan dit aanvragen.

Is er steun in Wateringen

De gemeente Wateringen geeft advies en steun wanneer jij zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Je leest er meer over op de volgende site.

Jouw BTW terugvorderen

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen mag je terugvorderen. Dat doe je volgens onderstaand stappenplan.

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Je ontvangt een bevestiging van de registratie.
Je vraagt de BTW terug.

Denk aan de volgende keurmerken en garanties

Bij zonnepanelen let je op de aanwezigheid van een aantal garanties. Je let vooral op de volgende zaken:
Bij de installateur. De installateur die het Zonnekeur keurmerk draagt is gecertificeerd.
Bij de panelen zelf. Daarop moet je minimaal een CE keurmerk van de Europese Unie vinden en eventueel het Tüv keurmerk.

Let op deze valkuilen bij het inhuren van een specialist

De panelen leveren niet het gewenste vermogen op. De kans is groot dat er wat mis ging bij de voorbereiding of de installatie. Geen schouw of bijvoorbeeld een niet gecertificeerde installateur kunnen voor grote problemen zorgen.
Een goedkope partij panelen. Dit zal ertoe leiden dat de zonnepanelen een veel te laag vermogen zullen hebben.

De terugverdientijd toegelicht

De terugverdientijd van panelen hangt af van een aantal factoren:
De prijs van de panelen. Goedkope panelen verdien je sneller terug.
Het vermogen van de panelen. Panelen met een hoger vermogen leveren veel meer op.
De subsidie van de overheid. Die is voornemens om alle zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend te hebben.

Zaken die je checkt

Kijk naar het vermogen van de panelen. Dat moet matchen aan je behoefte aan energie. Vergelijk dit dus goed met je energierekening.
Kijk naar de manier waarop jij je verbruik monitort. Dit moet zijn via een slimme meter.

Snel besparen

Koop samen in met een grote groep. Zo kan je gemakkelijk korting bedingen.
Bespaar zelf door te vergelijken.

Kwaliteit vakmannen in Wateringen vergelijken

Dit doe je via onderstaande button. Je vraagt meerdere lokale offertes op om te vergelijken. Het geeft je een voordeel wat tot 20 procent kan oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!