Zonnepanelen Wassenaar

Zonnepanelen WassenaarWassenaar is een plaats waar de mensen allang door hebben dat de zon een hoop geld voor je kan verdienen. Dat doe je uiteraard door zonnepanelen te plaatsen. Wie een woning in Wassenaar heeft maar nog geen zonnepanelen heeft aangeschaft doet er goed aan om onderstaande informatie door te nemen. We geven je een paar onmisbare aankooptips. Verder keken we hoe jij geld kan terugkrijgen over je aankoop.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wassenaar? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten waarom de prijs zo hoog is

Zonnepanelen zijn een zeer kostbare investering. Het is dan ook goed om vooraf te weten waarom dit zo is. Alleen op die manier kan jij namelijk op de juiste manier bezuinigen op je aanschaf.

  • Het materiaal waarop je dus niet moet bezuinigen. De kosten van de panelen zelf zijn naar verhouding nog het allerhoogste. Dit zijn kosten waarop je absoluut niet moet gaan bezuinigen. Je betaalt bij de nieuwste panelen voor monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat uit zowel daglicht als zonlicht energie kan opwekken. Daardoor moet je geen genoegen meer nemen met een verouderde goedkopere techniek.
  • Het arbeidsloon is hoog, bespaar er niet op. Het loon van een gecertificeerde installateur is hoog. Het kan oplopen tot wel 1200 euro. Het is zaak dat je hier niet op bespaart. De gecertificeerde installateur zal er namelijk voor waken dat er niets van de opbrengst van jouw panelen verloren gaat.
  • De kosten van een lage productie. Dit is een post die we helaas zelf in stand houden. Doordat er nog steeds een lage productie van zonnepanelen is zijn de kosten relatief een stuk hoger. Je kan hier zelf verandering in brengen door met anderen samen te werken bij je aankoop.
  • De kilometerkosten. Die post heb je zelf in de hand en je bespaart erop. Doe dat door een specialist uit Wassenaar in te schakelen.

De prijs van zonnepanelen in Wassenaar

We deden navraag naar de prijs van zonnepanelen in Wassenaar. Men stuurde ons de volgende offertes.

Wat is het model panelen wat je aanschaft Wat is het vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de tijd in jaren waarin je ze terugverdient Wat is de prijs van een set van 10 panelen met een omvormer erbij
Oude groene panelen 150 – 175 7 – 8 3275 euro
Blauwe panelen 200 – 275 9 – 10 4855 euro
Zwarte panelen 300 – 400 11 – 12 6860 euro

Waarom een specialist in Wassenaar inschakelen

Het beste schakel je voor je zonnepanelen een plaatselijke specialist in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Wassenaar kent de vergunningsregels. De welstandscommissie uit Wassenaar doet niet altijd gemakkelijk over zonnepanelen. De plaatselijke specialist kan je helpen bij de aanvraag daarvan .
Een specialist uit Wassenaar weet of er een potje is. Hij kan jou eventueel helpen bij de aanvraag van een vergoeding of premie.

Is er steun of subsidie in Wassenaar

De gemeente Wassenaar is actief bezig met vergunningen en subsidies. Je leest er meer over op deze pagina.

Jouw BTW terug vorderen

De BTW die je bij de aanschaf betaalt mag je naderhand weer terug vorderen. Dat doe je aan de hand van de volgende stappen:

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Je ontvangt een registratie van de belastingdienst.
Je vraagt je BTW nu terug.

De keurmerken die voor jou van groot belang zijn

Kijk naar onderstaande keurmerken als je zonnepanelen gaat aanschaffen.
Voor de panelen zelf. Hiervoor kijk je of het CE keurmerk en bij voorkeur ook het Tüv keurmerk op de panelen vermeld staan.
Voor de installateur. Daarvoor kijk je goed of je het Zonnekeur keurmerk kunt vinden.

De valkuilen in de weg naar zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen bij de specialist dan kan er een en ander misgaan. Let onder andere op deze punten:
Kijk naar de prijs van de panelen. Is die een stuk lager dan die in het bovengenoemde schema dan heb je mogelijk met een gedateerde partij te maken. Je koopt dan verouderde techniek met een veel te laag rendement.
Kijk naar jouw behoefte. Stem de energie die je opwekt af op je verbruik. Ga er onder geen beding onder zitten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je terug. Dat doe je afhankelijk van deze zaken:
De hoogte van de prijs.
De hoogte van de opbrengst.
De hoogte van toekomstige subsidies bij terug leveren.

Check deze punten eerst

Kijk goed naar jouw verbruik. Dat doe je door je voorgaande jaarafrekeningen te vergelijken.
Kijk goed naar je energiemeter. Had je nog geen slimme energiemeter dan moet je die nu eerst aanvragen.

Besparen doe je verstandig

Bespaar nooit op het rendement van je panelen. Ga niet voor een te laag rendement.
Bespaar op de prijs door te vergelijken.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Wassenaar

Deze vergelijk je heel eenvoudig door eerst offertes op te vragen. Die vergelijk je en aan de hand van deze vergelijking kan jij een interessante besparing realiseren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!