Zonnepanelen Veghel

Zonnepanelen VeghelOp steeds meer daken in Veghel zie je zonnepalen verschijnen. Het is iets wat niet eens zo opvalt want door de zwarte kleur vallen ze weg tegen het dak. Het is een slimme manier die steeds meer mensen ontdekken om gratis energie op te wekken. Wanneer jij met het idee in je hoofd loopt om deze zonnepanelen te nemen is het een goed idee om onderstaande informatie kort door te nemen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Veghel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De opbouw van een prijskaartje

Hoeveel jij betaalt voor je zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren. Op een aantal daarvan heb je zelf invloed.

 • Het materiaal en het onderzoek. De nieuwste generatie zonnepanelen is gemaakt van monokristallijn silicium. Dit materiaal is in staat om ook van gefilterd zonlicht nog energie te maken. Het is tevens de duurste techniek. Toch is het niet slim om hierop te bezuinigen. Deze panelen hebben het hoogste rendement. Je betaalt ook voor het onderzoek wat aan de productie vooraf ging.
 • Het installeren is duur. De gecertificeerde installateur kost gemiddeld 1200 euro. Daar staat tegenover dat hij het uiterste uit jouw zonnepanelen weet te halen waardoor ze tot hun volle rendement komen. Deze kosten verdien je terug. Je kan dus beter niet besparen op de certificering.
 • De reiskosten kunnen kostbaar zijn. Dit is een post die je wel zelf in de hand hebt. Door te kiezen voor een lokale leverancier bespaar je hierop.
 • De BTW. Die vorder je naderhand terug als een subsidie.

De prijs van een installatie met zonnepanelen in Veghel

Het uiterlijk van het paneel Het vermogen van het paneel Waarmee wordt energie opgewekt De prijs van 10 panelen plus een omvormer bij benadering
Groen Tot 175 Wp Vol zonlicht 3145 euro
Gewolkt blauw Tot 275 Wp Zonlicht 4950 euro
Zwart egaal Tot 400 Wp Zonlicht en daglicht 6350 euro

Waarom een specialist in Veghel inhuren

Je kiest het beste voor een plaatselijke specialist om de volgende redenen:

 • De specialist uit Veghel kent de eisen en gunsten van de gemeente. Hij weet of er voor jouw dak een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast weet hij ook of er een vergoeding voor jou is voor zonnepanelen.
 • De specialist uit Veghel is snel bij jou. Hij heeft een zeer korte reistijd. Dat is niet alleen praktisch wanneer er eens wat is, maar bijvoorbeeld ook als hij voor een schouw bij jou moet komen.

Steun of subsidie in Veghel

De gemeente Veghel gaf een subsidie voor zonnepanelen maar die is inmiddels op. Wel geeft men nog informatie over een andere tegemoetkoming.

Jouw betaalde BTW kan je terugvragen

Als een vorm van subsidie kan je de BTW die je hebt betaald terugvragen. Dat doe je aan de hand van de onderstaande stappen:

 • Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
 • Na jouw registratie ontvang je een bevestiging.
 • Je kan nu je BTW terugvragen.

De keurmerken die je bij zonnepanelen tegenkomt

Een goed zonnepaneel en een erkende installateur herken je aan de volgende keurmerken:

 • Het CE keurmerk van de EU. De zonnepanelen die je gaat aanschaffen voldoen aan de standaards van de EU.
 • Het Tüv keurmerk van Duitsland. De panelen voldoen aan nog strengere eisen: die van de Duitse overheid.
 • Het zonnekeur keurmerk. Je hebt met een gecertificeerde installateur te maken.

De problemen onderweg

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er heel wat mis gaan. Pas op met de volgende zaken:

 • Er is niet gekeken naar schaduwval op jouw dak. Je installatie zal het daardoor veel minder goed doen en in een aantal gevallen werken de zonnepanelen zelfs helemaal niet.
 • Je schaft een goedkoop paneel aan. Dit lijkt voordelig tot je het rendement meemaakt. Dat is een stuk lager waardoor je alsnog flink duurder uit bent. Je moet dan alsnog extra energie afnemen.

De terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug door de jaren heen. Die termijn ligt tussen 7 en 12 jaar. Hoe lang het duurt hangt af van de volgende zaken:
De prijs van de panelen. Goedkoper ingekochte panelen verdien je sneller terug.
Het rendement van de panelen. Kies voor het hoogst haalbare rendement.

Checklist

Controleer eerst de volgende zaken:

 • Controleer eerst of je een geschikte meter hebt. Het is zaak dat je een slimme energiemeter hebt om zonnepanelen te kunnen nemen.
 • Kijk eerst naar je verbruik. Dat kan je aflezen uit je jaarafrekening van het energiebedrijf.

Handig besparen

Koop samen met een grote groep gebruikers. Door veel panelen in één keer te kopen is het mogelijk om een korting te bedingen waardoor de prijs daalt en de terugverdientijd korter wordt. Vergelijk eerst prijzen voor je koopt.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Veghel

Dit doe je door eerst offertes op te vragen met onderstaande button. Op die manier kan je namelijk prijzen en diensten vergelijken. Zo kom je tot een besparing tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!