Zonnepanelen Tollebeek

Zonnepanelen TollebeekProfiteer van de ruim 1.110 zonuren per jaar door zonnepanelen in Tollebeek te kopen om op deze manier via natuurlijke zonne-energie je eigen groene stroom op te wekken zonder dat je het milieu beschadigd. Als je meer te weten wilt komen over zonnepanelen in Tollebeek, dan dien je hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Tollebeek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Tollebeek

Zonnepanelen kopen hoeft je niet direct blut te maken, maar je kunt wel rekenen op een minimale prijs van €5.000 voor een klein huishouden dat uit maar 1 of 2 personen bestaat. De kosten voor zonnepanelen in Tollebeek tref je in het overzicht hieronder, waarbij je kunt nagaan hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om in de energiebehoeften te voorzien van het huishouden. Daarnaast kan je zien hoe snel je de investering weer hebt terugverdiend.

Huishouden Zonnepanelen Vermogen Investering Terugverdientijd
1-2 personen 12 3.960 Wp 5.100 6
2-3 personen 16 5.280 Wp 6.800 7
3-4 personen 20 6.600 Wp 8.500 7
4-5 personen 24 7.920 Wp 10.200 8
5-6 personen 28 9.240 Wp 11.900 8

Huur een lokale specialist in

Waarom je voor een lokale specialist moet kiezen? Dat is eenvoudig, lokale specialisten zijn namelijk veel sneller vanwege de korte afstand. Vanwege deze snelheid zijn ze in staat om lage kilometerkosten te hanteren en kunnen ze veel sneller aanwezig zijn op de afspraak. Ook als er sprake is van een storing of mogelijk probleem met het systeem kan een lokale specialist direct komen terwijl je langer moet wachten op een landelijke specialist.

Subsidies zonnepanelen in Tollebeek

De gemeente Tollebeek is hard aan het werken aan het verduurzamen van de regio, waardoor er verschillende subsidieregelingen ter beschikking worden gesteld om de initiële kosten te verlagen. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen veel toegankelijker voor mensen die een beperkt budget hebben. Kijk daarnaast ook op de website van het energieloket Flevoland zodat je meer kunt weten over energiebesparing

De btw-aftrekregeling

De 21% btw kan je makkelijk weer terugvorderen bij de Belastingdienst. Je hoeft jezelf alleen aan te melden als ondernemer voor de btw. Nadat je aanmelding is goedgekeurd kan je de aangifte indienen en wachten totdat de Belastingdienst het bedrag op je bankrekening stort. De btw-aftrekregeling is de meest interessante regeling in Nederland voor de aanschaf van zonnepanelen.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

Je moet altijd vragen wat de garantieregelingen zijn die je krijgt bij de aanschaf en of er keurmerken aanwezig zijn. Denk bij keurmerken voor zonnepanelen aan het Tüv-keurmerk en het CE-keurmerk. Voor specialisten dien je te vragen naar het Zonnekeur keurmerk. De garanties die relevant zijn, zijn voornamelijk de fabrieksgarantie, de installatiegarantie en de opbrengst- of vermogensgarantie.

Maak deze fout niet

Als je offertes gaat opvragen bij zonnepanelenspecialisten om deze vervolgens met elkaar te gaan vergelijken, dan is het wel belangrijk dat je de vergelijking eerlijk doet. Vergelijk zo alleen offertes die allemaal inclusief de installatie of de btw zijn, anders kan je extra kosten verwachten en kan je de vergelijking als oneerlijk beschouwen.

De terugverdientijd

Elke duurzame maatregel verdient zichzelf binnen een bepaalde periode terug, waarbij deze tijd je aangeeft of de investering wel de moeite waard is geweest. Reken dan ook op een gemiddelde terugverdientijd van 5 tot 8 jaar voor zonnepanelen in Tollebeek, zeker als je de zonnepanelenprijs in acht neemt, de capaciteit van het systeem om zoveel mogelijk stroom in korte tijd op te wekken en de beschikbare financiële regelingen vanuit de overheid waarmee je de kosten kunt verlagen.

Check deze zaken van tevoren

Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de zonnepanelenaanschaf en -installatie dien je de onderstaande zaken eerst te checken:

  • Check of de offertes die je opvraagt wel allemaal inclusief alle relevante kosten zijn zoals de installatie en de btw anders is je vergelijking niet helemaal eerlijk.

  • Check of je buren of andere wijkgenoten interesse hebben om samen met jou zonnepanelen aan te schaffen om korting te bedingen.

Mogelijke bespaarmanieren

De mogelijke bespaarmanieren om de kosten van zonnepanelen zoveel mogelijk omlaag te drukken zijn:

  • Koop de zonnepanelen samen met anderen in of voer zelf de installatie uit.

  • Neem een subsidie en vraag de 21% btw terug.

  • Schakel een lokale specialist in maar vergelijk eerst offertes voordat je kiest.

  • Koop een klein zonnepanelensysteem die uit een beperkt aantal zonnepanelen bestaat.

Als je in de nabije toekomst plannen hebt gemaakt om zonnepanelen in Tollebeek te gaan kopen, dan is het juiste moment nu direct. De tijd is nog nooit zo rijp geweest als nu aangezien de zonnepanelenprijzen flink zijn gedaald en er veel steun vanuit de overheid is. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen op je eigen dak? Dan moet je eerst een geschikte specialist vinden door offertes te vergelijken met elkaar.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!