Zonnepanelen Wagenborgen

Zonnepanelen WagenborgenDe aanschaf van zonnepanelen wordt door de overheid gestimuleerd. Met elk extra zonnepaneel dat geplaatst wordt neemt de vraag naar grijze stroom af. Uiteindelijk moet de groene stroom die we in ons land opwekken deze vraag volledig kunnen dekken en worden we dus energieneutraal. Door zonnepanelen aan te schaffen draag jij hier een steentje aan bij. Woon je in Wagenborgen en overweeg je om te investeren in een zonnesysteem? Dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt om de aankoop te doen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Wagenborgen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De totale kosten voor zonnepanelen bestaan uit drie segmenten.

  • Voorrijkosten 5%: de voorrijkosten nemen het kleinste deel in van de totaalprijs. Je kunt deze volledig besparen als je voor een specialist uit Wagenborgen kiest.

  • Arbeidskosten 35%: de installateur vraagt 35% van de totaalprijs voor het leveren en plaatsen van de panelen. Je kunt hierop besparen door een vergelijking te maken van bedrijven in je omgeving.

  • Materialen 60%: de zonnepanelen, de omvormer, de bekabeling en het montagemateriaal namen 60% in van de totale kosten. Hier bespaar je door acties en aanbiedingen te zoeken, bijvoorbeeld in de winter.

De kosten

De huidige prijzen voor zonnepanelen zijn laag. Dat komt doordat de interesse sterk aan het toenemen is. De zonnepanelen die nu gemaakt worden zijn van bijzonder goede kwaliteit en hebben een steeds hoger vermogen. Voor een lagere investering kun je dus momenteel meer stroom opwekken en dat maakt dit een uitstekend moment om de knoop door te hakken en een installatie aan te schaffen. De prijzen en opbrengsten, inclusief montage, zijn hier samengevat.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist uit Wagenborgen inhuren?

We hebben al aangegeven dat een regionale specialist geen voorrijkosten rekent. Dat is niet alleen bij de plaatsing voordelig, maar ook naderhand als je ze nodig hebt voor onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer. Het feit dat ze dichtbij zijn maakt het contact laagdrempeliger. Jij rijdt er gemakkelijk langs en zij staan ook snel bij jou op de stoep. Een specialist uit Wagenborgen is op de hoogte van de opbrengsten van zonnepanelen in de regio, want deze zijn niet overal in Nederland hetzelfde. Ook weten ze wat de gemeente Delfzijl organiseert voor inwoners die hun woning willen verduurzamen.

Is er steun/subsidie in Wagenborgen?

Iedereen die in zonnepanelen investeert mag alle btw terugvragen via de Belastingdienst. Dit is de belangrijkste en vaak ook enige ‘subsidie’ waarvan je gebruik maakt als je in zonnepanelen investeert. De gemeente Delfzijl helpt haar inwoners op andere manieren. De eerste stap die je zet als je zonnepanelen aan gaat schaffen is een bezoekje te brengen aan het Energieloket van de gemeente. Hier kun je terecht voor informatie over het verduurzamen van je woning, voor onafhankelijk advies van specialisten, voor actuele informatie over steun en subsidies en voor een lijst met specialisten in Wagenborgen. Aardbevingsschade aan bestaande zonnesystemen wordt vergoed met de Waardevermeerderingsregeling.

De voordelen van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen heeft een aantal belangrijke voordelen. Je verduurzaamt je woning wat betekent dat je milieuvriendelijker wordt. Je wekt groene energie op en bent minder afhankelijk van de wisselende energieprijzen. Met zonnepanelen bespaar je geld en met deze besparingen kun je je investering in 7 tot 10 jaar afbetalen. Zonnepanelen gaan 30 jaar mee, dus je maakt daarna zeker 20 jaar winst. Woningen met zonnepanelen op het dak krijgen een lager energielabel, daardoor stijgt de waarde van de woning en trekt deze meer geïnteresseerden aan als hij te koop wordt aangeboden.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen is een goed idee, want de terugverdientijd gaat dan naar beneden. Het is dan wel belangrijk om de kwaliteit in de gaten te houden en dat doe je met de onderstaande tips.

  • Aanbiedingen: in de winter daalt de interesse in zonnepanelen sterk. Dat is dan ook het seizoen waarin je de beste acties en aanbiedingen aan zult treffen.

  • Inkoopactie: er worden regelmatig landelijke en regionale collectieve inkoopacties georganiseerd. Door daaraan mee te doen krijg je een systeem aangeboden met volumekorting.

  • Regionaal: kies voor een specialist uit Wagenborgen en omstreken en er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Dat is het geval bij de installatie, maar ook voor alle andere bezoeken die ze daarna nog aan je brengen.

Specialisten vergelijken in Wagenborgen

De beste manier om te besparen en kwaliteit te behouden is door het uitvoeren van een marktonderzoek. Vergelijk de prijzen en diensten van specialisten uit Wagenborgen en kies op die manier de beste uit. Wij helpen je op weg door offertes aan te leveren van vakkundige specialisten uit je regio.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!