Zonnepanelen Zundert

Zonnepanelen ZundertHet is best logisch dat zonnepanelen in Zundert jaarlijks veel opleveren, zeker als je rekening houdt met de ruim 1.105 zonuren waar deze gemeente jaarlijks van geniet. Wil je meer weten over de opbrengsten, de kosten, de subsidiemogelijkheden en de valkuilen van zonnepanelen in Zundert? Lees dan hieronder verder om meer te weten over de zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf en installatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zundert? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Zundert

Zonnepanelen in Zundert doen het goed. Naast het hoge rendement bespaar je op de maandelijkse energiefactuur en wek je je eigen groene stroom op zonder dat je het milieu beschadigd en zonder afhankelijk te zijn van de energieleverancier. Daarnaast doen zonnepanelen de waarde van je woning aanzienlijk stijgen en kan je rekenen op een verbeterd energielabel van je huis. In de gemeente Zundert zijn velen al overtuigd van de vele voordelen van zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen in Zundert

Zonnepanelen kosten wel wat, maar je kunt dan ook minstens 25 jaar lang profiteren van hoge jaarlijkse opbrengsten en een flink verlaagde maandelijkse energierekening. Als je benieuwd bent wat je moet gaan betalen om een set zonnepanelen in Zundert te kopen, check dan de tabel hieronder waarbij je kunt nagaan hoeveel panelen je nodig hebt per huishoudgrootte.

Aantal panelen Huishouden Kosten
10-12 1 4.100
15-17 2 5.450
18-20 3 6.400
21-23 4 7.250
23-25 5 8.100

Huur een lokale specialist in

Het aanvragen van vergunningen kan makkelijk lijken, maar er zijn allerlei technische specificaties die je moet kunnen vermelden op de aanvraag. Een lokale specialist kan je hier het best bij helpen, aangezien deze alles weet over de vergunningseisen in Zundert. Daarnaast zijn de kilometerkosten bij lokale specialisten heel wat lager aangezien de specialist veel minder moet rijden om naar je toe te komen voor de installatie of in geval van een storing of probleem.

Subsidies zonnepanelen in Zundert

Ga je zonnepanelen kopen? Dan hoef je niet te rekenen op een landelijke subsidie, maar je hebt voor zonnepanelen in Zundert wel verschillende subsidiemogelijkheden. Ga na op de website van de gemeente Zundert wat de voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een subsidie om de kosten te kunnen verlagen.

De btw-regeling

De btw-regeling maakt het mogelijk om de gehele btw terug te vorderen nadat je als ondernemer voor de btw bent geregistreerd. Zowel particulieren als ondernemers kunnen de btw terugvorderen. De volgende stappen kunnen je onderweg helpen bij het terugvragen van de btw:

 • Ga naar de website van de Belastingdienst en vul het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders in.
 • Stuur het formulier op en wacht op een reactie met de aanmelding.
 • Hierna kan je de btw-aangifte indienen. Doe dit binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aankoop.

Valkuilen zonnepanelen

Bepaalde zaken kunnen al gauw misgaan wanneer je zonnepanelen in Zundert gaat kopen, waardoor het ook slim is om rekening te houden met de bekende valkuilen waaronder:

 • Alhoewel zonnepanelen vrijwel onderhoudsarm zijn, is het toch belangrijk om van tijd tot tijd zorg te dragen voor het schoonhouden van het systeem met een vochtig doekje. Dit verlengt de levensduur van de panelen en zorgt ervoor dat het rendement niet makkelijk omlaaggaat.
 • Men kiest vaak een goedkope specialist, maar dit is niet zo verstandig als je verzekerd wilt zijn van optimaal werkende panelen met een hoog rendement. Erkende specialisten kunnen dan wel wat duurder zijn, maar naast het feit dat je garantie krijgt met een erkende specialist kan je ook een subsidie aanvragen en weet je zeker dat je installatie jarenlang foutloos werkt.

Besparen op zonnepanelen

Beschouw jij zonnepanelen als een hoge investering? Dan kan je de onderstaande hanige bespaartips in acht nemen om de kosten flink te doen verlagen. Zo wordt de aanschaf nog aantrekkelijker gemaakt omdat je veel minder hoeft te betalen.

 • Maak eerst een vergelijking van meerdere offertes en kies hier de offerte uit die het past binnen je budget.
 • Lokale specialisten zijn veel goedkoper omdat ze minder hoeven te rijden.
 • Koop een klein goedkoop zonnepanelensysteem en breid naderhand uit met extra panelen.
 • Ga na of je jezelf kunt aanmelden bij een collectief door informatie op te vragen bij het Energieloket.
 • Verminder de investeringskosten door een subsidie aan te vragen en door de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst.
 • Installeer zelf de zonnepanelen en vermijd hierdoor de installatiekosten van een specialist.

Voor niets gaat de zon op, en met zonnepanelen op het dak maak jij goed gebruik van de kans om je eigen duurzame stroom op milieuvriendelijke manier op te wekken zodat je niet alleen bespaart maar zodat de panelen ook veel opleveren. Wil je meer weten over de mogelijkheden? De eerste stap is altijd om offertes met elkaar te vergelijken om een goede deal te vinden waardoor je tot wel 20% kunt besparen op de kosten van zonnepanelen in Zundert.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!