Zonnepanelen Voorburg

Zonnepanelen VoorburgDe zon in Voorburg is een geweldige bron van energie. Jij kan hier mooi van profiteren. Dat doe je door, net als de vele andere huizenbezitters, zonnepanelen te nemen. Wanneer jij je nog aan het oriënteren bent is het goed om de volgende informatie goed door te nemen. We geven je informatie over subsidie maar ook geven we kooptips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Voorburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs opbouw

Zonnepanelen zijn een zeer kostbare investering. We keken voor jou naar de delen waaruit de prijs is opgebouwd. Je kan dan gelijk zien hoe je kan besparen en op welke zaken je juist niet moet bezuinigen.

  • De materialen waarvan het paneel zijn gemaakt. Bij de nieuwste generatie zonnepanelen is gebruik gemaakt van monokristallijn silicium. Dit materiaal is in staat om energie op te wekken uit daglicht en uit zonlicht. Het is dan ook daarom dat je niet moet gaan besparen op deze panelen. Je betaalt meer maar het rendement is aanmerkelijk hoger.
  • Het arbeidsloon van de gecertificeerde installateur. Je betaalt voor het plaatsen van de panelen. De gecertificeerde installateur is wat duurder dan een ander bedrijf maar hij zal er dan ook voor zorgen dat er niets van het vermogen van jouw panelen onbenut blijft. Je moet dan ook niet besparen op deze kosten.
  • Je betaalt voor weinig. Dat wil zeggen dat je vooral betaalt voor het feit dat er weinig zonnepanelen worden verkocht. Door een grotere order te plaatsen bespaar je en kan je een lagere prijs bedingen.
  • Je betaalt de BTW. Dit is een post die je voorschiet. Je kan het later als subsidie weer terug vragen.

De kosten van zonnepanelen in Voorburg

We vroegen bij meerdere leveranciers in Voorburg offertes op. Men stuurde ons de volgende prijsopgaven.

Wat voor model panelen koop je Wat is het vermogen van de panelen Wat is de terugverdientijd Wat is de prijs van 10 panelen plus een omvormer
Groene panelen van glas 150 tot 175 Wp 7 jaar 3650 euro
Blauwe panelen van silicium 200 tot 275 Wp 9 jaar 4996 euro
Zwarte panelen van monokristallijn silicium 300 tot 400 Wp 11 jaar 6895 euro

Waarom een specialist in Voorburg inschakelen

Voor de aanschaf van zonnepanelen schakel je het beste een leverancier in uit Voorburg. Dat doe je vooral om de volgende redenen:
De leverancier uit Voorburg weet of er een vergunning nodig is. Als dat zo is kan hij deze voor jou opvragen bij de gemeente.
De leverancier uit Voorburg weet of er geld beschikbaar is. Hij kan helpen bij het indienen van een aanvraag voor subsidie.

Is er steun voor jou in Voorburg

De gemeente Voorburg geeft nu en dan subsidie voor zonnepanelen. Je kan op deze pagina zien of dat het geval is.  Voor verdere subsidie lees je ook het volgende stuk.

Vraag in drie stappen de BTW terug

De BTW die je betaalt voor je zonnepanelen mag je bij wijze van een subsidie terugvragen. Dat doe je aan de hand van de volgende stappen:
Je gaat naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging.
Je vraagt de BTW terug.

Let op de keurmerken

Bij zonnepanelen moet je uiteraard wel kwaliteit in huis halen. Je herkent deze aan de volgende keurmerken
Het CE keurmerk wat aangeeft dat de panelen voldoen aan EU eisen.
Het Tüv keurmerk wat betekent dat de panelen voldoen aan de standaard van Duitsland.
Het zonnekeur keurmerk wat aangeeft dat de installateur gecertificeerd is.

Pas op met de volgende zaken bij zonnepanelen

De installatie levert te weinig op. Dit gebeurt vooral wanneer de panelen niet door een gecertificeerde installateur zijn geplaatst of omdat er sprake is van schaduwval. Er is geen schouw vooraf geweest.
De installatie werkt het grootste deel van de dag niet. Je hebt panelen van een verouderd materiaal gekocht. Alleen monokristallijn silicium panelen werken bij zonlicht en daglicht.

De voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je zo denkt.
Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Dat gebeurt doordat je vanaf de eerste dag al veel minder energie afneemt. Daardoor bespaar je op je maandelijkse energielasten. Je verdient ze terug tussen 7 en 11 jaar.
Zonnepanelen leveren terug. De energie die je zelf niet afneemt lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang je tot 22 eurocent per kWh.

Checklist

  • Kijk naar jouw energieverbruik. Dat doe je via je jaarafrekening. Je stemt je installatie erop af.
  • Controleer jouw energiemeter. Voor zonnepanelen is een slimme energiemeter nodig.

Besparen is simpel

Koop de panelen groot in door met een collectief samen te werken.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen Voorburg vergelijken

Via deze knop kan je offertes opvragen. Je krijg er gelijk meerdere in je mailbox van lokale leveranciers. Zo bespaar je door te vergelijken tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!