Zonnepanelen Voorschoten

Zonnepanelen VoorschotenSteeds meer inwoners van Voorschoten kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.  Deze huizenbezitters hebben door dat de zon een geweldige bron van energie is. Jij kan gratis stroom opwekken voor jouw huis met de zon die voor een ieder gratis schijnt. Toch zijn er een hoop mensen die nog ernstig twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen. We hebben informatie voor je op een rij gezet. Verder keken we voor je naar de voordelen van een plaatselijke specialist.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Voorschoten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De structuur van de prijs

Zonnepanelen zijn uitermate kostbaar. Dat komt vooral door de prijsopbouw.

  • Iets waar je niet op wil besparen: het gebruik van materiaal. Voor de nieuwste zonnepanelen is gebruikgemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat redelijk kostbaar is. Daarnaast betaal je een deel voor het research wat eraan vooraf ging. Met de modernste panelen kan je namelijk naast zonlicht ook daglicht omzetten in energie. Wanneer je het hoogste rendement wil koop je dus deze panelen.
  • Iets waarop je beter niet bespaart: de installatie. Het installeren van de zonnepanelen is op zich een kostbare aangelegenheid. Je betaalt namelijk voor een gecertificeerde installateur en die zal rond de 1200 euro kosten. Deze installateur is in staat om jouw panelen zo te installeren dat er niets van het vermogen verloren gaat.
  • Gemakkelijk besparen: de afstand. Een installateur en leverancier zullen bij jou kilometerkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten waarop je gemakkelijk kan besparen. Je doet dat door te kiezen voor een leverancier uit Voorschoten.
    Niet vergeten terug te vragen: de BTW.

De kosten van zonnepanelen in Voorschoten

We informeerden voor je naar de kosten van zonnepanelen in Voorschoten. We ontvingen daarbij de volgende offertes:

Welk soort panelen Wat is het vermogen Wat is de techniek Wat is de prijs voor 10 panelen plus omvormer
Groene panelen Tot max 175 Wp Volle zon nodig voor energie 3195 euro
Blauwe panelen Tot max 275 Wp Zonlicht nodig voor energie 4855 euro
Zwarte panelen Tot max 400 Wp Zonlicht en daglicht nodig voor energie 6299 euro

Waarom een specialist in Voorschoten inhuren

Voor je zonnepanelen schakel je bij voorkeur een plaatselijke specialist in om de volgende redenen:
De specialist uit Voorschoten kent subsidiemaatregelen. Hij weet of jij subsidie kan krijgen voor jouw zonnepanelen en hij kan helpen bij de aanvraag.
De specialist uit Voorschoten is op de hoogte van gemeentelijke eisen. Hij weet of er een vergunning voor jouw dak moet worden aangevraagd en hij kan helpen bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie in Voorschoten

De gemeente Voorschoten geeft informatie over zonnepanelen en organiseert ook collectieven om samen mee in te kopen. Je leest er meer over op deze pagina.

Vraag jouw BTW nu terug

De overheid stelt jou in staat om – als subsidie – de betaalde BTW terug te vragen. Dat doe je aan de hand van dit stappenplan.

Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
Hierna komt er een registratiebevestiging.
Vraag nu de BTW die je hebt betaald terug.

Diverse keurmerken en garanties voor jou

Bij het aanschaffen van zonnepanelen moet je goed op de volgende keurmerken letten:
Jouw paneel voldoet aan de eisen van de EU. Dit zie je aan het CE keurmerk wat erop staat.
Jouw paneel voldoet aan de eisen van de Duitse overheid. Het paneel is dan van nog betere kwaliteit. Dit zie je aan het Tüv logo.
Jouw installateur is gecertificeerd. Dit zie je aan het Zonnekeur logo.

Pas op met de volgende valkuilen

Er is een goedkope partij panelen geplaatst. Spaarzaamheid is op zich niet verkeerd maar bezuinig niet op het vermogen en de kwaliteit en het vermogen van de zonnepanelen.
Er vindt geen schouw plaats. Dit wil zeggen dat er geen rekening wordt gehouden met zaken als schaduwval op jouw dak. Het gevolg zal zijn dat jouw panelen maar de helft produceren van wat ze zouden kunnen behalen.

Jouw voordelen bij de zonnepanelen

Jouw zonnepanelen schelen een hoop belastinggeld. Doordat je geen energie meer afneemt bespaar je de dure energietaks van 14 eurocent per kWh. Bovendien kan je de BTW terugvorderen.
Jouw zonnepanelen betalen zichzelf terug. Je bespaart maandelijks een hoop geld waardoor jij tussen 7 en 12 jaar je investering hebt terugverdiend.

Zaken die je eerst checkt

Wat voor energiemeter heb jij hangen. Voor zonnepanelen heb je een slimme energiemeter nodig.
Kijk naar jouw verbruik. Dit kan je doen via je oude jaarafrekeningen. Stem het vermogen van je panelen erop af.

Slim besparen

Koop in met een grotere groep. Zo bespaar je op de panelen. Doordat je groter kan inkopen bespaar je aanzienlijk.
Vergelijk zelf de prijzen van plaatselijke leveranciers.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Voorschoten

Met deze button kan je offertes opvragen van meerdere plaatselijke leveranciers. Op die manier kan jij prijzen vergelijken en tot een voordeel van wel 30 procent komen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!