Zonnepanelen Uden

Zonnepanelen UdenDe zon in Uden schijnt voor iedereen en is ook nog eens gratis. Het is dan ook gelijk om die reden dat je op steeds meer daken zonnepanelen ziet verschijnen. Wanneer jij wil dat de zon ook voor jou gaat werken is het goed om je eerst in te lezen. We hebben wat praktische informatie voor wie zonnepanelen wil aanschaffen. Daarnaast hebben we een paar kooptips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Uden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen nader verklaard

Zonnepanelen zijn kostbaar en het is goed om je te verdiepen in de opbouw van de prijs. Dan weet jij gelijk waar je wel of niet op kan besparen.

  • Zaken waar je niet op bespaart: het materiaal en het research. Dit is de post die het grootste deel van de prijs bepaalt. Het materiaal is monokristallijn silicium. Dit materiaal zet zonnestralen om in energie maar er kan ook gebruik worden gemaakt van daglicht om energie te maken. Dit zijn de enige panelen waarmee dit kan. Het is dan ook niet verstandig om de oude generatie zonnepanelen aan te schaffen, ook al zijn die goedkoper.
  • Zaken waar je evenmin op bespaart: het arbeidsloon. Het arbeidsloon van de gecertificeerde installateur bedraagt gemiddeld 1200 euro. Het is zeer onverstandig om hierop te gaan besparen. De gecertificeerde installateur is namelijk in staat om jouw installatie voor de volle honderd procent te laten werken. Hij haalt het uiterste uit jouw zonnepanelen. Dit geld verdien je dus weer terug.
  • Iets wat je weer terugkrijgt: de BTW. De BTW is een post die je naderhand weer mag terugvorderen bij de belastingdienst. Dit schiet je dan ook voor maar na de plaatsing van je zonnepanelen vorder je de BTW weer terug.
  • Iets waar je flink op bespaart: de kilometerkosten. Dit is een post die je zelf in de hand houdt door te kiezen voor een leverancier uit (de regio van) Uden.

De kosten van zonnepanelen in jouw regio

We vroegen bij meerdere leveranciers offertes op. Men stuurde ons de volgende prijsopgaven.

Wat voor techniek hebben de zonnepanelen Wat is het vermogen per paneel Wat is de terugverdientijd Wat is de prijs per paneel
Oude techniek met glas Tot 175 Wp 7 jaar Gemiddeld 235 euro
Recentere techniek met silicium Tot 275 Wp 9 jaar Gemiddeld 385 euro
Nieuwste techniek met monokristallijn silcium Tot 400 Wp 11 jaar Gemiddeld 495 euro

Waarom een specialist in Uden inhuren

Het is altijd aan te raden om een specialist in Uden in te huren. Dat doe je om de volgende redenen:
De plaatselijke specialist weet of er bepaalde regels zijn voor vergoedingen. Denk in dat geval aan vergunningen die moeten worden aangevraagd. De plaatselijke specialist kan daarbij helpen.
De plaatselijke specialist weet of jij recht hebt op vergoedingen. Denk in dat geval in eerste instantie aan een premie of subsidie die je kan opvragen bij de gemeente. De plaatselijke leverancier kan je daarbij helpen.

Is er steun of subsidie in Uden

De gemeente Uden geeft actief steun en subsidie wanneer jij zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Je leest er meer over op deze pagina.

De betaalde BTW weer terug vragen

BTW die je hebt betaald voor je installatie met zonnepanelen kan je op de volgende manier terug vragen:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Na de registratie komt er een bevestiging.
Na de bevestiging kan jij de BTW terug vragen.

De keurmerken die bij zonnepanelen horen

Bij zonnepanelen draait het allemaal om de juiste kwaliteit. Kijk dan ook goed naar de volgende keurmerken:
Kijk naar het zonnekeur keurmerk. Dit wordt alleen aan de gecertificeerde installateur gegeven.
Kijk naar het CE keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven wanneer de panelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Kijk naar het Tüv keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven wanneer de panelen voldoen aan de nog strengere eisen die de Duitse overheid eraan stelt.

De problemen die je tegen kan komen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunnen er dingen misgaan. Pas op voor de volgende problemen:
Uitermate goedkope panelen. Krijg je zonnepanelen aangeboden tegen een prijs die eigenlijk veel te laag is, pas dan op. Je hebt waarschijnlijk te maken met panelen die van een verouderd model zijn. Je schiet er weinig mee op want deze panelen leveren te weinig vermogen.
Een dak zonder schouw. Jouw dak moet eerst aan een schouw worden onderworpen. Dat houdt in dat er wordt gekeken of er sprake is van schaduwval op jouw dak.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Een installatie met zonnepanelen biedt jou onder andere de volgende voordelen:
De panelen verdienen zichzelf terug. Dat wil zeggen dat de panelen gelijk voordeel opleveren. Je betaalt een minder hoog voorschot en daardoor verdien je een maandelijks bedrag terug.
De panelen verhogen de waarde van je huis. Een woning met zonnepanelen heeft een beter energielabel. Daardoor is jouw huis direct meer waard.

Zaken die je checkt

Kijk naar het benodigde vermogen. Dat doe je door eerst je oude jaarafrekeningen te vergelijken. Stem het vermogen van je panelen daarop af.
Kijk naar je energiemeter. Je moet in je huis een slimme energiemeter hebben hangen.

Goede bespaartips

Koop samen in. Dat doe je met een gemeentelijk initiatief of bijvoorbeeld samen met je buren.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Uden

Dit doe je via deze button. Je krijgt meerdere offertes die je naast elkaar legt. Op die manier kom je tot een goede vergelijking. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 19 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!