Zonnepanelen Vinkeveen

Zonnepanelen VinkeveenDe aanschaf van een set zonnepanelen in Vinkeveen kan tegenwoordig niet meer worden beschouwd als een overbodige luxe, maar eerder een verstandig besluit waar je jarenlang van gaat profiteren. Nederland dient binnenkort volledig te draaien op duurzame energie, waardoor je jezelf goed aan het voorbereiden bent als je zonnepanelen gaat kopen. Wil je weten welke zaken van belang zijn bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Vinkeveen? Ga dan hieronder verder met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vinkeveen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De kosten van zonnepanelen in Vinkeveen

Zonnepanelen zijn lang niet altijd goedkoop, waardoor het handig is als je van tevoren een kostenplaatje kunt checken zodat je weet wat je budget zal moeten zijn. Zonnepanelen kunnen net zo duur en goedkoop zijn als je dat zelf maar wilt, het hangt allemaal van je keuzes af: hoeveel zonnepanelen neem je, wat is het vermogen en welke paneelsoort. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Vinkeveen zijn als volgt:

Zonnepanelen Aanschafkosten Installatiekosten Terugverdientijd
8 3.000 950 6
12 4.500 1.175 7
18 6.750 1.325 7
22 8.250 1.550 8
26 9.750 1.875 8

Waarom een lokale specialist beter is

Wij raden het aan om zoveel mogelijk te kiezen voor een lokale zonnepanelenspecialist als je zonnepanelen in Vinkeveen overweegt te kopen. Lokale specialisten zijn goedkoper, sneller, hebben meer ervaring, kunnen beter communiceren met je en beschikken over een uitgebreid netwerk aan contacten. Daarnaast kunnen specialisten uit de regio zelf beter helpen met de gemeentelijke zaken die geregeld moeten worden zodat jij dit zelf niet hoeft te doen.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Vinkeveen biedt verschillende aantrekkelijke financiële regelingen. De verschillende mogelijkheden zijn:

 • Landelijke subsidies: Deze zijn al sinds 2013 helaas niet meer mogelijk.
 • Lokale subsidies: De meeste gemeenten bieden van tijd tot tijd lokale subsidiemogelijkheden aan.
 • De btw-aftrekregeling: Je kunt achteraf 21% van de kosten terugvragen.

Hoe koop je zonnepanelen in Vinkeveen?

Als je in Vinkeveen zonnepanelen wilt gaan kopen, check dan eerst of je dak daar geschikt voor is en welke vergunningen je daarvoor nodig hebt. Check direct of je subsidiemogelijkheden hebt. Vervolgens die je na te gaan wat voor soort systeem je moet aanschaffen, aangezien je een systeem wilt kopen die potent genoeg is om voldoende stroom op te wekken voor heel je huishouden. Kies daarna een goede specialist om de zonnepanelen op je dak te installeren. Een goede zonnepanelenspecialist vind je door eerst offertes van lokale specialisten op te vragen om ze met elkaar te vergelijken. Laat de zonnepanelen hierna installeren en vergeet niet om naderhand de btw weer terug te vorderen bij de Belastingdienst.

De voordelen

Alhoewel je minstens 4.500 moet neertellen als je een deugdelijk zonnepaneelsysteem wilt kopen voor een klein huishouden, dan nog zijn er zoveel voordelen die hierbij komen kijken:

 • Je huis gaat in waarde omhoog en je profiteert van flinke jaarlijkse opbrengsten.
 • De terugverdientijd is vrij kort en je hoeft het systeem amper te onderhouden.
 • Je kunt allerlei subsidies aanvragen of kiezen om zelf de panelen te monteren.
 • Je kunt het systeem altijd verder uitbreiden.
 • Je bent op een energiezuinige en duurzame toekomst voorbereid.
 • Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en gaan heel lang mee.
 • De energiefactuur gaat elke maand omlaag.

Dingen die mis kunnen gaan

Zonnepanelen in Vinkeveen kopen is helemaal niet moeilijk, maar je moet wel weten waar je op moet letten zodat je straks niet met een verkeerd systeem zit. Kijk zo eerst naar je jaarrekening zodat je een beeld hebt van je energieverbruik. Koop dan aan de hand van deze gegevens een ideaal systeem met een geschikt vermogen waardoor je nooit te weinig stroom opwekt voor je huishouden.

Check de onderstaande zaken

Ga na of je de zonnepanelen zelf zou kunnen installeren als je wilt besparen op de installatiekosten. Zonnepanelen installeren kost namelijk tussen de €850 en de €2.000, afhankelijk van de grootte van je systeem en het soort dak. Je moet dan wel rekening houden dat je geen garanties of keurmerken krijgt, en dat je geen subsidieregeling aan kunt vragen aangezien één van de voorwaarden is dat de zonnepanelen door een erkende specialist geïnstalleerd moet worden.

Bespaartips

Besparen op zonnepanelen in Vinkeveen is vrij eenvoudig, in tegenstelling tot wat men vaak denkt. Deze tips kunnen je goed onderweg helpen:

 • Installeer zelf de panelen of huur een specialist in die lokaal gelegen is.
 • Vergelijk eerst prijsopgaven om de goedkoopste optie te kiezen.
 • Maak van alle financiële regelingen gebruik.
 • Koop collectief in, of schaf een veel kleiner systeem aan dat voordeliger is.

Specialisten vergelijken in Vinkeveen

In Vinkeveen heb je voldoende mogelijkheden voor zonnepanelen, aangezien je profiteert van de vele zonuren om je eigen groene stroom op te wekken terwijl je de maandelijkse energierekening verlaagt en geniet van hoge opbrengsten elk jaar. Om na te gaan wat de beste opties zijn, vergelijk eerst offertes met elkaar om een goede deal te scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!