Zonnepanelen Valkenburg

Zonnepanelen ValkenburgSteeds meer en meer mensen zien in dat de zon een schone, oneindige en gratis energiebron is voor een energiezuiniger en duurzame toekomst, waardoor je ook veel zonnepanelen in Valkenburg ziet verschijnen. Valkenburg heeft veel daken die nog geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen, en daarnaast profiteert dit gebied jaarlijks van minstens duizend uur zon. Als je woonachtig bent in Valkenburg en overweegt om zonnepanelen te kopen? Lees dan eerst alles hieronder en ga dan op goed geïnformeerde wijze de aanschaf aan.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Valkenburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

De kwaliteit van een zonnesysteem is natuurlijk heel belangrijk, maar ook de prijs is van groot belang. Het ene zonnepaneel is veel duurder dan de ander, waardoor je voor een groot zonnesysteem ook vele malen meer gaat betalen. De zonnepanelenprijs is min of meer opgebouwd uit de materiaalkosten, de kosten om apparatuur in te huren om de installatie te verzorgen, de reiskosten en natuurlijk de loonkosten van de installateur. Hou verder rekening dat je op de hele zonnepanelenprijs nog 21% btw moet betalen.

Kosten van zonnepanelen in Valkenburg

Men zegt vaak dat zonnepanelen in Valkenburg heel duur zijn, maar dit valt reuze mee als je nagaat hoeveel je jaarlijks gaat besparen. De totale kosten kunnen worden bepaald door de paneelsoort, het vermogen en het aantal. Ga na uit de tabel hieronder hoeveel je moet gaan betalen als je zonnepanelen in Valkenburg gaat aanschaffen op basis van het aantal zonnepanelen per huishouden. Hier komen nog de installatiekosten bij, welke lopen tussen de €850 en de €2.500 per systeem.

Huishouden Aantal panelen Vermogen Aanschaf Besparing
1 11 2.700 Wp 5.100 530 per jaar
2 16 4.000 Wp 7.600 785 per jaar
3 20 4.800 Wp 9.100 940 per jaar
4 22 5.400 Wp 10.200 1.055 per jaar
5 25 6.200 Wp 11.700 1.215 per jaar
6 26 6.350 Wp 12.000 1.240 per jaar

Huur een lokale specialist in

Specialisten die werkzaam zijn op lokaal gebied, kunnen veel sneller aanwezig zijn op de afgesproken datum en plaats. Omdat deze specialisten in Valkenburg zelf zijn gevestigd hoef je daarnaast niet veel uit te geven aan kilometerkosten omdat de specialist niet veel hoeft te reizen voor de afspraak. Tenslotte dien je een lokale specialist in te huren om verzekerd te zijn dat je vergunningsaanvraag en je subsidieaanvraag op de juiste manier worden verzorgd.

Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Valkenburg?

Op landelijk niveau is het antwoord helaas nee, maar op lokaal niveau kan je wel in aanmerking kopen voor een subsidieregeling mits je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Check eerst wat de opties zijn bij de gemeente Valkenburg. Zo kan je de ISDE of de SEEH-subsidie aanvragen, maar de voorwaarden variëren enorm. Naast de subsidiemogelijkheden voor zowel particulieren als ondernemers kan je nog de btw terugvorderen bij de Belastingdienst om te profiteren van nog eens 21% korting.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen gaat kopen, bepaal dan eerst of je dak wel echt geschikt is voor zonnepanelen en ga na wat voor soort zonnepanelensysteem je nodig hebt. Check daarnaast of je een vergunning gaat moeten aanvragen en informeer naar de subsidiemogelijkheden zodat je daar rekening mee kunt houden. Ga hierna op zoek naar lokale specialisten en maak een vergelijking van de offertes die je opvraagt, en kies de meest ideale specialist uit. Ga akkoord met de uitgekozen offerte, en laat de zonnepanelen installeren. Vraag de btw terug nadat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn op je dak.

Valkuilen zonnepanelen

Het kan al gauw misgaan als je niet op de juiste wijze bent voorbereid op de aanschaf van zonnepanelen in Heel. Goedkope prijzen van zowel zonnepanelen als installateurs kunnen je al gauw verleiden waardoor je de belangrijkste zaken snel uit het oog verliest. Hou dan ook rekening met de onderstaande valkuilen:

  • Bespaar niet op de kwaliteit. Als je wilt besparen dan is dat heel begrijpelijk als je aangetrokken bent tot een zeer lage aanschafprijs, maar hou de kwaliteit van de panelen wel goed in de gaten. Panelen van laag kwaliteit zijn niet te vertrouwen aangezien ze vaak minder opleveren en sneller defect raken.
  • Zoek eerst meerdere zonnepaneelspecialisten in je omgeving zodat je een vergelijking kunt maken. Dit is niet alleen belangrijk om een beeld te krijgen van de totale kosten bij elke specialist, maar zo kan je ook nagaan wat je te wachten staat bij elk van deze specialisten qua voorwaarden, kwaliteit, dienstverlening en dergelijke.

Vraag offertes aan

Omdat zonnepanelen een kostbare investering zijn, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je wilt dan ook dat je hoge investering de moeite waard is. Het is je dan ook sterk aangeraden om eerst een vergelijking te maken van verschillende zonnepaneeloffertes zodat je de meest voordeligste keuze kunt maken. Dit is de allereenvoudigste manier om te kunnen besparen op je begininvestering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!