Zonnepanelen Uitgeest

Zonnepanelen UitgeestIedereen die in deze regio woont, weet dat het aanschaffen van zonnepanelen in Uitgeest veel op zal leveren. Dat is te merken aan de verschillende daken in het gebied die inmiddels al zijn voorzien van zonnepanelen. Ga verder met lezen om meer te weten over de belangrijke zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Uitgeest.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Uitgeest? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Uitgeest

Met 1.130 zonuren per jaar in Uitgeest kan je flink profiteren door het kopen van een set zonnepanelen. De daken in Uitgeest zijn uitermate geschikt voor het plaatsen van een zonnepanelen systeem, waardoor de meeste woningeigenaren en ondernemers al zijn begonnen met het aanschaffen van zonnepanelen.

De prijsopbouw

Om na te gaan waar je kunt besparen op de investeringskosten, is het belangrijk om te kijken naar de prijsopbouw van zonnepanelen in Uitgeest. De materialen vormen het overgrote deel van de prijs. Daarnaast betaal je ook voor de arbeidskosten, de apparatuur die ingehuurd moet worden voor de installatie, de 21% btw en de eventuele kilometerkosten.

De kosten

Er komen vrij hoge kosten kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen. Welke generatie zonnepanelen en het vermogen per paneel is van grote invloed op de kosten. De gemiddelde kosten per paneel zijn als volgt:

Generatie zonnepanelen

Vermogen

Kosten per paneel

Eerste generatie panelen

Maximaal 200 Wp

295

Latere generatie panelen

Maximaal 275 Wp

365

Nieuwste generatie panelen

Maximaal 400 Wp

565

Waarom een lokale zonnepanelen specialist?

Zorg dat je kiest voor een lokale zonnepanelen specialist zodat je kunt besparen op de kilometerkosten, welke hoog kunnen oplopen als je een landelijke specialist inhuurt. Daarnaast kan een lokale specialist je het beste advies geven over de werking, aanschaf en installatie van zonnepanelen in Uitgeest.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen in Uitgeest

De aanschaf van zonnepanelen is niet goedkoop, maar toch probeert de gemeente Uitgeest de inwoners zoveel mogelijk te stimuleren om hun woning te verduurzamen door zonnepanelen aan te schaffen. Helaas kan je op landelijk niveau geen subsidie meer krijgen, maar je kunt wel langs bij het gemeentehuis om na te gaan wat de subsidiemogelijkheden zijn. Verder kan je de volledige btw die je hebt betaald voor de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.

Btw terugvorderen op zonnepanelen in Uitgeest

Bij het kopen van zonnepanelen kan je de 21% btw op zowel de aanschaf als de installatie terugvorderen bij de Belastingdienst. Om in aanmerking te komen hiervoor is het nodig om jezelf in te schrijven als ondernemer voor de btw. Vervolgens dien je het aanvraagformulier in te dienen en te wachten op een reactie van de Belastingdienst zodat de btw kan worden teruggestort op je rekening.

Keurmerken van zonnepanelen

Ga je zonnepanelen in Uitgeest kopen? Let dan op dat de volgende keurmerken aanwezig zijn:

  • CE-keurmerk, waardoor je verzekerd bent van panelen die door de Europese Unie zijn goedgekeurd.

  • Tüv-keurmerk, waarbij je panelen aanschaft die voldoen aan de strenge Duitse eisen.

  • Zonnekeur keurmerk, wat inhoudt dat de ingehuurde specialist erkend is en op professionele wijze te werk behoort te gaan.

De mogelijke valkuilen

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten, zodat je niet trapt in de mogelijke valkuilen die de aanschaf van zonnepanelen met zich meebrengt. Schakel de hulp van een lokale specialist in. Zo hoef je geen hoge kilometerkosten te betalen zoals wel het geval is bij een landelijke specialist. Vergeet daarbij niet om ook de btw op tijd terug te vorderen zodat je de volledige 21% btw op de investeringskosten van zonnepanelen in Uitgeest terug kunt krijgen.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van zonnepanelen in Uitgeest ligt tussen de 6 en 10 jaar, afhankelijk van waar je de panelen inkoopt en de subsidiemogelijkheden. Zodra de terugverdientijd voorbij is, profiteer je enkel van de jaarlijkse opbrengsten die zonnepanelen in Uitgeest opleveren.

Handige checklist

Vergeet bij het aanschaffen van zonnepanelen in Uitgeest niet te vergeten om eerst te checken of je een slimme meter hebt in verband met het terugleveren van extra energie. Check verder in hoeverre de specialist die je in gaat huren lokaal gevestigd is en laat deze eerst de zonnepanelen tekenen om rekening te houden met de schaduwval.

Besparen op zonnepanelen in Uitgeest

Zonnepanelen kopen is een vrij hoge investering. Besparen is dan ook zeker interessant indien mogelijk. Hieronder tref je een aantal bespaartips:

  • Vergelijk eerst offertes en kies de voordeligste offerte.

  • Schakel een lokale specialist in voor de installatie.

  • Deel de installatiekosten met buren die ook zonnepanelen aan willen schaffen.

  • Sluit je bij een collectief voor zonnepanelen aan.

  • Vorder de btw terug bij de Belastingdienst.

  • Check naar lokale subsidiemogelijkheden bij de gemeente.

Ben je woonachtig in Uitgeest en beschik je nog niet over zonnepanelen op het dak? Dan is het hoog tijd dat je informeert naar de mogelijkheden. Vergelijk eerst offertes voordat je een keuze maakt zodat je bespaart op de kosten van zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!