Zonnepanelen Veenendaal

Het is iets wat je in Veenendaal steeds vaker ziet; zonnepanelen die op daken worden geplaatst. Dat heeft een zeer goede reden want de zon is een geweldige bron van energie. Het is een manier om gratis stroom voor jouw huis op te wekken en wie wil dat nou niet. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar de aanschaf wel overweegt hebben we wat onmisbare informatie voor je. We hebben ook een aantal kooptips voor jou.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Veenendaal? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen uitgelegd

De prijs van zonnepanelen is opgebouwd vanuit een aantal factoren. We hebben ze voor je toegelicht.

 • Jij betaalt voor het materiaal en voor het denkwerk. De nieuwste generatie zonnepanelen is gemaakt van monokristallijn silicium en maakt stroom uit zonlicht en gefilterd licht. Dat houdt in dat ze veel productiever zijn. Uiteraard betaal jij voor het materiaal wat gebruikt is maar ook voor het denkwerk wat erin geïnvesteerd is.
 • Jij betaalt voor de installatie. De plaatsing van zonnepanelen moet gebeuren door een gecertificeerde installateur. Die installatie kost gemiddeld 1200 euro. Dit is niet iets om op te bezuinigen. Jouw installatie moet het voor de volle 100 procent doen en de gecertificeerde installateur kan dat bereiken.
 • Jij betaalt voor de reiskosten. Dit is een post om op te bezuinigen. Kies een leverancier die in jouw eigen omgeving zit om dit te doen.
 • Jij betaalt voor de BTW. Dit is een post die je naderhand weer kan terug vorderen.
 • Jij betaalt voor schaarste. Dat houdt in dat je betaalt voor het feit dat de panelen in een beperkte oplage worden gemaakt en besteld. Bespaar hierop door met een groep samen te kopen.

Weten wat de prijs van zonnepanelen is in Veenendaal

We vroegen bij meerdere ondernemers in Veenendaal de prijzen op van zonnepanelen. We kregen de volgende informatie:

Wat is de techniek die in het paneel is gebruikt Waarmee wordt de energie opgewekt Wat is het vermogen van een paneel Wat is de prijs per paneel gemiddeld
Verouderd. Paneel is van glas Volle zon Tot 175 kW 239 euro
Recenter. Paneel is van silicium Zonlicht Tot 275 kW 389 euro
Nieuwste techniek. Paneel is van monokristallijn silicium Zonlicht plus daglicht Tot 400 kW 599 euro

Waarom een specialist in Veenendaal inhuren

Het beste huur je voor jouw zonnepanelen een specialist uit Veenendaal in. Dat doe je om de volgende redenen:
Deze specialist kent de regels die de gemeente hanteert. Behoorlijk wat daken in Veenendaal zijn beschermd aangezicht. De plaatselijke specialist weet dit en kan eventueel een vergunning aanvragen
Deze specialist weet waar de voordelen liggen. Hij weet of jij recht hebt op een vergoeding of een premie en kan jou helpen bij de aanvraag daarvan.

Is er steun of subsidie in Veenendaal

De gemeente Veenendaal komt jou tegemoet in de kosten van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina.

Jouw BTW terug vragen in drie stappen

De BTW die je hebt betaald kan je gemakkelijk terug vragen. Dat doe je volgens de onderstaande stappen:
Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
Nu ontvang je een bericht van de belastingdienst. Wacht daarop. Vraag de betaalde BTW terug.

De keurmerken en garantie bij een zonnepaneel

Je wil uiteraard goede zonnepanelen kopen. Let dan ook op de volgende zaken:

 • Let op de aanwezigheid van het CE keurmerk. Dit geeft aan dat het zonnepaneel voldoet aan de eisen van de EU.
 • Let op het Tüv keurmerk. Dit geeft aan dat het paneel aan de eisen van de Duitse regering voldoet.
 • Let op het Zonnekeur keurmerk. De installateur is gecertificeerd. Pas op voor de volgende zaken:
 • Jouw dak wordt niet vooraf gekeurd. Dat kan tot gevolg hebben dat je last hebt van schaduwval op je panelen. Jouw installatie werkt daardoor mogelijk op halve kracht.
 • Jouw dak heeft een dakkapel. Kom niet met het idee om daar zonnepanelen op te plaatsen. Een professional zal dat ook nooit doen. De dakkapel geeft schaduwval en het dak van de dakkapel is sneller aan vervanging toe dan de zonnepanelen zelf.

De voordelen bij een zonnepaneel

 • Zonnepanelen verdienen zichzelf ieder jaar terug. Doordat je veel minder betaalt voor je energie betaal je veel minder met zonnepanelen aan het energiebedrijf. Het terugverdienen duurt tussen 7 en 12 jaar.
 • Zonnepanelen verhogen de prijs van je huis. Ze zorgen voor een beter energielabel.

Check deze zaken eerst:

 • Kijk naar je eigen verbruik. Dat doe je door te kijken naar je energierekening van het afgelopen jaar. Stem je installatie daarop af.
 • Je moet een slimme energiemeter hebben. Alleen deze is in staat om te registreren hoeveel energie jij terug levert.

Besparen met deze tips

Werk samen met een groter geheel. Als grotere groep kan je korting bedingen doordat je meer panelen tegelijk inkoopt. Bovendien krijg je dan vaak betere voorwaarden.
Ga eerst de prijzen vergelijken.

De kwaliteit van vakmannen in Veenendaal

Met onderstaande button vraag je prijzen op bij vakmannen in Veenendaal. Door het vergelijken hiervan kom je al snel tot een besparing van 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!