Zonnepanelen Waalre

Zonnepanelen WaalreMen heeft het inmiddels al door: zonnepanelen in Waalre is een investering die zeker de moeite waard is. Wie wil er nou niet onafhankelijk van de energieleverancier groene stroom opwekken zonder dat het milieu wordt vervuild, en daarbij ook nog besparen op de maandelijkse stroomrekening en profiteren van hoge jaarlijkse opbrengsten? Wil je meer weten over zonnepanelen in Waalre? Ga dan direct door met lezen voor meer informatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Waalre? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw van zonnepanelen

De gemiddelde prijs van zonnepanelen in Waalre zijn voor 70% opgebouwd uit de materiaalkosten. Hiertoe behoren de zonnepanelen, de omvormer en de montageapparatuur. Daarnaast gaat 20% uit naar het arbeidsloon om de panelen te installeren en dien je rekening te houden met 5% die gaat naar de kosten voor het inhuren van de apparatuur. De resterende 5% is voor de kilometerkosten, waarbij je kunt besparen door een specialist in te huren die dichtbijgelegen is.

Kosten van zonnepanelen in Waalre

Zonnepanelen hoeven niet altijd een fortuin te kosten, maar je moet wel rekening houden met minimaal €4.500 voor een systeem bestaande uit 10 zonnepanelen. Je kunt uitgaan van de onderstaande gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Waalre als je rekening gaat houden met het aantal zonnepanelen per huishouden. Daarnaast kan je in één oogopzicht zien wat de capaciteit is van het systeem en hoeveel de zonnepanelen opleveren.

Personen Aantal panelen Vermogen Kosten Rendement
1 10 2.600 Wp 4.500 445
2 12 3.150 Wp 5.200 530
3 14 3.650 Wp 6.000 620
4 16 4.150 Wp 6.500 705
5 18 4.700 Wp 7.250 795

Specialisten: beter lokaal of landelijk?

Zonnepanelen in Waalre dien je door een specialist te laten plaatsen. Als je landelijke specialisten met lokale specialisten gaat vergelijken, dan kom je al gauw tot de conclusie dat lokale specialisten beter zijn vanwege de kosten en de tijdsbesparing. De kosten zijn veel lager bij lokale specialisten vanwege de lage kilometerkosten, en door de korte afstand kan een lokale specialist er sneller bij zijn waardoor je aanzienlijk veel tijd bespaart.

Subsidies zonnepanelen in Waalre

Subsidies zijn eigenlijk helemaal niet noodzakelijk, aangezien een investering in een duurzame maatregel zichzelf altijd terugverdient. Toch is een subsidie mooi meegenomen, waardoor de gemeente Waalre inwoners stimuleert om zoveel mogelijk te investeren in energiebesparing. Ga na welke subsidiemogelijkheden er op dit moment zijn voor zonnepanelen in Waalre op bij het gemeentehuis.

De btw-regeling

Omdat het kopen van zonnepanelen in Waalre flink aangemoedigd wordt, kan je bij het kopen en installeren van zonnepanelen de btw weer terugvragen binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aankoop. Door het terugleveren van energie aan het energienet word je als ondernemer gezien voor de btw, waardoor je dus de volledige 21% terug mag vorderen.

De terugverdientijd

Een investering in energiebesparing verdient zich altijd terug. Hoe snel je de investering terugverdient hangt af van:

  • De zonnepanelenprijs
  • De installatiekosten
  • De capaciteit van het zonnepanelensysteem
  • De subsidiemogelijkheden

In het geval van zonnepanelen in Waalre kan je uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 6 tot 8 jaar.

Zijn er valkuilen?

Er zijn verschillende valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen, zeker als je niet goed op de hoogte bent van de verschillende zaken die verkeerd kunnen gaan. De meest voorkomende valkuilen bij de aankoop van een zonnesysteem zijn:

  • Ga eerst na hoeveel energie je huishouden verbruikt zodat je een zonnepanelensysteem koopt dat daarop is afgestemd. Op deze manier ben je verzekerd van voldoende stroom en hoef je dus niet alsnog extra stroom bij een energieleverancier af te nemen.
  • Check eerst of je al een slimme meter hebt wanneer je de zonnepanelen laat installeren. Vanaf 2023 worden slimme meters verplicht bij het gebruik van zonnepanelen in verband met de teruglevering van stroom.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check voordat je officieel overgaat tot de aanschaf van een set zonnepanelen eerst de onderstaande zaken:

  • Check of het aanvragen van een vergunning noodzakelijk is om een zonnesysteem te plaatsen op je dak. Een vergunning voor zonnepanelen in Waalre is alleen nodig als je woont in een monument of als je woning een beschermd stads- of dorpsaanzicht is.
  • Check na het installeren van de zonnepanelen direct hoeveel tijd je nog hebt om de btw terug te vorderen. Je kunt dit doen binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar waarin je de panelen hebt gekocht. Zorg er wel voor dat je voldoen aan alle voorwaarden om de btw terug te mogen vorderen.

Vraag offertes aan

Een zonnepanelensysteem koop je niet zomaar 1,2,3. Je moet de juiste mate van aandacht en tijd besteden, aangezien er een vrij hoog prijskaartje hangt aan zonnepanelen. Zorg er dan ook voor dat je een eerlijke vergelijking maakt van verschillende lokale goede zonnepaneelspecialisten zodat je de voordeligste aanbieding kunt selecteren. Op deze manier kan je zeker 20% op de initiële investeringskosten besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!