Zonnepanelen Warnsveld

Zonnepanelen WarnsveldWarnsveld is een deel van de gemeente Zutphen. Het is een stad waar de zon overvloedig kan schijnen en steeds meer inwoners profiteren daarvan. Dat kan je bij uitstek doen door te investeren in zonnepanelen. Als jij de aanschaf van zonnepanelen overweegt is het goed om je vooraf in te lezen. We zullen een aantal valkuilen voor je benoemen en daarnaast geven we je bruikbare tips bij de aanschaf van zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Warnsveld? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in meerdere soorten en maten. Iedere soort heeft een bepaald vermogen, wat een indicatie geeft van de hoeveelheid energie die kan worden opgewekt. We hebben de meest verkochte modellen, inclusief een prijsindicatie, voor je in een tabel verwerkt.

Welk model zonnepanelen betreft het Wat is het maximale vermogen in Wp Wat is de prijs bij benadering inclusief installatie en BTW
Amorf panelen 115 Wp 304 euro
Polykristallijn panelen 198 Wp 415 euro
Monokristallijn panelen 279 Wp 478 euro
Dubbelwandige panelen Vanaf 360 Wp Vanaf 615 euro

 

Waarom koop je zonnepanelen in de regio Warnsveld

Zonnepanelen koop je het beste in je eigen omgeving, in dit geval in de regio Zutphen. Dat doe je om meerdere praktische redenen. Allereerst hebben leveranciers van zonnepanelen het razend druk. Ze zijn dan ook niet altijd in staat om jou snel te helpen als klant. Een lokale installateur van zonnepanelen hoeft niet ver te reizen en daardoor ben jij gemakkelijk in te plannen. Daarnaast worden er doorgaans geen tot zeer weinig kilometerkosten in rekening gebracht. De gemeente heeft voor sommige woningen een strikt beleid aangaande het plaatsen van zonnepanelen. Een lokale installateur weet om welke woningen dit gaat. Hij kan je helpen wanneer het gaat om een alternatief regelen.

Steun voor jou vanuit de gemeente Warnsveld

De gemeente Zutphen geeft informatie aangaande het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Daarnaast heeft men een zogeheten Woning abonnement waarmee je zonnepanelen als het ware financiert. Verder geeft men geen concrete subsidie aan de consumenten die zonnepanelen willen gaan aanschaffen. Wie subsidie wil op zonnepanelen vraagt deze aan bij de belastingdienst.

 

Jouw BTW terug vorderen

Over zonnepanelen betaal je bij de aanschaf BTW. Die BTW, 21 procent, kan je terugvorderen bij de belastingdienst. Dat is jouw subsidie. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vind je het formulier ´opgaaf zonnepaneelhouders´. Vul dit in.

  2. Stuur het formulier naar de belastingdienst. Wacht 10 werkdagen, dit is de termijn die men nodig heeft om te reageren.

  3. Na ontvangst van de brief van de belastingdienst registreer je jouw IBAN rekeningnummer.

  4. Volg nu de instructies in de brief van de belastingdienst. Vorder met behulp van de inlog codes jouw BTW terug.

Wil jij profiteren van deze subsidie maar wil je dit niet aanvragen bij de belastingdienst, vraag dan aan de installateur om deze stap voor jou te doen. Je betaalt een bedrag voor de gemaakte kosten maar daar staat tegenover dat jouw winst alsnog aanzienlijk is.

Valkuilen bij de investering in zonnepanelen

Er kan een hoop mis gaan als je zonnepanelen koopt. Zo moet je er als eerste aan denken dat je het juiste vermogen zonnepanelen op je dak laat plaatsen. Dat is belangrijker dan de prijs. Een installatie met een te laag vermogen verdient zijn geld minder snel terug en je blijft afhankelijk van de energieleverancier. Daarnaast moet je oppassen met installateurs die alleen op Google Maps kijken voor ze een installatie zonnepanelen intekenen. Een schouw bij jou thuis is noodzakelijk. Er kan dan rekening worden gehouden met schaduwval door bijvoorbeeld een schoorsteen of hoge bomen. Pas ook op met kassakoopjes bij zonnepanelen. De kwaliteit zal in veel gevallen slecht zijn. Het kan ook zijn dat het een verouderde techniek is met een te laag vermogen.

Ga voor een goede garantie

Wie zonnepanelen gaat kopen krijgt te maken met meerdere vormen van garantie. We hebben de 4 garantie soorten voor je toegelicht.

  • De fabrieksgarantie. Hierbij gaat het om de garantie op de zonnepanelen die je krijgt van de fabrikant. Een garantie van 10 jaar of minder geeft aan dat je een mindere kwaliteit zonnepanelen koopt voor op je dak. Tijdens de levensduur van 30 jaar kan je voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een garantie is in het beste geval 20 tot 25 jaar. Je koopt dan een goede kwaliteit.

  • De installateursgarantie. Dit is de garantie die de installateur meegeeft over zijn eigen werk. Kies altijd voor een gecertificeerd installateur. Deze zal jou een garantie van 5, 10 of zelfs 15 jaar meegeven over de eigen werkzaamheden.

  • De garantie op het vermogen. Dit is een garantie die betrekking heeft op de terugloop van het vermogen van jouw zonnepanelen. Zonnepanelen zullen na 20 jaar wat zijn teruggelopen. Een goede kwaliteit zonnepanelen heeft een terugval tot 90 a 80 procent van het oorspronkelijke vermogen. Een slechte kwaliteit levert dan nog 75 procent van het oorspronkelijke vermogen of minder. Kijk dus goed naar deze garantie.

  • De garantie op het systeem. Dit is de garantie die gaat over jouw installatie zonnepanelen maar niet over de panelen zelf. Het is een garantie die jou voor een bepaald aantal jaren volledig ontzorgt.

Prijzen vergelijken in Warnsveld

Prijzen vergelijken van lokale leveranciers doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere prijsopgaven die je naast elkaar kan leggen. Zo ontdek jij al snel wie voor jou de beste leverancier is.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!