Zonnepanelen Valkenswaard

Zonnepanelen ValkenswaardAangezien zonlicht gratis en oneindig is, is het aanschaffen van zonnepanelen in Valkenswaard een slim idee. Voornamelijk als je rekening wilt houden met het feit dat Nederland over een aantal jaar volledig duurzaam moet draaien, waarbij groene stroom centraal staat. Wil je meer weten over verduurzaming wegens zonnepanelen en de zaken die hierbij komen kijken? Hieronder staat veel meer informatie die je door kunt nemen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Valkenswaard? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Valkenswaard

Valkenswaard doet ook mee met de huidige energietransitie waarbij we hard werken om Nederland te verduurzamen. Per 2050 dient Nederland volledig groen te zijn, waardoor het kopen van zonnepanelen in Valkenswaard wel degelijk de moeite waard is. Valkenswaard is niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een ideaal gebied om te profiteren van de zonne-energie.

Kosten van zonnepanelen in Valkenswaard

Investeren in een set zonnepanelen is niet echt goedkoop, de prijzen starten vanaf €180 voor het goedkoopste paneel en kunnen oplopen tot €400 per paneel of zelfs hoger. Hoe meer panelen je vervolgens koopt, des te hoger de totale kosten. Hieronder tref je een overzichtelijk tabel waarbij je kunt nagaan hoeveel je moet gaan betalen voor zonnepanelen in Valkenswaard afhankelijk van het aantal panelen. Hierbij gaat het om goedkope panelen van €250 per paneel.

Aantal panelen Vermogen Kosten
8-10 2.200 Wp 2.000 – €2.500
10-12 3.000 Wp 2.500 – €3.000
14-16 4.000 Wp 3.500 – €4.000
16-20 5.000 Wp 4.000 – €5.000
20-22 6.000 Wp 5.000 – €5.500

Huur een lokale specialist in

Specialisten die uit Valkenswaard zelf komen die hoeven niet ver te reizen om de zonnepanelen te komen installeren of om een mogelijke storing te verhelpen. Naast de arbeidskosten ga je hoge kilometerkosten betalen als je een specialist inhuurt die landelijk gevestigd is. Lokale specialisten kunnen je daarnaast professioneel advies geven omtrent vergunningseisen en subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Valkenswaard.

Subsidies zonnepanelen in Valkenswaard

Ben je woonachtig in de gemeente Valkenswaard? Dan kan je aan het project de Groene Zone meedoen. Je kunt met deze regeling zonnepanelen kopen zonder eigen begininvestering wat de aanschaf aantrekkelijker maakt. Alhoewel landelijke subsidies niet meer beschikbaar zijn, kan je vaak wel checken wat de lokale subsidiemogelijkheden zijn die gelden op dat moment. Ga langs het gemeentehuis om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van subsidies op zonnepanelen in Valkenswaard.

De btw-regeling

In de meeste gevallen heb je bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen de kans om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst, of je nou particulier of een ondernemer bent. Schrijf jezelf eerst in als ondernemer voor de btw en dien vervolgens de aanvraag op tijd in zodat de Belastingdienst de 21% btw terug kan storten op je rekening. Als het ware kan je de btw-regeling beschouwen als een korting van 21% op de investeringskosten.

Voordelen van zonnepanelen

Zonlicht is gedurende het hele jaar beschikbaar en gratis. Deze bron is niet alleen oneindig, maar zelfs gedurende de koude wintermaanden kan je voldoende stroom opwekken om te voorzien in je energiebehoeften. Daarnaast wek je met zonnepanelen onafhankelijk je eigen groene stroom op milieuvriendelijke wijze op. Naast het feit dat je bespaart op de maandelijkse energiekosten en geniet van een hoog rendement, gaat je huis ook omhoog in waarde en betaal je geen belasting over de energie.

Relevante keurmerken

Een zonnepanelensysteem dient lang mee te gaan, aangezien je minstens 25 jaar zou moeten profiteren van flinke opbrengsten. Om verzekerd te zijn van panelen van goed kwaliteit, dien je te vragen of er keurmerken zijn. Keurmerken die de kwaliteit, veiligheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van zonnepanelen garanderen zijn het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk. Het Zonnekeur keurmerk wordt alleen uitgegeven aan specialisten die gecertificeerd zijn en dus door jarenlange ervaring beschikken over voldoende kennis.

Zaken die fout kunnen gaan

Kijk altijd eerst naar de zaken die fout kunnen gaan wanneer je zonnepanelen gaat kopen, zodat je zelf geen onnodige fouten maakt. De zaken die snel mis kunnen gaan zijn:

  • Niet eerst nagaan of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Elk dak soort heeft een ander soort zonnepanelensysteem nodig, aangezien je hellende en platte daken hebt waarbij het installatieproces heel anders verloopt.
  • Offertes vergelijken zonder rekening te houden met de btw. Sommige offertes worden zonder btw uitgegeven, waardoor de kosten dus goedkoper lijken te zijn. Voorkom onaangename verassingen door offertes te vergelijken die allemaal inclusief de btw zijn.

Vraag offertes aan

Is je dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en wil je ook profiteren van de 1.117 uren per jaar in Valkenswaard? Dan is het kopen van zonnepanelen een uitstekende keuze als je los van de energieleverancier je eigen groene stroom op wilt wekken. Als je eerst offertes vergelijkt met elkaar, dan maak je het meest kans om een voordelige offerte te scoren zodat je flink kunt besparen op de aanschafkosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!