Zonnepanelen Tiel

Zonnepanelen TielDe Betuwe is een plek waar men alles weet over gebruik maken van de zon. Zonnepanelen zie je echter nog niet op elk dak en dat heeft zo zijn redenen. Het kan zijn dat je voor de aanschaf staat en nog vol vragen zit. Het kan ook zijn dat je wel panelen wil aanschaffen maar nog geen informatie hebt over subsidies en regelingen. We keken voor je en hebben een aantal zaken op een rij gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Tiel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten hoe de prijs is samengesteld

Als je eenmaal weet hoe de prijs van zonnepanelen is samengesteld weet je ook hoe je het gemakkelijkste kan besparen. We keken voor jou naar de componenten van de prijs van zonnepanelen.

  • Dure grondstoffen. Zonnepanelen van tegenwoordig worden gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een kostbare grondstof die ervoor zorgt dat de panelen energie kunnen opwekken uit daglicht en zonlicht. Deze technologie is het gevolg van veel research. Dit, in combinatie met het materiaal, is de grootste oorzaak van de hoge prijs. Doordat deze techniek niet in de voorgangers verwerkt zit is het echter iedere euro waard.
  • Dure arbeidskracht. De gecertificeerde installateur zorgt ervoor dat er een hoog prijskaartje hangt aan de zonnepanelen die jij koopt. Deze installateur kost gemiddeld 1200 euro. Hij zorgt ervoor dat jij het uiterste uit je installatie haalt en is zijn geld dan ook meer dan waard.
  • Schaarste van het paneel zelf. Zonnepanelen worden helaas nog niet in grote getalen verkocht en dat zorgt ervoor dat de prijs hoog blijft. Wanneer je met een grotere groep zonnepanelen koopt zal die prijs dalen doordat je korting kan bedingen.
  • De BTW. Dit is een post die je naderhand weer kan terugvragen. Je doorloopt daartoe het stappenplan wat we later zullen bespreken.
  • De reiskosten. Dit is iets waar je zelf ook invloed op hebt. Wanneer een leverancier ver moet rijden zal hij die kilometers aan jou doorberekenen. Door te kiezen voor een leverancier uit jouw omgeving bespaar je hier dus op.

Weten hoeveel je betaalt in Tiel

We vroegen bij meerdere leveranciers uit de regio Tiel offertes op voor zonnepanelen.

Wat is de techniek die gebruikt is in het zonnepaneel Waardoor wordt energie opgewekt Wat is het vermogen van een paneel Wat is de prijs per paneel gemiddeld
Glas Veel direct zonlicht Tot maximaal 175 Wp 249 euro
Silicium oude stijl Zonlicht Tot maximaal 275 Wp 398 euro
Silicium nieuwe stijl Zonlicht en daglicht Tot maximaal 400 Wp 529 euro

Je schakelt een specialist in Tiel in, om de volgende redenen:

De plaatselijke specialist weet wat er voor rechten zijn. Hij weet of er voor jou een subsidie beschikbaar is en die kan hij doorgaans voor jou claimen.
De plaatselijke specialist weet of jouw dak beschermd is. Sommige daken in Tiel zijn beschermd aangezicht. Er is dan een vergunning nodig. De specialist uit Tiel weet of dat bij jouw dak het geval is.

Is er steun of subsidie voor in Tiel

De gemeente Tiel besteedt zeer veel aandacht aan zonnepanelen en duurzaamheid. Je leest er meer over op deze pagina.

Jouw BTW terugvragen

De BTW die je hebt betaald voor je zonnepanelen mag je terug vragen. Dat doe je via onderstaande stappen:

Ga eerst naar deze pagina
Nu wacht je op de bevestiging van de belastingdienst.
Uiteindelijk vraag je de BTW terug.

Keurmerken en garanties voor jou

Zonnepanelen zijn een aanschaf waarbij je goed moet letten op de volgende keurmerken
Het CE logo. Dit staat ervoor dat de panelen zijn goedgekeurd door de Europese unie.
Het Tüv logo. Dit staat voor het feit dat de panelen zijn goedgekeurd door de nog strengere Duitse overheid.
Het Zonnekeur logo. Dit is voor de gecertificeerde installateur.

De problemen bij de aanschaf van zonnepanelen

Bij het kopen van zonnepanelen kunnen er een aantal zaken misgaan. Wees op je hoede voor deze valkuilen
Er is niet gekeken naar schaduwval. Dat houdt in dat de zonnepanelen die worden geplaatst uiteindelijk maar op halve kracht zullen functioneren.
Je plaatst ze zelf. Dit is de slechtste manier om een installatie te plaatsen. Niet alleen kan het resultaat gevaarlijk zijn; de installatie zal ook aanmerkelijk minder opleveren.

Jouw voordelen bij de zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou onder andere de volgende voordelen:
Jij verdient de panelen terug. Je betaalt gelijk minder aan je energiebedrijf. Daardoor verdienen de panelen zich binnen 7 tot 12 jaar terug afhankelijk van de aanschafprijs en het vermogen.
Jouw huis is waardevoller. Doordat jouw energielabel verbetert is je huis gelijk meer waard.

Checklist bij zonnepanelen

  • Controleer goed je verbruik. Kijk op je jaarafrekening. Dan weet je gelijk hoeveel jij verbruikte en wat de opbrengst van je installatie moet zijn.
  • Kijk naar je meter. Je moet een slimme energiemeter hebben voor zonnepanelen.

Handiger besparen

Koop met een van de vele collectieven of de gemeente. Je bedingt korting en krijgt vaak nog meer voordelen.
Vergelijk de prijzen

Kwaliteit vakmannen in Tiel vergelijken

Dit doe je het beste met onderstaande button. Zo vraag je in één keer meerdere offertes op die je vergelijkt. Je kan zo een voordeel bedingen tot wel 19 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!