Zonnepanelen Tholen

Zonnepanelen TholenZonnepanelen in Tholen leveren veel op, ook als de zon niet schijnt op een bewolkte dag. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk omdat je zelf stroom kunt opwekken en voorzien in de energiebehoeften van je eigen huishouden waardoor je geen of minder stroom van een energieleverancier af hoeft te nemen. Dit zorgt voor een flinke daling in de energierekening. Wil je meer weten over de voordleen, de kosten en de mogelijkheden van zonnepanelen in Tholen? Ga dan hieronder door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Tholen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Zonnepanelen kosten behoorlijk wat geld, daarom wil je vast ook wel weten hoe de prijs opgebouwd is. Dit maakt het namelijk eenvoudiger om te kunnen weten hoe je kunt besparen op de prijs van zonnepanelen. De algemene zonnepanelenprijs bestaat uit:

  • 70% materiaalkosten: De zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.
  • 15% arbeidskosten: Het loon van de zonnepaneelspecialist.
  • 10% apparatuur: De apparatuur dat ingehuurd moet worden voor de installatie.
  • 5% reiskosten: De kilometerkosten die je moet betalen voor de afstand die de specialist rijdt.

Kosten van zonnepanelen in Tholen

Als je zonnepanelen in Tholen wilt aanschaffen, dan ga je een behoorlijke initiële investering moeten maken. Zonnepanelen kosten namelijk behoorlijk wat geld, maar je krijgt er wel veel financiële voordelen voor terug. Hieronder kan je nagaan hoeveel je gaat betalen per zonnepaneel, afhankelijk van wat voor soort paneel je kiest. Boven deze kosten komen nog de kosten voor de omvormer (€1.000 – €1.500) en de kosten voor de installatie van de panelen (€850 – €2.200). Ook de 21% btw moet nog hierboven worden berekend.

Paneelsoort Kosten per paneel
Amorf/Dunne film 380
Polykristallijn 580
Monokristallijn 660

Schakel de hulp van een lokale specialist in

De allerbeste manier om je zonnepanelen te installeren, is door het inschakelen van een lokale specialist. Dit heeft vele voordelen in tegenstelling tot landelijke specialisten. Landelijke specialisten hebben lange wachtrijen waardoor je meer moet wachten tot de panelen op je dak zitten. Daarnaast betaal je veel minder aan kilometerkosten met een lokale specialist vanwege de kortere afstand van de specialist naar je woning toe.

Subsidies zonnepanelen in Tholen

Zonnepanelen kunnen dan wel heel duur zijn, maar als je rekening houdt met de subsidiemogelijkheden waar je vaak gebruik van kunt maken dan valt het allemaal reuze mee. De subsidies doen de begininvestering flink verlagen waardoor de aanschaf van zonnepanelen veel aantrekkelijker wordt. Zo moedigt de Nederlandse overheid de Nederlanders om zoveel mogelijk te investeren in het verduurzamen van hun woning. Als je op de hoogte wilt blijven van de huidige mogelijkheden omtrent subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Tholen, volg dan de website van de gemeente voor de laatste ontwikkelingen.

De btw-regeling

Je kunt ook besparen op de hoge aanschafkosten door gebruik te maken van de handige btw-regeling voor zonnepanelen, waarbij je de btw die je betaald hebt over de aanschaf en over de installatie van de zonnepanelen weer terug kunt vorderen. Zonnepanelen werken namelijk op milieuvriendelijke wijze waardoor het gebruik hiervan wordt gestimuleerd. Je kunt met de btw-regeling dus tot wel 21% besparen op de begininvestering.

De vele voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen in Tholen leveren niet alleen veel op, maar ze zorgen ook voor een enorme verlaging in je maandelijkse energiefactuur en je bent bezig met klimaatverbetering aangezien je minder CO2 uitstoot. Daarnaast stijgt je woning in waarde, krijgt je huis een verbeterd energielabel en maak je kans op een subsidie om de kosten te verlagen. Ook ben je met zonnepanelen geheel onafhankelijk van een energieleverancier en van de wisselende energieprijzen op de markt. Tenslotte ben je met een set zonnepanelen geheel voorbereid op een duurzaam en energiezuinige toekomst.

De terugverdientijd

Als je wat inzicht wilt krijgen tot de terugverdienperiode van zonnepanelen in Tholen, dan dien je rekening te houden met een aantal factoren die een grote invloed uitoefenen op deze termijn waaronder:

  • De prijs van het zonnesysteem.
  • De capaciteit van de zonnepanelen.
  • De subsidies die je gaat aanvragen.

Handige checklist voor zonnepanelen

Bij het kopen van zonnepanelen in Tholen dien je goed voorbereid te zijn op bepaalde zaken, zeker als je veel gaat investeren in een goed zonnesysteem. Check daarom altijd:

  • Vraag een subsidie aan: Je kunt gebruik maken van de btw-aftrek regeling of langsgaan bij de gemeente en checken welke subsidiemogelijkheden er momenteel zijn voor de aanschaf van zonnepanelen.
  • Koop de zonnepanelen in een outlet: Op deze manier bespaar je flink op de kosten aangezien vaak interessante kortingen te vinden zijn

Door zonnepanelen te plaatsen op je dak denk je niet alleen aan je eigen portemonnee, maar ook aan de milieu en aan de toekomst van de volgende generaties in Nederland. Je doet er goed aan om vooraf bij verschillende zonnepaneelspecialisten offertes op te vragen en deze offertes met elkaar te vergelijken. Zo vind je niet alleen de beste deal maar ook de meest vakkundige specialist.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!