Zonnepanelen Venlo

Zonnepanelen VenloZonnepanelen zijn booming! Jij wilt dan ook meegaan met de trend en zonnepanelen in Venlo aanschaffen om te voorzien in de energiebehoeften van je eigen huishouden zodat je geniet van maandelijkse kortingen op de energierekening en maandelijkse hoge opbrengsten. Lees hieronder verder om na te gaan wat de belangrijkste zaken zijn die komen kijken bij de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen in Venlo.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Venlo? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Venlo

De kosten van zonnepanelen in Venlo veranderen continu, waardoor zonnepanelen aanschaffen je tegen deze constante wisselingen beschermt. Je bent vast benieuwd wat de totale kosten zullen zijn als je een set zonnepanelen op je dak wilt hebben. Hieronder kan je een indicatie vinden van de kosten die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Venlo.

Aantal panelen Aanschafkosten Besparing per jaar
8 3.400 – €4.100 420
13 5.200 – €6.300 680
18 6.400 – €7.700 930
21 7.300 – €8.800 1.110

Huur een lokale specialist in

Als je zonnepanelen gaat laten plaatsen, dan moet je kiezen voor de hulp van een lokale specialist. Lokale specialisten zijn de beste keuzen om de volgende redenen:

  • Specialisten die lokaal gevestigd zijn, zijn goedkoper omdat je minder aan kilometerkosten betaalt.
  • Lokale specialisten kunnen je beter adviseren over subsidiemogelijkheden en vergunningseisen in de regio.
  • Specialisten in Venlo zelf weten alles over de werking van zonnepanelen in het gebied.
  • Je bent veel sneller klaar met lokale specialisten aangezien ze er gauw bij kunnen zijn.

Subsidies zonnepanelen in Venlo

Landelijke subsidies voor zonnepanelen in Nederland zijn inmiddels helaas verdwenen, aangezien de financiële middelen al gauw uitgeput zijn geraakt. Er staan wel verschillende professionele en onafhankelijke energieadviseurs klaar voor je om al je vragen te beantwoorden en om advies te geven. Ook op de website van de gemeente Venlo tref je meer informatie over subsidies in dit gebied en de mogelijkheden van zonnepanelen.

Wat is de btw-aftrekregeling?

Je kunt de btw altijd aftrekken als je zonnepanelen in Venlo gaat aanschaffen, aangezien je met panelen op je dak wordt beschouwd als een ondernemer voor de btw. Je kunt namelijk extra stroom aan het energienet terugleveren waarvoor je een kleine vergoeding terugkrijgt van de energieleverancier. De btw die je over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen moet betalen bedraagt 21%, en dit bedrag kan je volledig terugkrijgen. De btw-aftrekregeling wordt beschouwd als een korting die je achteraf krijgt op de begininvestering, waarbij je kunt profiteren van bedragen die lopen in de honderden en vaak zelfs duizenden euro’s.

De terugverdientijd

Energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf altijd terug, het is alleen een kwestie van hoe lang. In het geval van zonnepanelen in Venlo kan je rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van min of meer 6 tot 8 jaar, waarbij je ook de subsidiemogelijkheden, de zonnepanelenprijs en de capaciteit van het zonnesysteem in acht moet nemen. Hoe sneller de zonnepanelen terug zijn verdiend, des te eerder je je geld terug hebt en je kunt beginnen met profiteren van hoge opbrengsten per jaar.

Valkuilen zonnepanelen

Tot een paar jaar terug waren zonnepanelen nog erg duur, maar tegenwoordig zijn zonnesystemen veel goedkoper en de kwaliteit is er ook flink op vooruit gegaan. Toch moet je goed letten op de onderstaande valkuilen zodat zo min mogelijk fout kan gaan:

  • Vergelijk eerst een paar offertes: Om verzekerd te zijn van een scherpe prijs voor de panelen en een goede deal voor de installatie, vergelijk dan eerst offertes met elkaar. Zo weet je wat de zonnepaneelkosten zijn op het moment en kan je een wel geïnformeerde keuze maken.
  • Kies het juiste vermogen: Voordat je je zonnepanelen gaat kopen, raadpleeg eerst je jaarrekening zodat je kunt nagaan wat het energieverbruik is van je huishouden. Dit voorkomt dat je een zonnesysteem koopt dat te weinig stroom oplevert waardoor je toch nog extra energie gaat moeten afnemen bij een energieleverancier.

Zaken die je nog moet checken

Wil je zoveel mogelijk besparen op de kosten? Check dan eerst of de installateur die je inhuurt wel lokaal gevestigd is om hoge kilometerkosten te vermijden. Het gaat om minstens €0,50 tot €1,- per kilometer. Check daarnaast ook eerst of een slimme of een analoge meter hebt. Het is namelijk verplicht om een slimme meter te gebruiken met zonnepanelen, aangezien analoge meters het terugleveren van stroom niet kan bijhouden. In 2023 kan je geen analoge meter meer gebruiken als je zonnepanelen op je dak hebt staan.

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Als je inmiddels klaar bent om ook over te gaan tot de aanschaf van je eigen set zonnepanelen in Venlo, dan moet je eerst beginnen met het zoeken van een geschikte en betrouwbare zonnepanelenspecialist. Vergelijk eerst offertes van zonnepaneelspecialisten uit je omgeving en bespaar op de kosten van de aanschaf.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!