Zonnepanelen Vianen

zonnepanelen VianenIn Utrecht schijnt het zonnetje dagelijks, wat het kopen van zonnepanelen in Vianen een slim besluit maakt. Wie wil nou niet gratis zijn eigen groene stroom op milieuvriendelijke wijze opwekken zonder dat je daar een energieleverancier voor nodig hebt. Wil je alles weten over de mogelijkheden van zonnepanelen in Vianen? Ga dan hieronder verder met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Vianen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Vianen

De kosten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Vianen is sterk afhangend van de paneelsoort, het aantal panelen en het vermogen per paneel. Mocht je kiezen voor zonnepanelen met een vermogen van 350 Wp per paneel, dan kan je hieronder nagaan wat je gemiddeld kwijt gaat zijn.

Aantal panelen Aantal personen Capaciteit Totale kosten Terugverdientijd
8 1 2.800 Wp 3.400 7 jaar
12 2 4.200 Wp 5.100 8 jaar
16 3 5.600 Wp 6.800 8 jaar
20 4 7.000 Wp 8.500 8 jaar
24 5+ 8.400 Wp 10.200 9 jaar

Waarom liever lokaal inhuren?

Landelijke specialisten hebben veel voordelen zoals de populariteit en de stabiliteit van het bedrijf, maar de redenen waarom je toch liever voor een lokale specialist moet gaan zijn:

  • Ze zijn goedkoper en kunnen sneller naar je toe komen.
  • Ze geven goed regionaal advies en hebben plaatselijke contacten.
  • Ze hebben ervaring in het gebied en kunnen sneller helpen bij de gemeente.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Vianen heeft zich voorgenomen om zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk te worden, waardoor de aanschaf van zonnepanelen flink wordt aangemoedigd met bepaalde aantrekkelijke subsidieregelingen. Het gaat hierbij om subsidies op lokaal niveau, aangezien je op landelijk niveau geen subsidies meer kunt krijgen. Met een lokale subsidie kan je minstens een paar honderd euro besparen op de kosten.

Keurmerken van zonnepanelen

Kwaliteit is bij zonnepanelen alleen aan de keurmerken te herkennen. Voornamelijk het Duitse Tüv en het Europese CE keurmerk zijn essentieel bij zonnepanelen, en het Zonnekeur keurmerk is belangrijk als je de vakbekwaamheid van de specialist wilt weten. Specialisten die een Zonnekeur keurmerk voeren zijn altijd bij een grote brancheorganisatie aangesloten waardoor je weet dat ze goed werk leveren.

Stappen zonnepanelen kopen

Als je dak geschikt is voor zonnepanelen, kies dan een systeem uit dat past bij het verbruik van je huishouden. Als een vergunning vereist is, regel deze dan en check meteen bij de gemeente of je een subsidie kunt aanvragen. Kies een goede en betrouwbare specialist uit aan de hand van een eerlijke vergelijking van lokale specialisten en ga met de geselecteerde offerte akkoord. Nadat je de zonnepanelen hebt laten installeren kan je de btw nog terugvragen voor 21% korting op je aanschaf.

De voordelen

Je weet vast al dat zonnepanelen veel waard zijn, zeker als je ze vergelijkt met rente op een spaarrekening. Maar er zijn nog veel andere voordelen, waaronder:

  • Zonnepanelen hebben een korte terugverdientijd en de opbrengsten zijn hoog.
  • Je kunt allerlei subsidies aanvragen en de kosten verminderen met de btw-regeling.
  • Je huis gaat in waarde omhoog en je hoeft zonnepanelen bijna niet te onderhouden.
  • Je maandelijkse energierekening gaat omlaag en je wekt onafhankelijk je eigen groene stroom op zonder CO2 uit te stoten.

De terugverdientijd

Velen schrikken af van het hoge investeringsbedrag van zonnepanelen in Vianen, maar dankzij de lange levensduur van zonnepanelen en de korte terugverdientijd van maximaal 8 jaar heb je de kosten al snel terugverdiend. Nadat de investering in zijn geheel is terugverdiend, kan je de jaarlijkse opbrengsten direct in je portemonnee stoppen.

Zijn er valkuilen?

Ja, die zijn er zeker. Huur zo geen zonnepanelenspecialist in die niet goed weet hoe deze te werk moet gaan. Specialisten die niet zijn erkend zijn onbetrouwbaar en kunnen ervoor zorgen dat de installatie niet naar behoren wordt uitgevoerd. Dit heeft een verlaagd vermogen als gevolg, waardoor het rendement ook lager zal uitvallen. Huur specialisten in die erkend zijn, te herkennen aan het logo van het Nederlandse Zonnekeur keurmerk.

Check deze zaken eerst

Check van tevoren wat voor zonnepanelen je gaat kopen, hoeveel en wat het vermogen moet zijn. Het is dan ook belangrijk om eerst te checken hoeveel je huishouden jaarlijks verbruikt door je jaarrekening erbij te halen, aangezien je een systeem wilt kopen die de volledige energiebehoeften dekt. Koop je een systeem met een laag vermogen, dan kan het gebeuren dat je alsnog naar de energieleverancier moet voor extra stroom.

Specialisten vergelijken in Vianen

Vianen is een gemeente waar de zon flink schijnt, wat het aanschaffen van zonnepanelen een verstandig idee maakt. Profiteer van de gratis zonne-energie door je eigen groene stroom op te wekken met zonnepanelen op het dak. Om de beste specialisten uit Vianen te vinden met de meest voordelige prijzen is het belangrijk om eerst offertes te vergelijken met elkaar. Dit is de juiste manier om te besparen op de hoge initiële kosten van zonnepanelen in Vianen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!