Zonnepanelen Vollenhove

Zonnepanelen VollehoveHet klimaat lijkt een steeds belangrijkere rol te spelen in ons dagelijks leven, wat het kopen van een set zonnepanelen in Vollenhove zeer verstandig maakt. Zonnepanelen werken zonder het uitstoten van CO2 waardoor het milieu wordt bespaard terwijl je kunt genieten van je eigen opgewekte groene stroom. Meer informatie omtrent de aanschaf en tevens ook de installatie van zonnepanelen in Vollenhove tref je hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vollenhove? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

We kunnen de prijsopbouw van zonnepanelen in Vollenhove onderverdelen in twee componenten, namelijk de materiaalkosten en de installatiekosten. De materiaalkosten vormen minstens 75% van de prijs en omslaan niet alleen de zonnepanelen en de omvormer maar ook de apparatuur dat ingehuurd moet worden om de installatie waar te maken. De installatiekosten vormen 25% van de prijs. Hier bovenop komen nog de kilometerkosten van €0,50 tot €1,- per kilometer en de 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Vollenhove

De gemeente Vollenhove biedt niet altijd de goedkoopste prijzen als het gaat om zonnepanelen, maar het is wel belangrijk om eerst een schatting te maken. De kosten kunnen namelijk flink per situatie verschillen. Je kunt uitgaan van zonnepanelen met een capaciteit van 250 Wp per paneel. Dan krijg je het onderstaand kostenplaatje, waarbij je niet alleen na kunt gaan wat de gemiddelde investering is gebaseerd op het aantal zonnepanelen per huishouden, maar je kunt ook direct zien hoe snel de investering terug is verdiend.

Panelen

Huishoudgrootte

Capaciteit

Investering

Terugverdientijd

10

1

2.500 Wp

€3.500

7

14

2

3.500 Wp

€4.900

7

18

3

4.500 Wp

€6.300

8

20

4

5.000 Wp

€7.000

8

24

5

6.000 Wp

€8.400

9

28

6

7.000 Wp

€9.800

9

Huur een lokale specialist in

Als je een lokaal gevestigde specialist uitkiest om je zonnepanelen te laten monteren, dan ben je veel goedkoper uit. De kilometerkosten zijn immers veel lager. Daarnaast kan je verwachten dat de specialist er sneller bij kan zijn vanwege de korte afstand en hebben lokale specialisten vaak ook meer regionale kennis en ervaring omtrent zonnepanelen in Vollenhove en de eisen die de gemeente hieraan stelt. Tenslotte kunnen lokale specialisten de subsidie- en de vergunningsaanvraag sneller voor je regelen zodat je zelf niet hoeft te denken aan deze zaken.

Subsidies zonnepanelen in Vollenhove

De overheid probeert waar mogelijk een handje te helpen door verschillende financiële regelingen toe te reiken aan Nederlanders die investeren in duurzaamheid. Zonnepanelen in de gemeente Vollenhove aanschaffen levert je momenteel geen landelijke subsidie op, maar als je er op tijd bij bent heb je regelmatig de mogelijkheid om een subsidie op lokaal niveau aan te vragen.

De btw-aftrekregeling

Met de btw-aftrekregeling kan je minstens €650 besparen, maar koop je een groter systeem dan kan dit tot wel duizenden euro’s opleveren. Het gaat om een aftrek van de 21% btw die je over het hele zonnepanelensysteem hebt betaald. De btw-aftrekregeling is in het leven geroepen door de overheid om inwoners een handje te helpen met het verlagen van de investeringskosten zodat iedereen de kans krijgt om hun woning langzamerhand te verduurzamen.

Garanties van zonnepanelen

De garantieregeling die je krijgt tijdens de aanschaf en de installatie is net zo belangrijk als de keurmerken die worden gevoerd. De belangrijkste garanties voor zonnepanelen zijn:

  • Fabrieksgarantie van ruim 10 jaar.

  • Installatiegarantie van zeker 2 jaar.

  • Opbrengstgarantie om het rendement te verzekeren.

Checklist kopen van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen in Vollenhove gaat kopen, dan dien je eerst deze onderstaande vragen te stellen voordat je overgaat tot de officiële aanschaf en installatie:

Check 1: Kunnen zonnepanelen wel überhaupt op je dak worden geplaatst?

Check 2: Wat welke en hoeveel zonnepanelen je moet? Check je jaarrekening om na te gaan hoeveel je huishouden aan energie verbruikt.

Check 3: Vraag een vergunning aan als dat noodzakelijk is.

Check 4: Check of je subsidiemogelijkheden hebt bij de gemeente.

Check 5: Check welke specialist de beste prijs-kwaliteit levert door offertes te vergelijken met elkaar.

Check 6: Kies een specialist uit nadat je ook hebt gevraagd om de keurmerken en garanties.

Check 7: Check je meterkast en als alles in orde is, laat de zonnepanelen op je dak monteren.

Check 8: Vraag de btw naderhand terug.

Maak deze fout niet

Huur geen specialisten in die geen keurmerk voeren. Dergelijke specialisten zijn niet slecht, maar je hebt geen bewijs van de kwaliteit die ze zullen leveren en zo neem je onnodige risico’s. Een installatie die niet geheel op de juiste wijze wordt uitgevoerd kan een verlaagde opbrengst opleveren en dat wil je natuurlijk vermijden.

Elke situatie is anders en dat maakt het bepalen van de totale kosten van zonnepanelen in Vollenhove vrij ingewikkeld. Balanceer de kwaliteit met de zonnepanelenprijs door eerst een goede vergelijking te maken van offertes van lokale specialisten om de beste deal te scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!