Zonnepanelen Uithuizermeeden

Zonnepanelen UithuizermeedenZonnepanelen schaf je niet zomaar aan. Toch is dit een perfecte tijd om deze aankoop te overwegen. De prijzen van zonnepanelen zijn momenteel erg gunstig en dat komt doordat er veel interesse is. De daken van Uithuizermeeden en de gemeente Het Hogeland worden steeds meer voorzien van zonnesystemen en daardoor gaan de kosten naar beneden. De kwaliteit van zonnepanelen is daarbij erg hoog op dit moment en voor minder geld kun je dus meer opbrengsten genereren. De onderstaande informatie is opgesteld voor inwoners uit Uithuizermeeden en de gemeente Het Hogeland die overwegen zonnepanelen aan te schaffen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Uithuizermeeden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Zonnepanelen zijn momenteel erg in trek. De prijzen zijn laag en de mogelijke opbrengsten gaan omhoog. De terugverdientijd is bij een geschikt dak slechts 7 jaar. We hebben de kosten (inclusief montage) en de mogelijke opbrengsten samengevat in de onderstaande tabel.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Uithuizermeeden inhuren?

Het inhuren van een regionale specialist uit Uithuizermeeden en omstreken is vaak voordeliger dan het aannemen van een nationaal bedrijf. Dat komt doordat een specialist uit Uithuizermeeden geen voorrijkosten in rekening brengt en ze komen ook na de installatie nog bij je langs voor onderhoud, het vervangen van de omvormer en reparaties. Al met al kan dat een flink bedrag schelen. Regionale bedrijven weten ook veel beter wat er in de regio en bij de gemeente speelt en wat de opbrengsten zijn waar jij woont. Contact is sneller en laagdrempeliger, want jullie staan zo bij elkaar op de stoep.

Is er steun/subsidie in Uithuizermeeden?

De gemeente Het Hogeland biedt voldoende steun aan voor inwoners die investeren in zonnepanelen. Er is geen subsidie, omdat er de btw-teruggave is van de Belastingdienst. De gemeente heeft daarom het Energieloket in het leven geroepen voor iedereen die de woning wil verduurzamen. Je vindt er onafhankelijk advies over het aanschaffen van zonnepanelen, lijsten met specialisten uit je regio en alle informatie over acties en regelingen van de landelijke- en regionale overheden. De Waardevermeerderingsregeling is bedoeld voor het compenseren van schade aan bestaande zonnesystemen door een aardbeving.

Garanties

Als je een zonnesysteem aanschaft, dan krijg je een aantal garantieregelingen.

  • Productgarantie: de fabrikanten van de zonnepanelen en de omvormer geven je een productgarantie. Voor zonnepanelen is deze meestal 15 jaar en voor omvormers 5 jaar.

  • Vermogensgarantie: van de fabrikant van de zonnepanelen krijg je ook een vermogensgarantie. Daarmee ben je gedekt als het vermogen van je zonnepanelen te snel achteruit gaat. Een standaard vermogensgarantie verzekert 80% na 25 jaar gebruik.

  • Installatiegarantie: je krijgt een installatiegarantie van de specialist die je zonnepanelen levert en monteert. Deze is meestal 5 jaar.

  • Opbrengstgarantie: sommige specialisten bieden een opbrengstgarantie aan. Ze garanderen dan een bepaalde jaarlijkse opbrengst voor 15 jaar lang. Kom je daar een jaar niet aan, dan wordt het verschil bijgelegd.

  • Systeemgarantie: sommige installateurs bieden een systeemgarantie aan. Dat is een overkoepelende garantieregeling voor het systeem tot aan de zonnepanelen wat het een stuk overzichtelijker maakt als je een incident wilt melden.

De terugverdientijd

Momenteel verdienen zonnepanelen in Nederland zich in minimaal 7 jaar terug bij een dak dat perfect is voor zonnepanelen. Staat jouw dak niet helemaal op het zuiden, valt er wel eens schaduw op of is de hellingshoek niet ideaal, dan is een terugverdientijd van 10 jaar gemiddeld. De zonnepanelen die nu worden verkocht gaan zeker 30 jaar mee. Dat betekent dat de opbrengsten automatisch 20 jaar voor jou pure winst zijn. Houd er wel rekening mee dat je een string omvormer in die periode 2 keer moet vervangen.

Interessante bespaartips

Goedkoop is duurkoop bij zonnepanelen, maar met deze tips bespaar je zonder de kwaliteit te verliezen.

  • Winter: koop je zonnepanelen in de winter. Dat is wanneer specialisten met acties en aanbiedingen komen om de verkoop te stimuleren.

  • Collectief: schaf zonnepanelen aan met een collectief en je krijgt volumekorting. Deelname is gratis en vrijblijvend en je betaalt niets totdat je besluit het aanbod van de aangesloten specialist aan te nemen.

  • Regionale specialist: neem een specialist aan uit Uithuizermeeden en omgeving. Als ze dicht genoeg bij je gevestigd zijn, rekenen ze geen voorrijkosten. Dit is niet alleen nu handig, maar ook later als je ze nog een keer nodig hebt.

Specialisten vergelijken in Uithuizermeeden

De beste manier om de beste prijs te vinden is door een vergelijking te maken van wat de bedrijven in Uithuizermeeden te bieden hebben. Wij hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd met vakkundige specialisten in jouw regio. Vraag offertes op bij bedrijven in Uithuizermeeden en omstreken en je kiest zelf het bedrijf uit dat jou het beste verder kan helpen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!