Zonnepanelen Voorst

Zonnepanelen VoorstVoorst is een gemeente in de provincie Gelderland met een aantal dorpskernen. Het is een gemeente waar de zon regelmatig schijnt en dat is iets waar de inwoners ruimschoots van profiteren. Men gaat dan ook massaal over tot de investering in zonnepanelen. Dat is een investering die kostbaar is. Je doet er dus goed aan om je eerst in te lezen voor je tot investering overgaat. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die je goed moet doorlezen voor je een leverancier benadert.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Voorst? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet wat je voor zonnepanelen betaalt

Voor zonnepanelen ontvingen we van leveranciers in de regio Voorst een aantal prijsopgaven. We ontvingen prijsopgaven waarin het type zonnepaneel, het vermogen en de prijs inclusief de BTW werd genoemd. De tarieven voor installatie zitten er nog niet bij inbegrepen evenmin als de tarieven van de omvormer.

Wat voor model zonnepanelen wordt er geplaatst Wat is het maximaal haalbare vermogen in Wp uitgedrukt Wat is de prijs per zonnepaneel inclusief de BTW
Amorf panelen van folie 119 Wp 165 euro
Polykristallijn panelen 179 wp 189 euro
Monokristallijn panelen 278 Wp 265 euro
Dubbelwandige panelen Loopt op vanaf 364 Wp Loopt op vanaf 369 euro

Waarom een leverancier uit Voorst de beste keuze is

Voor zonnepanelen kies je het beste een lokale leverancier uit de regio Voorst. Dat doe je onder andere om de reden dat een leverancier van zonnepanelen altijd die klanten het eerste kan helpen die het gemakkelijkst in te plannen zijn. Je kan dus snel gaan beginnen met besparen en daarnaast zal je opvallend weinig kilometerkosten hoeven te betalen aan de leverancier. Verder weet een installateur uit de regio ook of er door de overheid specifieke eisen worden gesteld aan jouw dak. Men weet welke huizen er onder het beschermd aangezicht vallen.

De gemeente Voorst en subsidie

De gemeente Voorst maakt gebruik van de ISDE subsidiemaatregel voor zonneboilers en warmtepompen. Voor zonnepanelen verstrekt men echter geen subsidie. Je kan wel een gedeelte van jouw investering terugkrijgen via de maatregel die door de belastingdienst is ingesteld. De BTW die je hebt betaald voor jouw zonnepanelen kan je terugvorderen.

Vorder de BTW terug van jouw zonnepanelen in een paar stappen

De BTW die je hebt betaald bij de investering in jouw zonnepanelen kan je terug vorderen bij de belastingdienst. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Bezoek de website van de belastingdienst. Je vindt er het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’. Dit formulier vul je in. Je stuurt het op naar de belastingdienst.
  2. Een wachttijd van 10 werkdagen. Binnen deze periode moet de belastingdienst reageren op jouw aanvraag.
  3. Na ontvangst van de brief registreer je jouw IBAN rekeningnummer.
  4. Vorder de BTW terug. Dat doe je door de stappen in de brief te doorlopen, waarbij je gebruik maakt van de inlog codes.

Valkuilen waar jij voor oppast

Ga je zonnepanelen kopen in de regio Voorst dan kan er behoorlijk wat mis gaan. Een van de meest gemaakte fouten die er wordt gemaakt is dat er allereerst op het vermogen wordt bezuinigd. Men koopt zonnepanelen waarvan het vermogen niet voldoende is voor jouw huis. Kijk eerst naar de benodigde hoeveelheid energie, bereken dan het vermogen en bespaar dan pas op de prijs. Een andere fout is dat er te snel wordt gewerkt zonder dat er een schouw wordt uitgevoerd. Er moet altijd ter plekke worden gekeken naar jouw dak. Schaduwval door een schoorsteen bijvoorbeeld zal er al voor zorgen dat je veel minder energie opwekt dan gepland.

Kijk naar de beste garantie

Natuurlijk koop jij graag de beste kwaliteit zonnepanelen. Deze herken je aan de garantie die je krijgt. We hebben een aantal van deze soorten garantie voor je toegelicht.

  • Garantie die je krijgt op de zonnepanelen zelf. Hier gaat het dan om de garantie vanuit de fabriek. Bedraagt deze 10 jaar of minder dan heb je waarschijnlijk met een matige kwaliteit zonnepanelen te maken. Krijg je een garantie oplopend tot 20 a 25 jaar dan zal de kwaliteit van de zonnepanelen ook beduidend beter zijn.
  • Garantie op het vermogen wat de zonnepanelen leveren. Door de eerste 20 jaar van het verbruik heen zullen zonnepanelen minder vermogen leveren. Een terugloop met 20 jaar tot 75 procent van het oorspronkelijke vermogen geeft aan dat je met een matige kwaliteit te maken hebt. Een terugloop tot 80 a 90 procent van het oorspronkelijke vermogen of zelfs nog beter geeft aan dat je een goed product koopt.
  • Een garantie op de installatie werkzaamheden. De installateur zal een garantie geven op zijn eigen werk. Deze kan oplopen tot 5, 10 a 15 jaar.
  • Een garantie op het systeem. Dit is een stukje extra zekerheid. Het gaat om de garantie op alle componenten behalve de zonnepanelen zelf.

Investeer niet teveel

Ga je in Voorst investeren in zonnepanelen, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt direct daarna een aantal offertes om te vergelijken. Zo ontvang jij een voordeel wat tot 20 procent kan oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!