Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen UtrechtIn Utrecht lijkt wel goud in de grond te zitten. Je zou het tenminste denken als je naar de huizenprijzen kijkt. De energieprijzen zijn eveneens aan de hoge kant. Het is dan ook niet vreemd dat veel inwoners van Utrecht zonnepanelen op hun dak plaatsen. Wanneer jij nog twijfelt over deze aanschaf, of wanneer je eerst nog informatie wil hebben we hier een aantal kooptips voor jou verzameld. Ook keken we naar de leveranciers die jij  het beste kan kiezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Utrecht? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen ontrafelt

Zonnepanelen zijn kostbaar. De prijs bestaat uit de volgende delen:

  • Dure materialen. Daarbij mag je denken aan het monokristallijn silicium wat van zowel zonlicht als daglicht energie kan maken. Verder mag je denken aan het research wat eraan vooraf ging. Ga niet voor goedkopere oude varianten. Deze leveren veel minder op.
  • Dure arbeidskracht. Een gecertificeerde installateur kan jou zomaar 1200 euro kosten. Bespaar hier echter niet op. Doordat jouw installatie voor de volle 100 procent levert is hij zijn geld meer dan waard.
  • Schaars materiaal. Door de zonnepanelen in een groter aantal te kopen kan je een prijs bedingen. Bestel je ze alleen dan betaal je de hoofdprijs.
  • Dure reiskosten. Die post heb je zelf in de hand. Ga voor een leverancier in Utrecht voorde laagste reiskosten.

De kosten van zonnepanelen in Utrecht

We vroegen offertes op bij meerdere plaatselijke leveranciers en kregen de volgende offertes binnen:

Welke generatie panelen koop je Wat is het vermogen van het paneel Wat is de energiebron Wat is de prijs gemiddeld van een installatie met 10 panelen en een omvormer
Een van de eerste generaties Tot 175 Wp Volle zon 3195 euro
Een van de latere generaties met silicium Tot 275 Wp Zon 4866 euro
De nieuwste generatie met monokristallijn silicium Tot 400 wp Zon en daglicht 6495 euro

Waarom een specialist in Utrecht inhuren

Het beste schakel je voor je zonnepanelen een plaatselijke leverancier in. Dat doe je om de volgende redenen:
De specialist uit Utrecht kent de stad. Hij weet of er een vergunning nodig is voor jouw dak. Verder weet hij of er vergoedingen worden gegeven voor zonnepanelen in jouw situatie.
De specialist uit Utrecht kan snel en goedkoper bij jou zijn. Hij zal lagere reiskosten berekenen.

Is er steun of subsidie in Utrecht

De gemeente Utrecht geeft steun en subsidie wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Op deze pagina lees je daar meer over.

Vraag gemakkelijk jouw BTW terug

Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bericht van de belastingdienst.
Je vraagt je BTW terug.

De keurmerken die je in de gaten moet houden

Het CE keurmerk van de Europese Unie. Het paneel voldoet aan de eisen die de EU eraan stelt. Het gaat om eisen op het gebied van belasting van het milieu bij de productie en de veiligheid.
Het Tüv keurmerk van de Duitse regering. Dit paneel voldoet aan de nog strengere eisen van de Duitse regering.
Het Zonnekeur keurmerk van de gecertificeerde installateur. Deze installateur zal het uiterste uit jouw zonnepanelen installatie halen en daarmee zorgen dat jij waar voor je geld krijgt met je zonnepanelen installatie.

De valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen

Je dak heeft geen schouw gehad. Daardoor is er een grote kans dat jouw panelen het niet goed doen door schaduwval.
De leverancier zit te ver weg. Daardoor betaal jij een behoorlijk bedrag aan kilometerkosten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen betalen zichzelf terug. Dat houdt in dat je vanaf de aanschaf al een lager termijnbedrag gaat betalen. De terugverdientijd hangt af van de prijs van de zonnepanelen en het rendement.
Zonnepanelen zorgen voor meer waarde. Jouw huis krijgt een hogere waarde doordat het een beter energielabel krijgt.

De checklist bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen let je op de volgende zaken:
Kijk naar jouw energiemeter. Je hebt een slimme energiemeter nodig voordat je zonnepanelen kan laten plaatsen. Je moet kunnen monitoren hoeveel energie je hebt terug geleverd.
Kijk naar jouw verbruik. Dat doe je door naar je jaarfactuur te kijken. Op die manier kan je jouw installatie afstemmen op je verbruik.

Besparen op zonnepanelen doe je met onderstaande tips.

Ga voor de kracht van samen. Schaf samen met een collectief of je buren zonnepanelen aan en beding een lagere prijs.
Ga voor de laagste prijs door te vergelijken.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Utrecht

Dit doe je door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers die je vergelijkt. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 21 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!