Zonnepanelen Vlaardingen

Zonnepanelen VlaardingenDe zon voorziet ons allemaal van warmte maar ook van energie. Wanneer je in Vlaardingen rondkijkt zie je dat er een revolutie gaande is. Steeds meer mensen laten de zon voor zich werken en nemen zonnepanelen op hun dak. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar wel wil profiteren van gratis energie is dit het moment om over te stappen. We hebben informatie voor je en een paar kooptips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vlaardingen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoe de prijs tot stand komt

De prijs van zonnepanelen komt tot stand door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De materialen van zonnepanelen, iets om niet op te besparen. Zonnepanelen worden van meerdere materialen gemaakt. De nieuwste generatie wordt gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat ook daglicht kan omzetten in energie. Dit is dan ook de beste – en vooralsnog duurste – investering. Het is niet goed om hierop te besparen aangezien iedereen graag een hoog rendement wil.
  • Het kostbare arbeidsloon van het installeren. Zonnepanelen worden geïnstalleerd en daar moet je flink voor betalen. De gecertificeerde installateur is een vakman die geen stukje vermogen van jouw zonnepanelen onbenut zal laten. Het is dan ook een goede investering die de waarde van 1200 euro meer dan waard is. Hierop moet je niet besparen. Wel zou je gecertificeerde vakmannen met elkaar kunnen vergelijken.
  • De kilometerkosten. Dit is een post om wel op te besparen. Je kan het beste een leverancier inschakelen die bij jou in de buurt gevestigd is.
  • De rekening van schaarste. Dit is iets waar je zelf gemakkelijk wat aan kan doen. Dat doe je door met meerdere mensen samen de zonnepanelen te kopen. Op die manier kan je korting bedingen.

De kosten van zonnepanelen

We deden navraag bij meerdere leveranciers uit Vlaardingen naar de prijzen van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende informatie:

Wat voor soort panelen koop je Wat is het maximaal haalbare vermogen Werkt op zonlicht of daglicht Wat is de prijs van 10 panelen plus een omvormer
Groene glazen panelen Tot 175 Wp Veel zonlicht 3228 euro
Blauwe silicium panelen Tot 275 Wp Zonlicht 5798 euro
Zwarte monokristallijn silicium panelen Tot 400 Wp Zonlicht en daglicht 6985 euro

Waarom een specialist in Vlaardingen huren

Het handigste huur je een specialist in uit je eigen woonplaats. Dat doe je onder andere om de volgende redenen
De specialist uit Vlaardingen weet wat de eisen en premies van de gemeente zijn. Hij is in staat om vergunningen aan te vragen en da
rnaast kan hij ook vergoedingen aanvragen voor jou als dat mogelijk is.
De specialist uit Vlaardingen hoeft niet ver ter reizen. Dat scheelt op de kilometerkosten en daarnaast scheelt het ook gelijk een heel stuk in de reistijd. De plaatselijke specialist is een stuk sneller paraat bij jou als er eens wat aan de hand is.

Is er steun of subsidie in Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen is zeer actief met het geven van advies over zonnepanelen en het verstrekken van financiën hiervoor. Je vindt er meer over op deze pagina.

Jouw BTW terug in 3 stappen

De BTW die je hebt betaald voor de zonnepanelen kan je naderhand weer terug vorderen. Dat doe je volgens de volgende stappen:
Stap 1. Ga naar de site van belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Stap 2. Wacht op een bevestiging.
Stap 3. Vraag nu de BTW die je hebt betaald terug.

De keurmerken die jij in de gaten moet houden

Bij zonnepanelen is het zaak dat je op een aantal keurmerken let:
De aanwezigheid van het CE keurmerk van de Europese Unie. Dit keurmerk geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen van de EU.
Het keurmerk Tüv. Dit geeft aan dat de panelen tevens voldoen aan de nog strengere eisen die gesteld zijn door de Duitse regering.
Het keurmerk Zonnekeur. Dit geeft aan dat de installateur gecertificeerd is.

Pas op  deze zaken bij het inhuren van een specialist

Bij de aankoop van zonnepanelen kan er een hoop misgaan. Denk onder andere aan deze problemen:
Er is vooraf geen schouw geweest. Dat heeft dan als gevolg dat er geen rekening is gehouden met de gevolgen van schaduwval op je dak. Hierdoor zal je installatie maar gedeeltelijk of helemaal niet werken.
Er is een goedkope partij zonnepanelen geplaatst. Met de komst van de nieuwste techniek worden de oude partijen zonnepanelen tegen een dumpprijs op de markt gebracht. Je koopt dan een veel te laag vermogen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Dat houdt in dat je gelijk vanaf het eerste moment minder energie zal verbruiken van het stroomnet waardoor jouw voorschot direct omlaag kan. Dat terugverdienen duurt tussen de 7 en 12 jaar.
Zonnepanelen leveren terug. Wek jij meer op dan je verbruikt dan lever je energie terug aan het stroomnet. Je krijgt tot 22 eurocent per kWh terug.

Checklist voor jou

Kijk naar je verbruik. Dat doe je via je jaarafrekening. Zo kan je gelijk terugzien hoeveel kWh jij jaarlijks verbruikt en wat je installatie moet opwekken.
Kijk naar jouw meterkast. Je moet namelijk een slimme meter hebben voor zonnepanelen.

Snel besparen

Ga voor groot. Schaf je panelen samen met een groep aan. Op die manier kunnen er gelijk veel zonnepanelen worden gekocht waardoor de prijs omlaag gaat.
Vergelijk prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Vlaardingen vergelijken

Dit doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat levert je direct een voordeel oplopend tot 20 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!